torstai 22. marraskuuta 2018

Palkoista parhain

Vihdoin ja viimeinen on ollut poutasäätä. Öisin on jopa pieni pakkanen paukkunut. Pieni vain mutta sitäkin mukavampi karseiden vesikelien jälkeen. Täällä etelässä on harvoin marraskuussa lunta. Eikä ole nytkään. Toivottavasti sitäkin saataisiin, jotta tuolle pimeydelle tulisi vastapainoa.

Joulukuu häämöttää jo horisontissa. Hippuli jaksaa ilostuttaa meitä joka päivä. Sillä riittää erilaisia temppuja ja tohellusta, joille nauraa. Menemme kohti joulua mieli valoisampana. Olen jo hankkinut Hipsukalle joululahjoja. Ei mitään suureellista mutta varmasti sellaisia, joista se tykkää.


Keravan poikien yökyläily sujui iloisissa tunnelmissa. Voi sitä Hipun riemua, kun se näki taas poikia. Pojat antoivat Hipsulle uuden lelun. Sen parissa meidän isokorva puuhasteli, kun kävimme poikien kanssa lauantaina elokuvassa ja syömässä läheisessä kauppakeskuksessa. Toinen pojista ulkoilutti isännän kanssa Hippua ahkerasti. Rapsutusten, silitysten ja halausten määrässä en pysynyt laskuissa. Sukkavarkaaksi Hippu ryhtyi taas pitkästä aikaa ja kaivoi poikien laukuista sukkia. Niitä se kuljetteli pitkin huushollia. Kun Hilpu oli pentu, se varasteli mökillä meidän villasukkia. Useampi pari katosi ikuisesti mökkimetsän uumeniin. Toivottavasti vaikkapa linnut ovat saaneet niistä pesätarpeita. 


Alkuviikosta kävimme naapurikirjastossa lukukoirahommissa. Lukijoita riitti, enempää ei yhdelle työvuorolle olisi mahtunutkaan. Hipun kanssa oli tarkoitus aloittaa lukukoirailut hissukseen. Tänä syksynä vain kotikirjastossa, Typyn kanssa työvuorot jakaen. Vaikka Hippu joutui kylmiltään hommiin myös naapurikirjastoon, on se suoriutunut tehtävästä loistavasti. Luotinkin siihen, että näin käy. Muuten en olisi Hipun kanssa jatkanutkaan Typyn jäljissä naapurissa. Ja onhan se mahtavaa, että kirjasto luotti minuun ja Hippuun. Se on minulle tämän harrastuksen paras palkka. 

8 kommenttia:

 1. Vai on Hipulla taipumuksia sukkavarkauteen! :) Hyvä, jks sukat eivät kuitenkaan mene rikki pienestä kuljettelusta. Vierailu kuulostaa ilahduttaneen puolin ja toisin. :)
  Mukavia lukukoirahetkiä jatkossakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on erikoistunut sukkavarkaisiin. Mökillä myös pesusieniin, villasukkiin ja käsisaippuapurkkeihin. Pentuajan mentyä varkaudet ovat kyllä vähentyneet.

   Poikien kanssa oli kivaa, pojilla kuulemma myös.

   Mukavaa viikonloppua toivotellen
   Hipun emäntä

   Poista
 2. Hippuliini, sulla ja mulla on sama harrastus: sukkia on kiva piilotella ;) Palvelijatar sanoo, että olen aikasyöppö: sukille pareja etsiessä tuhraantuu helposti puoli- jopa kokonainen tunti.
  Hauskoja lukuiluja ja mukavaa joulunodotusta. Kohtahan se joulukuu jo onkin taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkahan monet villasukat Hippu on piilottanut mökillä metsään... harmi vaan, että ne ovat niin hyvässä jemmassa, ettei niitä ikinä löydy. Kotona sukat löytyvät helpommin.

   Joulukuu alkaa ihan kohta. Iloista viikonvaihdetta teille, huomenna saa avata kalenterin ekan luukun!

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Minun eeltäjä olj kova poeka sukkiin kansa pelloomisessa. Tosin se kyllä nielj ne kansa ja sittä äet niitä ehti pellorreonasta että onkoon tullunna pihalle :D Onneks Hippu vuan kulettelloo niitä. Ja hyvä seon tuuletella niitä välillä.
  Sehä on selevä että Hippu on hieno lukukoera ku seon Typy-siskon opettama <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas sentään... onneksi Hippu ei ole syönyt sukkia. Vaikka kaikenlaista sen suuhun kyllä menee. Purukumit ovat taas kovaa valuuttaa tuolla lenkkipoluilla. Onneksi Hippu kyllä sylkäisee ne pois, etenkin kun napakasti komentaa.

   Typy opetti Hipulle paljon kaikkea viisasta ja hyvää. Se oli paras sisko.

   Leppoisaa viikonloppua ja alkavaa joulukuuta. Muiskut meidän likalta ihanalle Iivarille.

   Hipun emäntä

   Poista
 4. No juu, sukat on vaan niin kiinnostavia, Hippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja purkat, isännän verkkarihousujen taskut (saattaa löytää koirankeksin), tiskikone (etenkin kun on likaisia astioita), ostoskassit, kettujen kolot metsässä yms. yms. Hippu on kovin utelias kaveri.

   Mukavaa viikonloppua teille toivotellaan Hipun kanssa!

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.