tiistai 16. kesäkuuta 2020

Ensiuimari ja toipilas, joka on taas tolpillaan

Hippu on toipunut kyyn puremasta hienosti. Se on jo täysin kunnossa ja mennä nuuskuttelee entiseen malliin. Tapahtuneen jälkeen se huilaisi mökillä. Isäntä tarkkaili Hilpun vointia ja piti huolen siitä, että toipuminen edistyy. Kun perjantaina nousin Mikkelin asemalla pois junan kyydistä, minua oli vastassa iloinen kolmikko. Hipun häntä heilui ja olin niin onnellinen, kun näin rakkaan Hippusen taas terveenä. Parempaa vastaanottoa en olisi voinut saada.


Isäntä oli nikkaroinut jäiden rikkoman laiturin tilalle uuden. Lauantaina hän teki vielä loppusilaukset ja laituri oli valmis. Upea siitä tuli ja toivottavasti ensi talvena jäät eivät runno sitä rikki. Sunnuntaina isäntä kyseli, mitäs sitten heinäkuisella lomalla tekisi... totesin, että varmaan sitä jotakin askarreltavaa on 😃. Vene"paikka" on ainakin korjattava, koska jäät särkivät myös sen. Mutta eiköhän nuo hommat yhdelle kesälle riitä. Möksällä kun on aina myös niitä vakiohommia eli veden ja puiden kantoa, huussin tyhjentämistä ja toki siivousta ja ruuanlaittoa, kuten kotonakin. Myttö kävi lauantaina uimassa. Elämänsä ensimmäistä kertaa! Isäntä talutti sen järveen, rantamatalikkoon. Siinä Myttönen hetken mietti ja sitten pulikoi Puulassa. Hyvin Myttö osaa uida, taitava likka! Minäkin heitin talviturkin pois 20-asteisessa järvessä. Pidän luonnonvesissä uimisesta, se on parhaita asioita kesässä. 


Hipun lempipaikkoja mökillä on kuistilla nököttävä rottinkituoli. Hipsu istuu ja makoilee usein siinä. Tuolilta on suora näkymä mökin pihaan sekä rantaan. Siinä se tähyilee järven ja pihapiirin tapahtumia. Västäräkkiä on seurattava, miten se putsaa pesäänsä. Kuikat ovat mielenkiintoista katsottavaa. Tuolista näkee myös mainiosti grillipaikalle, josta leijuu useana iltana hyviä tuoksuja. Hipun ruokavalioon ei grilliherkut sovi mutta tuoreet marjat ja kurkku ovat sen kesäherkkuja. Ja toki peurankorvat.

Tällä viikolla vietämme keskikesän juhlaa juhannusta. Sää ei voisi parempi olla ja toivottavasti näistä upeista keleistä saadaan nauttia vielä pitkälle alkusyksyyn. Palasimme sunnuntaina kotiin koko sakki. Käymme vielä ennen juhannusta moikkaamassa lampaita ja teemme lenkkejä kotimaisemissa. Hipulla ja Mytöllä riittääkin haisteltavaa, kun ovat olleet pari viikkoa pois näistä maisemista. 

3 kommenttia:

 1. Hienoa, että potilas on täysin toipunut ja täydessä vauhdissa taas. Myttö on reipas tyttö, siitä vain uimaan ja nauttimaan. Luonnonvesissä uinti on monin verroin hienompi kokemus kuin uima-altailu, sanoo Palvelijatar. Teille tulee mahtavan hieno kesä siellä mökillä. Siellä akut latautuu ja tuleva pimeä ajanjakso sujuu Puulan antamin voimin hyvin. Aurinkoa ja käärmeetöntä juhannusta ja kesää teille kaikille. Muiskuja Párekilta ja haleja Palvelijattarelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Pàrek ja Palvelijatar. Meidän yhteinen kesäloma sujuu tosiaan pääosin Puulalla. Mitään reissuja ei nyt tehdä ainakaan ulkomaille asti. Eikä sellaisia kaivatakaan. Mökki riittää paremmin kuin hyvin.

   Mukavaa kesän jatkoa teille myös ja aurinkoista juhannusta! Hipsulta ja Myttöseltä isot muiskut komealle Pàrekille.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Mukava kuulla, että Hippu on kunnossa. Hänellä on näköjään todella hyvä vartiointipaikka mökillä. :)

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.