torstai 17. tammikuuta 2019

Upeat huivinkantajat

Hipusta näytti olleen mukava palata taas töihin. Niin uteliaasti se haisteli kirjahyllyjä, tutustui roskakoreihin ja nautti saamastaan huomiosta. Kevään lukukoirakausi käynnistettiin naapurikirjastossa, jossa oli mukavasti rapsuttelijoita. Lukijoitakin oli muutamia ja Hippuli kuunteli rauhallisen keskittyneesti. Se alkaa saada tämän työn juonesta kiinni!


Naapurikirjasto satsaa todella hienosti Hipun (ja aikoinaan Typyn) markkinointiin. Meidät otetaan lämmöllä ja ilolla vastaan. Tämä sama pätee myös kotikirjastoomme. Tällainen vastaanotto saa minut tuntemaan, että tätä hommaa ihan aidosti kirjastoissa, joissa käymme, arvostetaan.

Tässä kuussa, 14. päivä, tuli täyteen viisi vuotta siitä, kun aloitin lukukoiraharrastuksen Typyn kanssa. Noihin vuosiin on mahtunut paljon lukijoita, kohtaamisia, halauksia, bussimatkoja, herkkupaloja ja hyvää mieltä. Sekä suunnatonta ylpeyttä meidän ihanista lukukoirabiigleistä, Typystä ja Hipusta. Vaikka minulla oli Typyyn kova luotto, kun tähän harrastukseen viisi vuotta sitten läksin, en olisi voinut unelmoidakaan, miten upeasti meidän isokorvat ovat lukukoiran huiviansa kantaneet.

8 kommenttia:

  1. Párekin Palvelijatar17. tammikuuta 2019 klo 18.01

    On hienoa, että jatkatte ja jaksatte harrastaa lukukoirailua. Tuotatte hyvää mieltä ja ohjaatte tenavia kirjojen pariin. Onnittelut ja jatkuvaa menestystä. Hipulle Párekilta muiskuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille Párek ja Palvelijatar! Viisi vuotta on vierähtänyt yllättävän nopeasti. Tätä harrastusta jaksaa hienosti sekä emäntä että koira, kun ei ahnehdi työvuoroja ja luottaa koiraansa 100 prosenttisesti. Meillä on hyvä tahti, että käydään kaksi kertaa kuussa kirjastoissa. Kerran naapurissa ja kerran kotikirjastossa.

      Mukavaa viikonloppua teille ja isot muiskuset Hipulta komealle Pàrek-herralle!

      Hipun emäntä

      Poista
  2. Kyllä on yks hienoemmista hommista tuo lukukoeran homma. Ja mitenkä on tarpeellinen. Nykyaekaan ku tinkii monella lapsella olemaan niitä hankaluuksija ni ompa tärkee apu ja tuki niille.Ja hieno homma se että kirjastot arvostaa sitä. Meejjännii lähikaapuntiin on suaneet lukukoeratoemintoo.Ja tarpeeseen varmaan tullunna. Kyllä suapi sielä teellä olla emäntä toellaannii ylypee nuin hienoesta tytöestäsä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä mukava harrastus. Ja antoisa. Paras kiitoshan tässä on se, kun näkee miten lapset tykkäävät Hipusta ja rohkaistuvat lukemaan sille. Lukukoirat taitavat yleistyä nyt vauhdilla. Mukavaa, että sinne teidänkin suunnalle on tullut lukukoiratoimintaa.

      Kaipaan kovasti meidän yhteisiä kirjastoreissuja Typyn kanssa. Mutta Hippu on jatkanut hienosti Typyn tassunjäljissä. Olen siitä kyllä mahdottoman ylpeä, kuten olin Tyyperistäkin.

      Mukavaa ja leppoisaa viikonvaihdetta. Hipulta suuret muiskuterveiset!

      Hipun emäntä

      Poista
  3. Mekin ollan otettuja ja ylpeitä teistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tuulinen kolmikko!

      Hippu & emäntä

      Poista
  4. Hienoa, että Hipusta on kasvanut myös luotettu lukukoira! :) Varmasti monelle lapselle todella tärkeää, että saa tulla Hipulle lukemaan ja tapaamaan noin suloista lukukoiraa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippu on tosiaan alkanut nyt hoksaamaan, mitä lukukoiran työ on. Nätisti se kuuntelee eikä tarvitse hössöttää koko ajan. Toivon, että Hipsulle lukeminen tuo paljon iloa lapsille.

      Hipun emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.