keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Keväästä nauttien

Hippunen toipui korvahuuhtelusta vauhdilla. Korvat näyttävät päällisin puolin oikein hienoilta. Kotihoitoa ja lääkekuuria jatketaan lopputarkastukseen saakka. Siihen on vielä puolisentoista viikkoa.  Hippu on valtavan reipas ja antaa hoitaa korviaan ilman vastaanpistämistä. Toivomme kovasti, että Hipun korvat tulivat nyt tällä operaatiolla kuntoon eikä tulehdus enää palaa.

Koirapuiston mykkä kaveri
selvisi talven tuiskuista ehjänä.

Kevät kiitää kohti kesää. Lenkuroilla nähdään leskenlehtiä, erilaisia pikkulintuja ja lokkeja. Krookuksia kukkii talojen pihoilla ja eilen ojassa kellui sammakonkutua. Talomme takana olevassa metsässä on mustarastaiden megakuoro, joka virittelee laulut jo aamuvarhain. Ja konsertti jatkuu miltei vuorokauden ympäri. En malta olla ylistämättä sitä, miten upea vuodenaika kevät onkaan 🌷.

Hippu ilmoittaa äänekkäästi, kun
koirapuistoon tulee uutta väkeä.

Ulkoilujen lisäksi päivät soljuvat eteenpäin samalla tutulla kaavalla. Hiukan olemme miettineet kesälomatekemisiä. Varovaisesti haaveillemme Hipun kanssa lukukoirailujen mahdollisesta alkamisesta syksyllä. Koronarokotuksia toivottavasti jaetaan yhä kiihtyvällä tahdilla ja tautia saataisiin häädettyä pois. Silloin syksyllä olisi kirjastohommien lisäksi mahdollista myös vihdoinkin tavata ystäviä, sukulaisia, järjestää kekkereitä sekä kyläilyjä. 

"Emäntä hei, nousehan siitä penkiltä
ja pois tietsikan ääreltä. Nyt olisi
ruoka-aika."

Jatkan etätöissä ainakin kesälomaan saakka. Hippu ja Myttö ovat kehittäneet meille päivärytmin, josta ei likkojen mielestä juurikaan saa poiketa. Ulos lähdetään tiettyyn kellonaikaan. Lenkin jälkeen tulee saada makupala. Välillä kaksikko ottaa torkut. Jos minulla on kokous tms., alkaa äänekäs juoksupainikisa. Iltapäivällä ryhdytäänkin painostamaan emäntää antamaan iltaruoka 🍲. Mutta en nyt kaikkiin Hilpusen ja Myttösen vaatimuksiin taivu. Aikatauluja kyllä venytän, sillä joskus sekin hetki koittaa, että palaamme siihen vanhaan arkirytmiin. Toivon kuitenkin kovasti, että saisin jatkossakin tehdä suuressa määrin töitä kotona, maailman parhaassa "työyhteisössä".

15 kommenttia:

 1. Mekin toivotaan, että Hippusen korvat paranee, ja että lukukoirailu jatkuu ja tiätty oikeen paljon herksuja ja silittelyä etätyöpäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuulinen kolmikko! Uskomme vahvasti, että syksy on jo paljon mukavampaa aikaa. Ja korvatkin tulee kuntoon. Isot terkut meidän likoilta teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Hienoa, että Hipun korvat vaikuttavat paremmilta! Ja hän on niin suloinen koirapuisto-kuuluttaja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen huuhdeltiin taas korvat ja laitettiin lääkelinimenttiä. Oikein hyviltä korvat näyttivät. Toivotaan parasta!

   Hippu on koirapuistossa paljon omassa hajumaailmassaan. Mutta se herää kyllä siitä, kun portti kolahtaa ja joku uusi kaveri astuu sisään.

   Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Toivotaan todella että Hippuli Vippulin korvat paranevat <3

  Nyt on rescuepentu 4 päivää meillä asustellut, arka on, mutta hieman rohkeampi jo. Kyllä se siitä rohkeaksi vielä muuttuu! Nyt meillä siis asuu reilu 2-vuotias leikattu narttu "Pufina". Nimeä ei päätetty vaihtaa, kun jo hiukan tunnisti nimensä tarhalla ololta. Toivomme että kaikki sujuu hyvin Pufinan kanssa <3 Murkkuikäinen Otto otti hyvin nuoren tytön vastaan, ja jopa tänään aamupäivällä nukkuivat vierekkäin! Hyviä koiratovereita Otosta ja Pufinasta vielä tulee <3

