perjantai 11. lokakuuta 2019

Myttö ja ampiaispesä

Eilisellä päivälenkillä sattui jännittäviä. Myttö työnsi kuononsa maa-ampiaispesään. Kannon juuressa ollut pesä oli osittain kaivettu esiin mutta ennen kuin ehdin reagoimaan ja hoksaamaan, mitä kuopassa on, Myttö oli jo uteliaana pesän kimpussa.

Kotiin palatessamme huomasin, että Myttöstä oli päässyt pistämään kaksi ampparia. Oikeaan korvanlehteen sekä silmäkulmaan. Pistokohdat turposivat ja kutittivat. Myttönen oli hiukan ihmeissään ja nuutuneen oloinen. Annoin sille puolikkaan kyytabletin ja isännän saapuessa kotiin, nappasin piikit irti silmäkulmasta ja korvanlehdestä. Yritin tätä yksinkin mutta siitä ei tullut kertakaikkisesti mitään. Myttö pisti kovasti hanttiin enkä uskaltanut ryhtyä pinseteillä sohimaan rimpuilevaa pikkulikkaa.


Loppu hyvin, kaikki hyvin. Iltaa kohti Myttö alkoi olemaan taas oma itsensä. Lääkärireissulta vältyttiin, sillä ampparit eivät pistäneet sitä esimerkiksi kaulaan tai suuhun. Se olisi ollut jo vaarallista. Mieleen tuli Pimun ja Typyn kohtaamiset ampiaisten kanssa. Niissäkin vältyttiin eläinlääkäriin menoilta mutta kyypakkaus meiltä aina löytyy.

Syksyn sateita on riittänyt vaikka välillä aurinkokin on pilkahtanut. Puut ovat hienossa väriloistossa. Iltaisin on pilkkopimeää ja sen vuoksi hankin Mytölle valjaisiin kiinnitettävän valon. Hippu sai uuden valopannan. Vanhat ovat tallessa, niille löytyy myös varmasti vielä käyttöä. Ja onhan meidän mökillekin otettava valoa mukaan. Syysloma lähestyy ja pääsemme Puulan rannalle. Haikeutta tuo ilmaan se, että tämän vuoden mökkeilyt päättyvät tuohon lomanpätkään ja möksä laitetaan talviteloille. Toivottavasti kevät tulee taas pian!

6 kommenttia:

 1. Juuri noin pitääkin toimia, jos maa-amppari pääsee pistämään. Meilläkin on kyypakkaus aina juuri ampiaisten pistojen varalta.
  Onhan se aina haikeaa, kun mökki laitetaan talviteloille. Onneksi voi aina keväällä aloittaa taas uuden mökkikauden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyypakkaus kotona, mökillä sekä koirien ”matkapussissa”. Onneksi Mytölle ei käynyt tuon pahemmin. Mutta taisi se säikähtää vähintään yhtä paljon kuin emäntä.

   Mökki vetäytyy kohta talven viettoon. Mutta keväällä on taas ilo palata näille rannoille.

   Mukavaa syysviikonloppua teille toivottaa Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista
 2. Voe Myttö-tyttö minkä tekj ampijjaeset sille! :( Onneks selevis melekeen vuan säekääksellä. Meellä ee minkäällaesta ampijjaesta näkynnä koko kesänä. Ehken yks taes jossae vilahtoo. Kyypakkaas on hyvä olla varulta.
  Jooluun ee oo ennee pitkä aeka ja sittä ollaannii jo kevväässä ja uusj mökkikaasj alakaa :) Että ee huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä oli kesällä erittäin vähän ampiaisia. Kotonakaan niitä ei ollut. Mutta nyt kävi huono tuuri, kun Myttö löysi sen maapesän. Harvinaista nimittäin sekin.

   Ostin kauppareissulta pari joulukoristetta. Joulukortitkin on hankittu. Joulu on talven juhla ja sen jälkeen ryhdymme laskemaan päiviä kevääseen ja uuteen mökkikauteen.

   Muiskusia meidän tytöiltä ja leppoisaa viikonloppua teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kurja juttu tuo ampiaisten kohtaaminen. :( Tuli mieleen meidän Moona-kaverin tapaus, kun sen paksuun pentuturkkiin pörähti ampiaisparvi. Ne ryömivät turkin sisään ja Moona sai varmasti kymmeniä pistoja. Hän kiljui kauhusta ja hänen isäntänsä raastoi ampiaisia paljain käsin irti hänestä. Onneksi siinäkään ei sattunut pahemmin, vaikka tilanne oli melko hurja. Me emme olleet silloin paikalla.
  Mukavaa mökkireissua teille vielä syyslomalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas sentään! Moonallehan kävi todella hullusti. Tuo tilanne oli varmasti kamala. Nyt ampparit olivat onneksi aika tokkurassa ja ehdin saada Mytön pois pesästä ennen kuin sieltä hyökkäsi isompi lauma.

   Mökkiloma on edennyt kivasti. Kohta on aika pistää mökkivanhus kuitenkin talviteloille ja jäämme odottamaan kevättä. Mukavaa viikonvaihdetta teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.