perjantai 12. huhtikuuta 2019

Herkkutesti käynnistyi

Meidän viikko on kulkenut vakaata polkua eteenpäin. Ensi viikolla on pääsiäinen. Tervetullut hengähdyshetki arjen kiireiden keskelle. Ennen pääsiäispyhiä käymme kuitenkin lukukoirailemassa sekä koti- että naapurikirjastossa. Hippu saa myös rokotukset. Ne olisi voitu hoitaa hammashoitokeikalla mutta koska emännällä pätki asiassa muisti pahanpäiväisesti, hoidamme rokotukset nyt eri reissulla kuntoon.

Emännän ja isännän sängyssä. Typyn kuoleman
jälkeen Hippu on pääosin nukkunut meidän kanssa.

Olemme aloittaneet herkkupalakokeilun, jossa ensimmäisenä testattiin poronkorvia. Ne sopivat kyllä Hipsukan vatsalle mutta jostain syystä Hippu ei tykkää niistä. Peurankorvat ovat makoisampia. Tänään annoin Hipulle palan kuivattua peuran keuhkoa. Hyvin teki kauppansa. Niitä annetaan viikon verran makupaloina ja katsotaan, miten vatsa reagoi. Tiedän, että Hipsulle kelpaisi herkkupaloiksi ihan nuo allergianappulat. Mutta haluan hemmotella sitä edes vähäsen, joten testaillaan, jospa löytyy sopivia makupaloja. 

Eilen kassajonossa edellämme oleva asiakas pakkasi kassiinsa grillimakkaroita. Oi, miten tuli ikävä mökkiä. Ihan kohta sinne päästään, paistamaan makkaraa. Ja tekemään tietysti kaikkea muutakin mukavaa. Hippu on kovin innostunut täällä kotona tarkkailemaan mustarastaita. Niitä riittää meidän pihapiirissä ja lenkkireissujen varrella. Rastaat hyppivät, hipsivät ja kipittävät kuivissa lehtikasoissa. Hilpusta se on mielenkiintoista seurattavaa. Saapa nähdä, mitä lintuja ja elukoita mökillä näemme tulevana kesänä. 

8 kommenttia:

 1. Meillä on kokeiltu herkkuina mm. jäniksen korvaa, hanhen jalkaa ja hevosen luuta. Muuten hyvä, mutta koirat eivät suostuneet syömään niitä! :'D Jäi selvittämättä mitä vatsa olisi niistä sanonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota hevosta voisi meilläkin kokeilla. Jänis ei sovi Hipulle ollenkaan. Ostin pussillisen jäniksen korvia mutta roskiin menevät.

   Hipun emäntä

   Poista
 2. Erinomaista, että Hippusen vatsa on reilassa. Joo. Ja ihan pian pääsette rillaileen ja mökkeileen, vapauteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta päästään tosiaan katsomaan, miten mökkivanhus on selvinnyt talvesta. Toivottavasti vaurioitta. Ja Hippu pääsee ottamaan vapausriemusekoiluhepuleita!

   Hipun emäntä

   Poista
 3. Joku niissä poronkorvissa tökkii meekäläestähhii ku ee maestu. Vaekka kaekkiruokanen oesinnii mielellään. Jos annettas.
  Mahalastut on meekäläesen herkku ja niitä hyvästi maha kestää.Toevottavasti löötyy Hipullehhii sopivat herkut :)
  Ee oo pitkä aeka makkarampaestoon ennee. Näkkyyvät jo rilliruokaresettijä jakavan maenoksissa. Vähä aekoo ku maltatta ni ootta jo sielä ihanalla mökillä lommaelemassa ja mukavija puuhoomassa. Se kuulostaa kyllä oekeelta meejjän mieleeseltä toevepaekalta se teejjän mökki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki on yli 40 vuotta vanha. Ei sähköä, ei juoksevaa vettä. Pikkuruinen tupa ja keittokomero. Sauna on hyvälöylyinen ja järvi vieressä. Enää ei saisi niin rantaan rakentaa mutta 70-luvulla se oli vielä toista. Kaikki lapsuuteni kesät vietin sillä ja läheltä löytyi enoja perheineen, mummo ja pappa sekä serkkuja.

   Kaikenlaista hommaa möksällä kyllä riittää. Mutta on todellista vastapainoa tälle kivimuurikaupunkielämälle. Parasta on, että mökki on melkoisen korvessa mutta kirkonkylälle kuitenkin vain vajaat 20 kilometriä. Koirille mökki on luksuspaikka. Äidilleni olen hyvin kiitollinen, että saamme käyttää mökkiä mielin määrin.

   Hipun emäntä

   Poista
 4. Meidänkin mielestä se teidän mökki kuulostaa ihan paratiisilta.
  Mulle ei ole tarjoiltu kenenkään korvia pitkään aikaan. Mahalastuja ja muutamia muita pikkuherkkuja on harvakseltaan tarjottu. Olen ahmatti, joka hyvin helposti kerää ylimääräistä painoa kroppaansa (ihan kuten eukkokin). Kun Se ei onnistu itseään keventämään, keskittyy sitten meikäläiseen. Mokoma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin olemme mökillä viihtyneet vaikka kaikki mukavuudet puuttuvatkin. Sähkö olisi kyllä hyvä juttu ja ehkä se joskus sinne hankitaan. Päästäisiin kaasusta ja agrigaatista eroon.

   Hippu on myös ahmatti ja söisi itsensä varmaan tainnoksiin, jos antaisi. Hippu on laihtunut ruokavalion vaihdoksen myötä ja vieläkin saa painoa vähän tippua. Sen vuoksi herkkukokeilukin tulee pitää aisoissa. Sama pätee kyllä emäntäänkin.

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.