perjantai 19. kesäkuuta 2020

On juhla juhannuksen!

Tällä juhannusviikolla olemme käyneet morjestamassa lampaita. Myttö hieman haukahteli niille. Hippua ei lampaat juuri kiinnostaneet mutta niiden aitauksesta kantautuvat hajut sitäkin enemmän. Riippuen syksyn säästä, lampaat ovat laitumellaan lokakuun alkupuoleen saakka. Ehdimme käydä katsomassa niitä vielä useasti.

Isäntä vei keskiviikkona Hipsan ja Myttöskäisen Rajasaareen. Helteisellä kelillä merituuli vilvoitti mukavasti. Hippu oli hakenut keppiä vedestä, kun isäntä oli sitä sille heitellyt. Myttö oli seisonut mahakarvansa kastellen meressä mutta pidemmälle ei ollut suostunut menemään. Katsotaan, innostuuko Myttö uimaan, kun nämä helteet tässä jatkuvat. 


Vietämme juhannusta taas tänäkin vuonna Kotkassa, Suuri Mustassa. Mytölle tämä on sen elämänsä ensimmäinen juhannus, joka sisältää myös ensimmäisen venereissun. Saaressakaan Myttö ei ole vielä käynyt. Uskon, että Myttö on yhtä innokas veneilijä kuin Hippu. Saarijuhannuksemme sisältää iloista seuraa, grilliherkkuja, kuohujuomaa, saunomista sekä kiireetöntä ja leppoisaa eloa. Likoille olen varannut omia juhannusherkkuja, koska grillin antimia emme anna. Vaikka Myttö pystyisi niitä syömään, Hippu-raukka joutuisi katsomaan tapahtumaa vierestä. Siksipä olen Hipsulle varannut peurankorvia ja Mytölle lampaankorvia. Myös mansikoita ja mustikoita aion hankkia isokorvien juhannusta juhlistamaan. 

Rajasaaressa.

Alla olevan runonkatkelman myötä toivotamme isännän, Hipun ja Mytön kanssa kaikille meidän lukijoille sekä plogiystävillemme palveluskuntineen

juhlavaa ja kaikin tavoin 
mukavaa juhannusta! 


Kas, kesällä metsämailla
on eloa suloisaa:
tuhat sirkkusta soittamassa
ja kukkia täynnä maa.
Oi, aukaise sydämmesi
suven armahan sulollen,
ja riemuitse, laula ja nauti
kuin taivallan lintunen.

Ote Immi Hellénin runosta 
Ikuinen kesä. 




8 kommenttia:

  1. Oekeen ihanata juhannusta teellehhii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iivari, oikein oli hauska ja letkeä juhannus meillä. Helteistä loppuviikkoa toivotellen Hippu, Myttö ja emäntä

      Poista
  2. Aurinkoa ja ihanaa kesämieltä teille kaikille. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pàrek! Juhannus oli mukava ja leppoisa. Nyt helle hellii ja kesä on parhaimmillaan. Muiskut meidän likoilta sinulle.

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kesä on ihanaa aikaa vaikka nyt onkin hiukan liian kuuma nelijalkaisille karvakamuille. Nautitaan kuitenkin ja isot terkut ja muiskut teille Hipsulta ja Myttöseltä!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista
  4. Vedessä mahakarvasyvyydessä seisoskelu on ihan parasta helteellä :) Arttu ei oleskele minkäänlaisessa vedessä, mutta saa melkoisen hepulin, kun selkää ja niskaa kastellaan välillä, jos ulkona on kovin kuuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkään tyttöset ei kovin vesipetoja ole. Keppiä Hippu hakee, jos sellaista viskoo veteen. Myttö ei innostu siitäkään, ainakaan vielä. Suihkut ja pesut Hippu ottaa tyynesti alistuen kohtaloonsa. Myttö vähän venkoilee mutta on jo paljon rauhallisempi kuin pikkuvauvana oli. Näillä helteillä kastelemme molemmat läpikotaisin ennen ulos lähtöä. Pysyy turkki edes hetken viileämpänä.

      Mukavaa ja leppoisaa kesäkuun loppua teille!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.