torstai 4. kesäkuuta 2020

Kolmikko Kangasniemellä

Isännällä, Hipulla ja Mytöllä ei olisi kesäkuu voinut paremmin alkaa. Kolmikko nimittäin viettää mökkilomaa Puulalla, vielä ensi viikonkin. Minun kesälomani koittaa vasta heinäkuussa, joten pakerran kotona töitä. Toki olisin voinut mökiltä käsinkin töitä tehdä. Mutta isäntä on jokakesäiset omat mökkilomaviikkonsa ansainnut. Mitäpä minä menen sinne häilämään mukaan. Itsekin tykkään, että joskus on aikaa vain itselleen ja saa olla omissa oloissaan sekä ajatuksissaan. 

Hippu huilaa metsäreissun jälkeen.

Tottakai minulla on valtava ikävä isäntää, Hippulia ja Myttöskäistä. Ja kannan huolta kolmikon pärjäämisestä. Luonnevika. En mahda mitään sille vaikka tiedän, että isäntä pitää Hipsusta ja Myttöläisestä oikein hyvää huolta. Ja osaa itse toimia mökillä, tietää vaaranpaikat ja arki rullaa myös hänen käsissään paremmin kuin mainiosti. 

Hipun seikkailut mökkimetsässä ovat jatkuneet. Naapurissakin on kuulemma piipahdettu aika ajoin. Myttönen saunoo joka ilta isännän kanssa. Se lähtee välillä Hipun matkaan mukaan mutta palaa mökille melko nopeasti. Hyvä, että joku katsoo isännän perään. Isäntä on purkanut hajonnutta laituria. Ensi viikolla siihen syntyy kokonaan uusi laituri. Puulan vesi on 14-asteista. Ihan vielä siihen ei uimaan halua. Jännittävää, miten isäntä tarkenee laiturihommissa, sillä se vaatii myös järveen menoa. 

Myttö ja Puula.

Huomenna nousen junaan, joka vie minut Mikkeliin. On jännä nähdä, miten VR on myynyt paikat juniin. Istutaanko vieri vieressä vai miten toimitaan. Minulla on paikka työskentelyhytissä. Jospa olenkin saanut koko hytin itselleni... Mikkelissä minua on vastaanottamassa isokorvat ja isäntä. Minäkin pääsen viikonlopuksi nauttimaan Kangasniemen kauniista kesästä, minulle tärkeimpien seurassa. Odotan kovasti sitä sekä saunaa ja grillimakkaraa!

8 kommenttia:

 1. Toivotaan ettei satele koko viikonloppua. Vähän näyttää sääkartassa sadekuuroja olevan. Ehkä ne ovat vain pieniä ja paikallisia.
  Kyllä siellä mökillä isokorvat ja isäntä hyvin pärjäävät, kuten totesitkin. Mutta ainahan sitä väkisinkin vähän huolehtii, jos ei itse ole paikalla katsomassa, että kaikki sujuu oikein ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantai oli valitettavasti hyvin sateinen. Mutta eilen paistoi aurinko ja nautimme sen lämmöstä. Hyvin kolmikko on mökillä pärjännyt. Tämä toinen viikko sujuu minultakin jo vähemmällä huolella.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Ihanata yhteestä viikolloppuva teelle sinne kaaniiseen Puulan maesemmaan! :) Äet sano että tietää ne maesemat ku on joskus käännä nuorena. Ja asunnahhii siinä yhessä nuapurj´pitäjässä joka kansa on Puulan rannalla. Toesella puolella taesj olla joku Liekune, jos oekeen muistannoo :)
  Toevottavasti hyvä siä jatkuu ja laeturj valamistuu iliman että isäntä kerkijjää ihtesä kylymettöö sielä veissä. Pitäkee haaskoo ja naattikee, tytöelle muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari! Kangasniemi ja Puulan seutu on tosiaan hienoa aluetta. Kesällä toki on kaunista missä vaan. Liekune on Hirvensalmen suunnalla. Ja Puula lainehtii kyllä sielläkin.

   Laituri alkaa tällä viikolla "nousemaan" paikoilleen. Vesi kipusi viikonloppun 16-asteeseen. Nippanappa sinne nyt isännän mukaan tarkenee mennä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Huolehtimisen taito tuntuu olevan kaikilla nelitassuisten lastenkin omistajilla ihan syntymälahjana. Hyvä on, että huolta pitävät, mutta toivottavasti sinä osaat nauttia myös siitä, että beaglet voivat hyvin, vaikka itse olet muualla. Ja mukava jälleennäkeminen kuitenkin viikonloppuina :)
  Kuulostaa hyvältä tuo teidän mökkiporukan yhteistoiminta. Tsemppiä viimeisiin työviikkoihin vielä ennen kuin pääset itsekin lomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälleennäkeminen oli tosiaan mukavaa. Ja pienemmällä murehtimisella menen jo tämän toisen viikon. Tykkään kovasti, että isäntä ja isokorvat saavat mökkeillä ja nauttia siellä olosta. Se on meille sen mieluisi ja parhain paikka.

   Tässä tosiaan vielä pakerretaan tovi ennen kuin itse pääsen lomalaitumille. Mutta sieltä se kuitenkin lähestyy, yhteinen loma.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Isännällä ja koirilla on varmasti mukavaa laatuaikaa mökillä puuhastellen. :) Vesi on kyllä vielä vähän kylmää uimiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä kävi uimassa, minä en vielä uskaltautunut. Hippukaan ei mennyt nyt veteen vaikka helatorstaina pulahtikin Puulaan. Isäntä nauttii nikkaroinnista ja puuhailusta mökillä. Seurakin on sitä parhaita, Hippuli ja Myttönen.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.