perjantai 29. toukokuuta 2020

Lounaslenkkejä, lohileipiä ja merkkipäivä

Meidän viikot soljuu eteenpäin entisellään. Minä olen etätöissä, isäntä työmaalla. Katkaisen joka päivä työpäiväni ulkoilemalla isokorvien kanssa, tekemällä "lounaslenkin". Nyt kun kesä on vihdoinkin tullut, on ilo kuljeskella ulkona. Rusakoita, kaneja, sinisorsan poikasia, rentukoita, metsätähtiä, voikukkia ja käenkaaleja (eli ketunleipiä, kuten minä olen oppinut sanomaan). Näitä kaikkia me nähdään ja ihmetellään noilla lounaslenkeillämme.


Lepotauko mökin kuistilla
kaiken riehumisen keskellä.


Helatorstaita vietimme Kangasniemellä. Sää oli aurinkoinen ja poutainen. Jotain siis ihan muuta kuin Haukivuorella vajaa viikko tuosta pyhäpäivästä. Mökkiä ei tarvinnut enää lämmittää. Sauna puski sen verran jälkilämpöä mökin puolelle, että muutamana yönä oli miltei turhankin kuuma. Uimaan emme vielä uskaltautuneet. Paitsi Hippu! Se nimittäin pulahti sunnuntaina Puulaan ennen kotiinlähtöä. Hilpu heitti metsäreissun ja siellä taisi tulla sen verran hiki, että piti jäähdytellä viileässä järvessä. 


Hippu nautti auringosta, joka paistaa
mökin seinustalle koko päivän.


Myttö tutki kukkapenkkiä.
Vielä ei kukkaset kukkineet.

Kun isäntä oli kaatanut pari puuta ja emäntä
tyhjentänyt huussin, nautittiin päiväkahvit mökin
kuistilla. Kuohujuoman ja lohileipien kera.


Pieni Suuri Beagle täyttää tänään 11 vuotta! Paljon on vuosia vierinyt siitä, kun aloitin tämän plogikirjoittamisen. Ja paljon on tapahtunut meidän elämässä näinä vuosina. Valtavasti hyvää, iloa ja onnen hetkiä. Tietysti joskus myös suurta surua. Näinhän se elämässä menee. Iso kiitos Teille kaikille, jotka olette lukeneet Pimun, Typyn, Hipun ja Mytön seikkailuista. Lämmin kiitos meidän hienoille plogikamuille palveluskuntineen. Toivottavasti pysytte matkassamme mukana jatkossakin. 

Toukokuu laskee kohta purjeensa ja lipuu satamaan. Alkamassa on kesäkuu. Se tietää isännän, Hippulin ja Myttöskäisen yhteistä mökkilomaa Puulalla emännän jäädessä pitämään kotia pystyssä. Kesän juhla juhannus odottaa myös juhlijoitaan. Tänä vuonna usea viettää varmaan juhannusta eri tavoin kuin aiempina kesinä. Katsotaan, mihin me juhannuksena päädymme. On aivan ihanaa, että kelit nyt lämpenivät ja valoa tulvii. En malta odottaa, millainen kesä tästä vielä saadaan!

6 kommenttia:

 1. Onnea 11-vuotiaalle blogille! On mukava lukea teidän elämästänne. Ja nähdä kuvia. Nytkin Hippu näyttää niin suloisen nautiskelevalta tuossa auringossa köllöttely kuvassa. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Lucy, Roni ja emäntänne!

   Hippu nauttii auringonlämmöstä, Myttö taas saunasta :)

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Onnea kivalle blogille! Ja aurinkoista, onnellista kesää teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pàrek ja palvelijatar! Mukavaa ja iloista kesän jatkoa teille toivottelee Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista
 3. Onnee ihanalle plokille ja sen ihanille pitäjille! :) Matkassa pysytään takkuuvarmasti.
  Mökkiloma näätästää sujuneen haaskoessa merkissä. Ja sitä haaskuutta riittää vielä monta kuukaatta tuas etteempäennii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Iivari ja äetisi!

   Mökkeily on kyllä mukavaa puuhaa. Kovasti tykätään koko sakki, kun saadaan olla luonnon keskellä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.