sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Levollista arkea taivaltaen

Olen päässyt mielestäni jo melkoisen hyvin yli työrintamalla tapahtuneesta suuresta muutoksesta. Nyt annan aikaa itselleni ja perheelleni. Tänä kesänä aion viettää paljon aikaa Kangasniemellä. Siihen ei välttämättä tule toista mahdollisuutta ennen eläkeikää. Ja toki myös toivonkin, että olen takaisin töissä viimeistään syksyllä. Suunnitelmani voi kuulostaa itsekkäältä. Mutta luulen, että tämä pakotettu poisolo työmaailmasta voikin osoittautua tässä vaiheessa elämääni vallan parhaaksi tapahtumaksi. Kuluva vuosi on tähän mennessä ollut monella tapaa kovin raskas. 

Pellolla tuuli toi tullessaan kivoja hajuja.

Vaikka en avaakaan aamuisin tietokonetta ja työpuhelinta enkä istu kokouksissa, on arki rullannut meillä muuten tuttuun tavalliseen tapaan. Olemme nauttineet Hilpan ja Myttösen kanssa pitkistä päivälenkeistä. Piipahdamme myös kotikoirapuistossa päivittäin. On suuri onni ja mielen piristys, että meillä on nuo kaksi karvaista kaverusta. Ne rytmittävät päivää ja antavat paljon iloa elämään. 

Myttö löysi ojan reunalta rotanraadon. 
Se kuskasi sen Hipulle haisteltavaksi.

Isäntä pakertaa vielä tovin töissä ja sitten lomalaitumet kutsuvat. Viime kesänä päätimme hylätä suunnittelemamme lyhyen kesälomareissun, koska korona sulki kaikki paikat. Heinäkuussa tuo retki toteutetaan. Hotelli Kuopiosta on varattu. Hääpäivää vietämme Joensuussa ja yövymme myös siellä. Käymme Kiteellä paluumatkallamme Kangasniemelle. Odotan jo innolla tuota minilomamatkaa! 

Ihan kohta kääntyy kalenterissa sivu ja olemme kesäkuussa. Luonto on kukkeimmillaan. Alkukesä on upeaa aikaa ja siitä aiomme nyt nauttia sekä maalla että kaupungissa. Tämä blogi aloitti taipaleensa 26.5.2009. Kiitos hyvät lukijamme sekä meidän mahtavat blogikamut palveluskuntineen, että olette pysyneet matkassamme mukana. Pysyttehän jatkossakin 🌼.

10 kommenttia:

 1. Nauti ihan täysillä ja hyvällä omallatunnolla tästä kesästä! Ilman työvastuita ja pakollisia palavereja, aikatauluja ja työpuhelinta. Et ole tippaakaan itsekäs, sillä on enemmän kuin tervettä nauttia vapaudesta ja omasta ajasta. Jos minä en olisi aikanaan itse nostanut kytkintä, en olisi saanut uutta, ihanaa työpaikkaa (vaikkakin sijaisena), enkä olisi nyt osa-aikaisena kaipaamassani helpommassa työmoodissa, mukavien työnantajien palveluksessa. Enkä tunne yhtään syyllisyyttä.

  Päivänne beagle-tyttöjen kanssa kuulostavat hyvältä. Jatkakaa samaan malliin kohti kesäkuuta.

  T: Mai ja Arttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai ja Arttu kannustavista ja ystävällisistä sanoistanne. Toivon, että tässä on nyt uuden alku myös minulle ja ennen sitä pyhitän nyt aikaa itselleni ja noille minulle kaikkein tärkeimmille.

   Aurinkoista alkanutta kesäkuun jatkoa teille ja muiskut meidän likoilta ihanalle Arttu-herralle.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Juu, pysytään teijän messissä, taatusti. Oikein lepposia retkiä ja hetkiä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tuulinen kolmikko. Vauhdikasta ja kivaa kesäkuun jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Hyvä ottaa levon kannalta, kun siihen kerran tarjoutui tilaisuus! Eiköhän niitä töitä taas tekevälle löydy. Mukavia alkukesän päiviä teille sinne lenkkipoluille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, itsekin uskon että töitä tekevälle kyllä löytyy. Ja en heittäydy kovin ronkeliksi vaan avoimin silmin olen valmis uuteen. Hauskaa ja touhukasta kesäkuun jatkoa teille siellä uudessa kodissa ja pihamaalla, maaseudun rauhassa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Mukana pysytään mekin. Pakkohan meidän on saada tietää mitä teille kuuluu ;) Ei ole itsekkyyttä nauttia elämästään. Kaikelle on aikansa, kyllä niitä töitäkin vielä tulee eteen, nyt on akkujen lataamisen aika, hyvällä omallatunnolla.
  Poutapäiviä ja kaikkea mukavaa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palvelijatar ja Pàrek kannustavista ja mieltä lämmittävistä sanoistanne. Tulevaisuudessa on varmasti vielä uutta ja kivaa työelämässäkin tulossa, uskon näin.

   Leppoisaa ja auringonpaisteista viikon jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Ehottomasti ollaan matkassa jatkossahhii! :)
  Naati kuule hyvällä omallatunnolla vappaasta kesästä ja leppee. Oot sen ansaenna :)
  Oekeen lepposija ja mukavija kesäpäevijä teejjän sakille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti paljon kiitoksia Iivari! Tyttösiltämme muiskut sinulle. Nyt keräilen tosiaan voimia ja huilaan. Teen sitä, mitä huvittaa ilman tiukkoja aikatauluja. Syksyllä ryhdistäydyn ja mietin uusia kuvioita.

   Mukavaa ja aurinkoista alkaneen kesäkuun jatkoa!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.