maanantai 7. kesäkuuta 2021

Karvakaaos

Nyt on lämmintä kesäsäätä riittänyt! Viime päivät ovat olleet aika ajoin jopa tukalan kuumia. Eilen ja tänään täällä etelässä ropsahteli kuitenkin sadekuuroja. Ne raikastivat mukavasti ilmaa. Luonto tykkää myös. Olemme kastelleet Hilpan ja Myttösen kotona suihkun alla ennen pitkille lenkeille lähtöä. Ne myös käyvät kahlaamassa kuraojissa, joita meidän ulkoilureittien varrelta löytyy. Myttö on erityisen ihastunut läträämään kaikenlaisissa vesilammikoissa. Itse en ole tuosta touhusta erityisen iloinen mutta olen antanut periksi.

Ensin viilennetään kroppaa kuralammessa...

ja sen jälkeen löytyykin energiaa leikkiä.

Hipulla on menossa sen elämänsä suurin karvanlähtö. Se kasvatti talven aikana itselleen sellaisen karvapalttoon päällensä, että sen harveneminen on aiheuttanut meillä todellisen karvakaaoksen. Joka päivä harjaan Hippusta ja kerran se on pestykin. Pesu on varmaan toistettava kohta puoliin uudelleen. Yleensä emme pese koiria kuin pari-kolme kertaa vuodessa. Imuri saisi surista joka päivä, jotta karvakasoja ei vaeltaisi pitkin lattioita. Toivottavasti Hipun talviloimi on kohta tiessään ja karvanlähtö tokenee. Sille kun ei edes mitään lohiöljyjä tms. karvanlähtöön vaikuttavia linimenttejä voi antaa. 

Lämmin ja kostea ilma on tuonut metsälenkeillemme hyttysiä kavereiksemme. Lisäksi muutamia punkkeja olemme nyppineet pois isokorvien turkeista. Punkkikarkotteen pitäisi estää mokomien viheliäisten tarttuminen ihoon. Se ei kuitenkaan estä punkkien kiipeämistä heinikosta koiran kroppaan. Mutta vaikka näitä vähemmän mukavia luontoihmeitä taas on, nautimme silti kovasti lämmöstä, auringosta ja ennen kaikkea valoisista päivistä.

10 kommenttia:

 1. Meillä onkin paljon kiireitä ollut, eikä olla teidän blogia pitkään aikaan ehditty lukea :( Mutta nyt ollaan täällä taas! :)

  Meiltäkin Otolta, sekä Pufinalta on reilusti punkkeja löytynyt.

  Meidän Otolta (Pufinalta en ole huomannut) irtoaa myös karvaa hyvin paljon. Vain pöllyää jos ulkona harjaa! Se on varmaankin onneksi vain kesäturkin vaihto :)

  Nyt on juu ihanan lämmin sää :) Koko aika tulee jano, koko kolmikolle.

  Hyvää kesänjatkoa :)

  Kesäisin terveisin Otto, Pufina ja emäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävitte taas blogissamme. Aurinkoista ja hauskaa kesän jatkoa teidän laumalle!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Liijjan lämmintä on. Vuan hyvät on sielä konstit viilennellä ku on nuita ojia siinä :)
  Äet siunustelloo meelläe mitenkä onnii karvoo joka kohassa vaekka justiisa on muka liijjat nypitty. Seon vuan semmonen homma meellä koerilla että ylj´miäräset lähtöö :) Mukavija kesäpäevijä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talviturkki tosiaan pitää aina kesäaikaan vaihtaa kevyempään. Hipulla oli talven ajan valtavan paksu loimi yllä. Ja nyt se tosiaan kevenee ja oikein urakalla!

   Lämmintä ja mukavaa viikonloppua sinne pohjoiseen Savoon!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Vielä kaksi päivää hellettä, sitten tulee viileämpää ja sateita. Mutta sen jälkeen taas paistaa. Vaikuttaa ihan Suomen kesältä.
  Punkit on inhokkeja, saisivat kuolla sukupuuttoon. Onneksi me ei olla löydetty ainuttakaan. Tarkasti tutkitaan joka päivä ja harjataan furminaattorilla.
  Hauskoja kahlailuja ja mukavaa kesäilyä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään pitäisi tosiaan iltapäivällä alkaa ropisemaan. Ja hieman on ilma viilentynyt, mittarissa näyttää olevan 21. Se on oikein sopiva.

   Furminaattori on todella loistolaite! Meillä on myös sellainen ja tällä hetkellä hyvin kovassa käytössä.

   Leppoisaa ja kivaa viikonloppua teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Näissä lämpötiloissa onkin syytä keventää karvapeitettä, Hippu on täysin oikeassa. Nauttikaa kesästä, valosta ja lämmöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan Sylvi, nautimme tästä upeasta vuodenajasta. Suomessa kun kesä tuppaa olemaan melko lyhyt, joten nyt on otettava siitä kaikki irti.

   Mukavaa ja letkeää kesän jatkoa teidän pesueelle!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Kyä kuulkaa tyttöset, teijän elo ja olo näyttää hianon kesäseltä. Iloo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on hienoa ja hauskaa aikaa. Onneksi ilmatkin taitaa nyt vähän viiletä. Kuluneella viikolla oli jo välillä aika tukalaa. Joo, nautitaan aurinkoisista päivistä ja touhutaan kaikkea kivaa! Vauhdikasta viikonvaihdetta teille, tuuliset kamumme!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.