torstai 13. joulukuuta 2018

Eka lukukausi hoidettu!

Hipun ensimmäinen "lukukausi" lukukoirana on takana. Olin ajatellut päästää Typyn ensi kesänä eläkkeelle lukukoiran hommista ja jatkaa Hipun kanssa. Sitä silmällä pitäen kotikirjastoon sovittiin jo tälle syksylle pari harjoitteluvuoroa Hilpurille.

Naapurikirjaston palkanmaksuhetki. 

Elämä ei kulje ennakolta käsikirjoitetusti. Hippu hyppäsi Typsyn vaativiin saappaisiin ja otimme hoitaaksemme myös Typyn työvuorot lokakuusta alkaen. Naapurikirjaston kohdalla se tarkoitti suoraan lauteille hyppäämistä, ilman mitään harjoitteluja. Molemmat kirjastot ehdottomasti halusivat, että jatkaisin Hipsukan kanssa Typyn tassujen jäljillä tätä hienoa työtä.

Hipulla on yhä hieman opettelemista kuuntelemiseen keskittymisessä. Mutta valtavan kiltti ja sopeutuvainen se on. Olen hyvin ylpeä Hipusta. Se on mielestäni upeasti matkalla kohti yhtä pätevää ammattilaista kuin Typy oli. Tästä jatkamme ilolla kohti kevään työvuoroja. Ensin kuitenkin vietetään joululoma, jonka Hippu on taatusti enemmän kuin ansainnut.

Vuoden viimeinen lukukoirakeikka koti-
kirjastossa on alkamassa. 

Jouluun on runsas viikko jäljellä. Olen hankkinut Hilpulle joululahjoja, isäntäkin saa paketin. Joulukortit läksivät postin matkaan. Tänä vuonna korttiostoksemme tuki adoptio-orankiamme Beryliä ja muita Berylin kanssa asustelevia orankeja Sepilokin kuntoutuskeskuksessa. Korteista maksamamme summa ei ole suurin suuri mutta ehkä sillä kuitenkin on merkitystä. Näin toivon.

8 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar13. joulukuuta 2018 klo 19.16

  Hippu on niin suloinen halikoira, että varmasti nuoret lukijat tykkäävät hänestä kuten tykkäsivät Typystäkin.
  Joulu tulee vauhdilla, mutta talvi ei näytä löytävän tänne eteläiseen Suomeen. Vähän on viilenemässä sentään.
  Tuo kuva Hipusta on tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut hienoa nähdä, miten hyvin lukijat ovat ottaneet Hipun vastaan. Typy kun oli kovin pidetty ja monet lukijat olivat tuttuja sen kanssa jo vuosien takaa.

   Nyt on täällä etelässäkin lunta. Toivottavasti pysyisi joulun ajan.

   Mukavaa viikkoa teille ja Hipulta muiskut Párekille!

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hippu kiittää ja lähettää teille joulunodotusterkkuja!

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Ee tarvihe ihmetellä että lukijat haluvvaa sylitellä ja hallaella Hippua. Onse niin sulonen ja viksu tyttö. Toevottavasti pukki tuopi ison kasan lahjoja nuin ahkeralle ja ihanalle Hippu Lukukoeralle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän Hippu lahjapaketin tai kaksi saa. On se lahjan kyllä ansainnut, niin hienosti se hyppäsi Typyn tassuihin lukukoirailemaan. Hippu on kovin suloinen likka, on tuonut meille tänä syksynä enemmän iloa kuin koskaan.

   Leppoisaa joulun odotusta teille ja Iivarille Hippu lähettää jouluiset muiskut. Toivottavasti sinnekin pukki tuo kasan kivoja paketteja.

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Varmasti Hipusta tulee yhtä hyvä lukukoira kuin Typystä, kunhan kokemusta kertyy. Hellyttävä halauskuva. <3 Hyvää joululomaa Hipulle! Ja ihmisillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että kokemusta kun tulee, alkaa lukukoirailutkin sujumaan paremmalla rutiinilla. Harjoitus tekee mestarin.

   Kohta koittaa meille kaksijalkaisillekin joululoma. Nautimme siitä varmasti. Iloista joulunalusaikaa teille!

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.