perjantai 21. toukokuuta 2021

Hyvien uutisten viikko

Mennyt viikko on sisältänyt paljon kivoja uutisia. Paras niistä on se, että mökkivanhus oli säilynyt ehjänä talven jäljiltä. Itse möksä sekä aitat, liiteri, huussi ja laituri olivat kunnossa ja paikoillaan. Vene oli edelleen tiukasti nurin käännettynä omassa telineessään ja linnunpöntöt olivat pysyneet puissa kiinni. Oli valtavan mukavaa päästä pitkästä aikaa mökille. Kun katselin Puulalle, mieli rauhoittui välittömästi ja olo oli levollinen. 

Vihdoinkin taas Puulan rannoilla!

Hipun ja Mytön mielestä mökki taitaa olla maailman paras paikka. Mökin nurkat ja pihapiiri syynättiin huolella. Hajuja tuntui riittävän haisteltavaksi niin paljon, että etenkin Hippu suorastaan hullaantui. Niin intensiivistä nuuskutteluvaihdetta se ei täällä kaupungissa saa päälle. Upean lämmin sää laittoi tyttöset ottamaan päiväunia pihassa pehmeällä nurmella tai sammaleella. Myttö kävi uimassa mökkitien varrella olevassa ojassa ja tietysti myös saunoi meidän kanssa, joka ilta. Hippu tarkkaili lempipaikastaan, kuistilla olevasta nojatuolista käsin järven tapahtumia. Vesilinnut vaativat kai Hippulin mielestä jonkinlaista vahtimista. Etteivät sentään rannalle ala kapuamaan...🐦

Myttö meni makaamaan lauteille jo
saunan lämmitysvaiheessa.

Nautimme rentouttavasta ja leppoisasta pitkästä viikonlopusta Kangasniemellä. Mitään kovin erikoisia hommia ei tehty vaan keskityttiin keräilemään voimia. Kuuntelimme radiota (mökkikanavana aina Radio Suomi). Luimme kirjoja, kävimme kävelemässä metsässä. Saunottiin ja grillattiin joka ilta. Tehtiin veneretki ja pysähdyttiin saareen syömään eväitä. Isäntä teki pieniä huoltohommia ja laitoimme pihakalusteet paikoilleen. Pimun, Typyn ja Nupin haudalle laitoin palamaan kynttilät ja ruukkuun vaaleanpunaisen ruusun. Mökille palaamme kesäkuussa ja silloin isäntä aloittaa kesän pääprojektin eli aidan pystyttämisen 🔨. 

Hippu lempituolissaan katse kohti järveä
ja siellä liikkuvia lintusia.


Viime viikolla sain viestiä naapurikirjastostamme. Sieltä kysyttiin Hipun valmiutta aloittaa lukukoiratyöt taas syksyllä. Tämä oli erinomaisen hauska uutinen ja vastasinkin välittömästi, että ilman muuta Hippu on valmis taas hommiin liki 1,5 vuoden "lomautuksen" jälkeen. Toivottavasti myös kotikirjastomme pystyy syksyllä käynnistämään lukukoiratoiminnan, jolloin Hippunen pääsee taas sinnekin kuuntelemaan kivoja tarinoita 📚.Kevään ja kesän merkkejä ilmestyy luontoon yhä enemmän. Rentukat ja voikukat kukkivat. Kuten myös käenkaali, jota minä kutsun nimellä ketunleipä. Koirapuistossa olevaan puuhun oli tehnyt mustarastas pesänsä ja pesässä on 4-5 poikasta. Pesä on valitettavasti niin matalalla oksistossa, että meidän pikkuinen Myttökin pääsee kurottamaan kuononsa sinne. Toivottavasti poikaset selviävät aikuisiksi saakka ja puistossa kävijät jättävät pesän rauhaan. Variksista puhumattakaan.

Loppuun vielä pari ilosanomaa, joista pitää mainita. Meidät on nyt isännän kanssa rokotettu koronaa vastaan. Ja Suomi kisaa huomenna euroviisujen finaalissa! Aion pystyttää meidän laumalle kisakatsomon herkkujen ja kuohujuoman merkeissä. Uskon vahvasti, että voitto tulee 🎵.


9 kommenttia:

 1. Mökkeilynne alkoi iloisissa merkeissä. Varmasti teille tulee hyvä kesä. Ja kun aita valmistuu saavat koiruudet juosta vapaana kaiket päivät sisään ja ulos. Se on onnea se!
  Ai ketunleivän oikea nimi on käenkaali? Oli päässyt unohtumaan.
  Juu, ilman muuta Suomi voittaa euroviisut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkireissu oli oikein mukava ja oli niin kovin kivaa palata taas Puulalle pitkän tauon jälkeen. Aita tulee kruunaamaan meidän tulevat mökkikaudet, sen valmistumista siis odotellen!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Ihan hirmusen mukavia ja ilosia tapahtumia sekä uutisia, Tytöt. Kohta on kesä ja pääsette takas möksälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, kivoja uutisia on ollut niiden ikävämpien sekaan. Ja se on eri mukava juttu se! Eikä mene kauaakaan, kun palataan taas möksälle.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Mukavia kuulumisia! Kiva, että olette päässeet mökkeilemään. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno homma että sielä on teejjän isäntäväkj rokotettu! Vaekka eelleennii pittää suojaatuva ni on kuitennii turvallisempi olo. Sano äet ku sae rokotuksen.
  Oekeen kuulostaa luavukkaalta ja haaskalta lomaselta tuo teejjän viikolloppu :) Justiisa niinku lomalla pittää ollahhii.
  Ja kuhan suatta sen aetuuksen siihen pihhaan ni jopa passoo sittä hilipetellä sielä tyttöen vappaana. Ee oo ennee kaakana se ku kesä alakaa olla jo käsillä :)
  Oekeen ilosta viikkoo sinne koko sakille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se rokotus on hyvä homma. Vaikka varoen pitää vielä ollakin. Kohtuullisen hyvältähän tämä tilanne alkaa kuitenkin jo näyttämään jopa täällä etelässä.

   Eiköhän jo ennen juhannusta aita ole pystyssä ja likat pääsevät taas vapauteen, kuten ennenkin mökillä ollessaan. Rajattuun sellaiseen mutta kyllä se juoksunarut voittaa.

   Muiskuset Hilpulta ja Myttöseltä ihanalle Iivarille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Se taitaa tosiaan olla joka keväinen jännityksen aihe, että missä kunnossa kesämökki talven jäljiltä on, mutta hienoa, että teidän paikalla kaikki hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Meidän mökki on jo lähellä eläkeikää, joten aina jännitetään keväisin, miten se on talvesta selvinnyt. Ja hienosti se oli nytkin pärjännyt eikä muutkaan paikat olleet korjauksen tarpeessa. Tai korjattavaa kyllä on mutta ei talven jäljiltä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.