keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Kirjastotöitä ja juhlahepulit

Pääsiäinen häämöttää jo ovella. Rairuohot ovat alkaneet nousemaan vaikka pistin ne kasvamaan melko myöhään. Isäntä epäili, etteivät ne pääsiäiseksi viherrä. Mutta uskon itse toisin. Huomenna ajattelin laitella muutamia pääsiäiskoristeita esille. Meidän pääsiäiskoristelaatikko on hyvin vaatimaton verrattuna joulukoristelootaan. Mutta kyllä sieltä pari pupua ja tipua löytyy.

Eilen kävimme Hipsun kanssa lukukoirailemassa naapurissa. Kirjastossa oli melko hiljaista lukijoiden suhteen mutta rapsuttelijoita riitti. Hipun, kuten myös Typyn kanssa, on kyllä todella helppo reissata. Naapurikirjastoon kuljemme bussilla, joka on miltei aina tupaten täynnä kirjaston suuntaan mentäessä. Olin eilenkin niiiin ylpeä Hilpusta, joka tyynenä ja rauhallisena matkustaa ruuhkaisessa linjurissa. Ei tarvitse komentaa eikä käskyttää. Hippu tietää, miten matkaa tulee tehdä. Tänään menemme kotikirjastoon, jossa meillä on omalta osaltamme kevään viimeinen lukukoiravuoro.  


Viikonloppuna otin varaslähdön syntymäpäivääni. Kutsuin kotiimme ihanat ystäväni viettämään iloista tyttöjen iltaa. Isäntä sai myös osansa kuohujuomasta ja juhlaherkuista. Hippu sai peuran keuhkoa. Hilpuri meni sekaisin ilosta, kun näki tuttuja kasvoja. Siinä otettiin hepulijuoksu jos toinenkin ja pistettiin matot kasaan. Väliin piti hiukan haukahdella. Vieraita nauratti. Ja kun heidät saatiin istutettua sohvaan, tuppasi Hilpu syliin rapsuteltavaksi. 

Hilpurin rokotusreissu sujui hienosti. Käyntikertomukseen, jonka saimme käynniltä mukaamme, oli lääkäri kirjoittanut "Hyvää kevään jatkoa kiltille Hipulle!". Kivasti sanottu ja tottahan se on, Hippu on todella kiltti. Pyysin samalla käynnillä reseptin punkkilääkettä varten. Kokeillaan nyt tulevana kesänä, onko pillerin muodossa annettavasta karkotteesta parempaa apua kuin turkkiin laitettavista linimenteistä. Ja toivottavasti lääke ei pistä Hipun vatsaa reistailemaan. 

2 kommenttia:

 1. Onnittelut sinne ihanan Hipun ihanalle emännälle! :) Synttärit on aena mukavija ja ilosija juhlia. Kyllä sielä jo passoohhii vähä hepulija ottoo.
  Mielellään kuultas tekköökö se punkkiliäke Hipun mahalle mittään. Minen oo suanna semmosta millonkaa ku on aena niitä karkotinhärpäkkeetä ollu. Vuan äet atvaelj että josko uskaltasj nyt kokkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Iivari! Näin ne vuodet vaan kuluu...

   Raportoin tänne sen punkkilääkkeen vaikutuksista. Vielä en sitä ostanut mutta kaiketi se on pian hommattava. Punkkeja alkaa kuulemma olemaan jo. Jos menee netin syövereihin, löytyy lääkkeestä hiukan ristiriitaista tietoa. Mitä lie sitten uskoa... mutta tuskinpa lääke olisi myynnissä ja lääkärit sitä määräisivät, jos kaikki kauhutarinat pitäisivät paikkaansa. Melko hintava aine se kyllä on.

   Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.