torstai 17. kesäkuuta 2021

Kesäurakka valmis

Ihan pian nousemme Hipun kanssa Mikkeliin vievään junaan. Isäntä ja Myttö ovat meitä siellä vastassa. Matka jatkuu Mikkelistä kohti Kangasniemeä ja mökkiä, joka on nyt aidan sisällä! Pientä hienosäätöä aita vielä kuulemma vaatii. Ja isompi, autolla pihaan ajon mahdollistava portti vielä puuttuu. Nyt sen virkaa toimittaa pelkkä aitaverkko. Mutta portin ehtii tehdä myöhemminkin kesällä. Pikkuportti Pimun ja Typyn haudan kohdalle on jo nikkaroitu. Siinä isäntä hyödynsi vanhan laiturin lautoja. 

Aitaurakka oli iso ja suoraan sanoen keväällä hieman epäilin, miten isäntä jaksaa tehdä aidan yksin. Mutta hän on työteliäs ja kovin näppärä tyyppi. Ihailen taitoja ja eritoten sinnikkyyttä, jota häneltä löytyy runsaasti. Aita oli kuluvan kesän pääurakka. Loppukesän voi huilata, lomailla ja nauttia kauniista suvesta. 


Myttö on saunonut mökillä ahkerasti. 

Hipun kanssa olemme ulkoilleet ja ottaneet rennosti kotosalla. Sen verran täällä kotonakin on ahkeroitu, että pesin ikkunat sekä parvekelasit. Homma, jota inhoan kotitöistä ehkä eniten. Hippu on nukkunut vieressäni meidän kaksijalkaisten sängyssä. Se on harvinaista herkkua, sillä koirien nukkumispaikat ovat meillä portin takana olohuoneessa. Lampaita olemme käyneet moikkaamassa liki päivittäin. Välillä niitä on katselemassa isompikin väkijoukko. Hienoa, että lampaat ovat ilonamme pitkälle syksyyn. 

Lauantaina appiukko rapsutteli
Hippua ahkerasti. 

Minulla on iso pino kirjoja varattuna lomalle, jonka vietämme pääosin Puulan rannoilla. Olen haaveillut jo kauan, että minulla olisi joskus aikaa sekä voimia uppoutua kirjoihin ajasta välittämättä. Tänä kesänä se mahdollisuus on avautunut. Olen iloinen tästä. Ensi viikolla vietämme keskikesän juhlaa juhannusta. Ennen sitä saadaan ennusteiden mukaan nauttia valtavasta helleaallosta. Toivottavasti Myttönen houkuttelee silloin myös Hipun uimaan ja enemmän kuin kastelemaan vain jalat sekä vatsan. Ja minäkin taidan heittää talviturkin pois!

8 kommenttia:

 1. Hyvää junamatkaa ja erittäin rentouttavaa mökkeilyä teille kaikille. Kyllä nyt on isokorvilla luksusta, kun on turvallisesti aidattu piha, jossa voi mellastaa aamusta iltaan. Ja uiminenhan on todella hyvää liikuntaa. Aurinkoa ja hyvää mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pàrek ja Palvelijatar! Tytöt ottavat varmasti kaiken ilon irti vapaudesta, kun viime kesäloma meni pitkälti juoksunarun päässä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Onpa hienoa, että aita on valmis, iso urakka on takana. Odotellaan mielenkiinnolla kuvia aidasta ja tietysti sen suomasta vapaudesta nauttivista beagle-tytöistä :)
  Iloista mökkireissua ja sujuvaa junamatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti onnistunut nappaamaan kirmaavista tyttösistä kuvaa. Mutta aidasta on kuva, jonka laitan tänne blogiin. Hieno siitä tuli ja tuo nyt turvaa.

   Aurinkoisia kesäkuun lopun päiviä teille Artun kanssa!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kyä on mukavaa, ku ny pääsette hilpettelemään aidatulla mökkipihalla, Tytöt. Ja eikun polskimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aita toi taas takaisin kaivatun vapauden. Eikä emännän tarvitse ressata ikävistä ihmisistä tai muustakaan. Uitiin mökillä ja usein, kun oli niin paahteisen kuumaa.

   Iloista menoa teille, tuulinen kolmikko!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Hienoa, että aita on valmis! Mukavaa lomaa sinulle kirjoinesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, aion tosiaan lukea tänä kesänä niin paljon kuin jaksan. Harvinainen luksuskesä kun on tiedossa vaikka toki tulevaisuus hiukan mietityttää, työkuvioiden suhteen.

   Aidasta tuli oikein passeli. Nyt tytöt nauttivat taas vapaudesta.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.