torstai 24. tammikuuta 2019

Paikallislehden kansikuvakuono

Puiden oksat notkuvat lumesta ja mittarissa näyttää olevan 11 miinusastetta. Joten oikein kunnon talvi on myös täällä etelässä. Alkuviikosta pakkanen paukkui sen verran kovasti, että Hipulle piti pukea palttoon päälle, kun lähdettiin ulos. Hilpun mielestä takki on häiriötekijä. Se haittaa lumessa mylläämistä. Lenkin alkupuoli meneekin erilaisten kuvioiden suorittamiseen, jotta nutun saisi pois päältä. Lenkin puolivälissä Hippuli tyytyy kohtaloonsa ja luovuttaa. Loppumatka kuljetaankin sulassa sovussa takin kanssa.

Koirapuistossa on hurjasti lunta. 

Tällä viikolla aloitimme kevään lukukoirakauden kotikirjastossa. Lukijoita oli tällä kertaa vähemmän mutta rapsuttelijoita sitäkin enemmän. Yleensä olemme pitämässä vastaanottoamme kirjaston satuhuoneessa. Sen ollessa tällä kertaa varattuna, olimme Hilpun kanssa lastenosaston robotiikkahuoneessa. Sielläpä Hipsulla riitti ihmeteltävää ja tutkittavaa. Kuitenkin se keskittyi hienosti kuuntelemaan, kun lukija saapui paikalle.

Viime viikolla minulle soitti paikallislehden toimittaja. Hän halusi tehdä jutun Hipusta ja sen lukukoiran työstä. Koska juttua oltiin tekemässä nimenomaan Hipun näkökulmasta, näytin artikkelille vihreää valoa. En itse välitä sen suuremmin paistatella lehtien palstoilla. Torstaina suuntasimme naapurikirjastoon haastateltaviksi ja kuvattaviksi. Lehti on nyt ilmestynyt ja Hippu komeilee sen kannessa! Lehtijuttu on hauskasti ja kivasti kirjoitettu. Ja mikä hienointa, myös Typy on mainittu jutussa pariinkin kertaan. Sen ura lukukoirana ansaitsee kyllä maininnan jos toisenkin.

8 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon julkkishauva Hipulle! Nyt äkkiä kuva lehdestä juttuineen tänne blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippu kiittää! Se on tosiaan meidän perheen julkkis. Ehkä tässä rohkaistun linkittämään jutun tänne blogiin, nettiversiossa on vaan emäntäkin kuvassa enkä kovin kuvauksellisena.

      Hipun emäntä

      Poista
  2. Vautsi! Olisipa hauska nähdä se lehtijuttu! :)
    Mukavaa talven jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä ilahtunut, että Hippu oli herättänyt kiinnostusta paikallislehden toimittajassa. Saatiin hieno pr-juttu lukukoirasta.

      Mukavaa tammikuun loppuja ja talven jatkoa myös teidän laumalle!

      Hipun emäntä

      Poista
  3. No sillälaella! Hyvä ku on herännä sielä toemittaja juttuva tekemmään oekeesta kohteesta :) Oes kyllä mukavata suaha lukkee se juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jutun juuret ovat naapurikirjastossa, johon toimittaja oli ollut yhteyksissä kysyäkseen yhteystietojani. Enpä hoksannut siinä haastattelun lomassa kysyä, mistä hän keksi juuri Hipun ottaa jutun aiheeksi. Mutta kiva juttu se on ja Hippu poseerasi kuvissa kuin ammattilainen.

      Ehkäpä uskaltaudun laittamaan jutun tänne ensi viikolla.

      Talvista viikonloppua toivotellen
      Hippu ja emäntä

      Poista
  4. Hieno homma, että toimit lukukoirien mallikoirana, Hippu. Kai te vilmaatte sen kannen plokiinne, että mekin päästään kuvaa ihaileen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippu on oikein mallikas monella tapaa. Lukukoirana vielä tuore mutta hyvin se on hommassa pärjännyt. Kuvaa ja juttua tulossa...

      Hipun emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.