  Iloisin terveisin Otto-beagle, Pufina-Rescue ja emäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä eletään jännittäviä aikoja. Eiköhän Otosta ja Pufinasta tule hyvät kaverit. On jo iso juttu, että noin pian nukkuivat vierekkäin. Tsemppiä jatkoon ja aurinkoa päiviinne!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Hyvä että korvat on ruvenna paranemmaan :)
  Teellä sielä on kevät jo nuin pitkällä että on leskellehtijähhii. Meellä on vielä tienkuppeet jiässä. Ee noose sieltä vielä mikkää elävä. Vuan ee mäne kaavvan ku niitä ruppee näkymmään.
  Kyllä teejjän emännällä on sielä paras mahollinen työporukka jokapäevä. Ee kaet tuota parempata liene olemassakkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tosiaan kevät jo täysillä vauhdissa. Lunta ei ole oikeastaan ollenkaan enää, pikkurippuja jossain varjokohdissa. Hiekkaa ja pölyä kyllä senkin edestä... Kyllä se teilläkin siellä Savon sydämessä kevät ottaa varmasti kohta vallan.

   Hipun korvat näyttävät hyviltä. Toivottavasti jälkitarkastuksesta saadaan kivoja uutisia. Täällä kotona on toden totta parhaat työkaverit. Ja muutenkin ei niin ressaa, kun saa rytmittää päivänsä itse. On tämä oikein hyvä ratkaisu tämä etätyö ainakin minulle.

   Leppoisaa viikonloppua ja aurinkoa teille kaikille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. On ne molemmat tytöt nii-in suloisia! Onnea korvien paranemiseen.
  Etätyö on kiva keksintö. Ennustetaan, että se jää pysyväksi vaihtoehdoksi jatkossa. Myttö ja Hippu varmasti keksivät aina uusia jekutuksia, kun saavat etätyöläisen kotona pitää. Ottavat ilon täydellisesti irti tilanteesta. Kuten fiksut koirat vain osaavat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä kotona ainakaan pitkästy ja tylsisty, kun likat keksivät kaikenlaisia kepposia pitkin päivää. Tai ainakin pitävät rutiineista ja rytmistä tiukasti kiinni. Toivon, että saan jatkossakin tehdä enemmän etätöitä kuin ennen koronaa, jolloin firman sääntö oli päivä viikossa.

   Korvat näyttävät terveiltä mutta lopullinen "tuomio" saadaan jälkitarkastuksesta. Hippu ei enää kylläkään oireile korvistaan, raapiminen yms. on jäänyt ja se on myös pirteämpi. Kipu on varmaankin pois ja se on upeaa.

   Iloista ja aurinkoista viikonloppua teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 6. Hienoa, että korvat paranevat. Nehän on meidän lukukoirien tärkeä työväline! Ja kyllä siellä pääkaupunkiseudullakin varmaan syksyyn mennessä korona hellittää niin että pääset töihin - sitä ennen voi nauttia keväästä ja kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Sylvi, lukukoiran tärkein työväline on korvat. Siksi ne on tärkeä saada kuntoon ja toki myös siksi, että tulehdus vaivasi Hippua. Mutta nyt näyttää jo hyvältä.

   Syksyllä luulisi tuon tautitilanteen olevan täällä pääkaupunkiseudullakin jo paljon parempi. Toivotaan niin ja Hippu pääsisi pitkän lomautuksen jälkeen taas töihin. Sitä ennen aiotaan kyllä nauttia kesästä ja etenkin mökkielämästä Puulalla.

   Mukavaa ja aurinkoista kevään jatkoa teidän laumalle!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 7. Toivotaan, että pääsisitte aikanaan taas lukukoirailemaan!
  Meiltä ovat lukukoirailut ohi, kun Lucy on jäänyt eläkkeelle sydänvaivan vuoksi. Jos ei Roni sitten ottaisi hommaa hoitaakseen... Nuorempana Roni oli enemmän toiminnan mies ja paikallaan kuunteleminen ei ollut oikein mieluisaa, mutta eihän tiedä, jos vanhemmiten sekin alkaisi jo sujua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa syksyllä olisi tämä tautitilanne täällä pääkaupunkiseudullakin jo parempi. Kovasti uskon, että kirjastot kutsuvat Hippua taas syksyllä työn ääreen.

   Lucy on varmasti eläkkeensä jo ansainnut. Kovastihan te muuten kuitenkin olette monessa menossa ja meiningissä mukana.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 8. Olen täysin samaa mieltä Suvi. Elämä olisi monin tavoin köyhempää ilman noita karvakuonoja.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.