perjantai 30. marraskuuta 2018

Se kysymys

Kuten kuvasta näkyy, täällä etelässä ei ole kovin talvista. Pientä kuuraa on maassa aamuisin, joskus. Kuitenkin on ollut eri mukavaa, että lämpötila on ollut pakkasella. Hippu pysyy lenkkien jäljiltä kuivana ja puhtaana. Ja onhan se itsellekin kivaa ulkoilla pakkassäässä. Kurakelit ovat kurjia.

Viikot kiitävät eteenpäin. Arki rullaa tavalliseen tapaan. Töitä ja ulkoilua. Kotihommia ja kirjastoreissuja. Isäntä kyllä reippailee muutakin liikuntaa kuin koiralenkkejä. Itse en työpäivien jälkeen saa mitään kovin järkevää aikaiseksi. Onneksi on Hippu. Minun liikkumiseni jäisi minimiin ilman koiraa. Ja lukukoirailu tuo mukavaa vastapainoa viralliselle työlleni. Lisäksi yhteinen harrastus nelijalkaisen kaverin kanssa on parhautta.

Meiltä on jo moni kysellyt, koska otamme toisen koiran, otetaanko Hipsukalle kaveri. En tiedä. Suoraan sanoen muutaman kerran olen hiukan loukkaantunut ja nokkiintunutkin moisista kyselyistä. Onhan sitä miettinyt, myönnän. Ja sen jälkeen tulee huono olo. En pysty kuvittelemaankaan, että asia olisi vielä millään tapaa ajankohtainen. Ymmärrän ihmisiä, jotka haluavat pian uuden karvakuonon, kun edellisestä on joutunut luopumaan. Me isännän kanssa ei siihen pystytä. Halutaanko koskaan ottaa toista koiraa, sen aika näyttää. Asiahan voi nopeastikin ottaa tuulta alleen, sillä elämää ei voi ennustaa eteenpäin. Mutta joo, ei tosiaan vielä ollenkaan.

Huomenna saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Meillä joulukuun alkupuoli sisältää muutaman reissun sekä pikkujoulukemut. Sen jälkeen rauhoitummekin jouluvalmisteluihin ja rauhaisaan yhdessäoloon. Leppoisaa joulun odotusta, kuulemisiin taas!

6 kommenttia:

 1. Jos arki rullaa mukavasti, niin eihän ole mitään pakkoa ottaa uutta koiraa. Sen huomaa sitten, jos sen aika tulee. Uusi koira ei koskaan korvaa edellistä, mutta tuo oman hauskan lisänsä elämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä, että uusi hauva ei korvaa edellistä mutta toisi varmasti paljon uutta iloa elämään. Aika näyttää, miten tämän asian kanssa käy.

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Joo, toi pentukysymys on semmonen, että varmalla kaikki kysyjät tarkottaa tiätty vaan hyvää ja aattelee, että pentu tois lohtua, mut ku se ei ihan niin mee. Lohtu tulee ajan myätä ja pentu tupsahtaa taloon, jos on tupsahtaakseen. Näin meille on aina käyny. Oikein lepposta joulunodotusta teijän porukalle meijän porukalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaita sanoja ja täyttä totta. Varmasti kyselijät ovat hyvällä tarkoituksella ja asialla. Itse suhtaudun tähän asiaan ehkä liian herkkänahkaisesti. En vaan kestäkään ajatusta siitä, että Typy olisi korvattavissa ja uuden koiran ottaminen nyt tarkoittaisi minulle juuri sitä. Ajan on annettava kulua.

   Mukavaa joulukuun jatkoa teidän ihanalle laumalle!

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Ee ne kyselijät pahhoo tarkota. Eevät vuan tule uatelleeks ettee se silläkeenon mäne että uutta tilalle. Jokkaenen on korvoomaton oma ihtesä.
  Aeka kulukoo ja näättää sittä mittee tapahtuu.
  Mukavalle kuulostaa tuo teejjän arki kuitennii. Lukuhommat ja kotihommat. Ja pikkujoolut ja joolunootus. Ja sittä ite joolu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhtaudun näihin uusi koira-kysymyksiin melko vahvalla tunnelatauksella, joka valitettavasti on yksi vioistani, myönnän. Tietyt asiat, etenkin meidän isokorviin liittyen, aiheuttavat suuria tunnemyllyjä. Kyselijät eivät varmastikaan ole pahalla asialla. Ja vastaus on tällä hetkellä helppo antaa, asia ei ole ajankohtainen. Mutta surupäissäni voin kärjistää kysymykset uudesta koirasta siten, että Typyn voisi korvata ja sen muistoa loukata ottamalla nyt uuden pennun. Vaikkei kysyjät varmastikaan noin asiaa tarkoita.

   Iloista alkaneen viikon jatkoa! Joulua odotellen!

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.