torstai 8. huhtikuuta 2021

Korvatoipilas

Läksimme tänään päivälenkille Hipun ja Mytön kanssa. Lenkki päättyi Hipun osalta eläintohtorille, sillä Hilpurilla oli tänään korvatähystys eli video-otoskopia, jossa korvat myös huuhdeltiin. Saatoimme siis Myttösen kanssa Hipun eläinlääkäriin ja isäntä nouti toipilaan kotiin. Tätä kirjoittaessani, kellon huidellessa iltapäiväviiden paikkeilla, Hippu lepäilee edelleen. Se on vähän tokkurassa. Alla uunituore, vartin vanha kuva meidän reippaasta Hilpusesta. 


Toimenpide sujui hienosti. Hippu rauhoitettiin sitä varten ja odotimme Mytön kanssa niin kauan, että Hippu kuorsasi täydessä unessa. Korvat saatiin puhdistettua. Ne eivät olleet enää niin huonossa jamassa kuin edellisellä lääkärireissulla. Lääke ja huuhtelulitku siis tepsivät. Tärykalvot olivat ehjät eikä mitään rakennevikaa korvista onneksi löytynyt. Nyt korvia huuhdellaan vielä lääkelinimentillä pari kertaa viikossa ja suun kautta otettava lääkekuuri nautitaan loppuun. Kontrollikäynnille menemme parin viikon päästä. Toivottavasti korvat tulevat priimakuntoon!


Pääsiäistä vietimme kotosalla ulkoillen, herkkuja syöden, lukien ja telkkaria katsoen. Musiikkiakin kuunneltiin. Koska sääkameroiden perusteella meri on yhä jäässä, emme Rajasaareen tohtineet lähteä. Kotikoirapuistossa piipahdimme useanakin päivänä. Heikosti siellä oli koirakavereita paikalla mutta Hippu ja Myttö keksivät kyllä keskenäänkin juoksu- ja painikisoja. 


Kevättä on jo reilusti ilmassa. Leskenlehdet kukkivat, kuten myös krookukset. Lunta ei juuri enää näy, ainoastaan rippuja varjoisilla paikoilla. Meillä on vahvat odotukset siitä, että helatorstain aikoihin pääsemme aloittamaan mökkikauden Puulan rannalla. Isäntä haaveilee jo mökkisaunan lempeistä löylyistä. Minä taas grillimakkarasta. Hippu ja Myttö varmasti siitä, että päästään koluamaan mökin pihapiiriä ja mökkimetsää. Se tehdään vielä alkuun remmien päässä. Mutta kun aita kesän aikana nousee, on tytöillä taas lääniä, missä vapaana juosta. Turvallisesti ja ilman pelkoa.

10 kommenttia:

 1. Paranemisia Hilpuri <3

  Kerroin joskus, että meille muuttaa rescuepentu Romaniasta :) Se muuttaa huomenna! Eli jännää on luvassa :) Nimeä ei vielä olla ihan päätetty.


  T. Otto 7 kk ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti uuden tulokkaan kanssa on sujunut alku ongelmitta ja hienosti. Tsemppiä jatkoon!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Toipumista korvapotilaalle. Toivottavasti tulehdukset helpottavat. Oletteko käyttäneet jotain punkkien karkottamiseen? Meillä beaglella ollut tähän asti punkkipanta, mutta nyt mietin liuosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvi, minullakin on beagle <3 7 kk ikäinen uros, Otto. Liuos meillä ainakin ollut haastava, tosin, kun koiraan ei saa koskea lainkaan vuorokauteen. Otto kun on niin ihmisrakas. Tabletteja ollaan syötetty, ruoan sekaan vain iso tabletti, kyllä ahneet beaglet sen syö huomaamatta. Saa nähdä minkälaista punkkikarkotitetta laitetaan uudelle koirallemme, joka tänään saapuu Romaniasta kotiin <3

   Terveiset Otto 7 kk ja emäntä

   Poista
  2. Kiitos Suvi, toivotaan että korvat tulevat nyt kuntoon lopullisesti.

   Meillä ollaan jo useamman kesän ajan käytetty punkkikarkotteena apteekista ostettua valeluliuosta, joka laitetaan turkkiin reilun kuukauden välein. Pari päivää pitää olla uimatta mutta muuten se on sopinut meidän käyttöön hyvin. Punkkipantoja meilläkin oli aikoinaan mutta niiden kanssa ei saanut uida. Mökillä koirat nukkuvat meidän kanssa sängyssä (kotona kylläkään ei), niin pannat olivat senkin vuoksi vähän huono ratkaisu.

   Aurinkoisen valoisaa kevään jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
  3. Kiitos tästä. Mekin kokeilemme nyt liuosta. Ensimmäisestä annoksesta ei onneksi tullut mitään, joten varmaan sopii. Toivotaan, että tehoaa.

   Poista
 3. Nopeaa toipumista potilaalle. Uskotaan, että korvat tulevat kuntoon ja koko vaiva jää pysyvästi historiaan.
  Muiskuja ihanille tytöille Parekilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ihana Párek ja Palvelijatar! Parin viikon päästä kuullaan jälkitarkastuksessa, että mikä on korvien tilanne. Pitäkäähän tassut ja peukut pystyssä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Onpa kurjaa, että Hipulla on ollut korvavaivoja. Se on kai isojen lerppakorvien miinuspuoli, että siellä pystyjä korvia helpommin voi tulehduksia pesiä. Mutta hyvä, että hoidot ovat auttaneet!
  Toivottavasti pääsette helatorstaina mökkeilemään! Melko nopeasti hanget nyt katoavat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, isot luppakorvat ja synnynnäisesti ahtaat korvakäytävät on huono yhdistelmä. Korviin ei kulje ilma, ne ei tuuletu. Ja sitten niihin tulee kaikenlaista likaa, joka alkaa hautoa siellä. Vaikka korvia säännöllisesti tarkistaisi ja putsaisi. Toivotaan, että Hilpun korvat tulevat nyt viime viikkoisen operaation myötä loistokuntoon.

   Aurinkoista ja keväisen värikästä viikon jatkoa teille! Kovasti jo odotellaan, että päästäisiin möksälle. Eiköhän se helatorstaina jo onnistu.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.