lauantai 12. kesäkuuta 2021

Kaupunkilaiset ja mökkiläiset

Alkuviikosta isäntä ja Myttö läksivät kohti Puulan rantoja. Me Hilpun kanssa jäimme pitämään kotihuushollia pystyssä. Ensi alkuun oli meininki, että molemmat koirulit jäisivät kanssani kaupunkiin. Mutta hetken mietittyään isäntä totesi, että kyllä hän mökki- ja saunakaverin haluaa reissuun mukaan. Päädyimme siihen, että Myttönen lähti matkaan mukaan. Sitä voi pitää irti möksän pihalla, koska se ei yksin karkaile (on kokeiltu). Hipun kanssa on taas leppoisaa matkustaa ensi viikolla junalla Mikkeliin. Myttö kun tuppaa haukkumaan muille koirille ja on muutenkin kovin energinen tyyppi. Hilpunen on rauhallinen matkakaveri. 

Pakkasin Mytön mökkikassiin 
herkkujen lisäksi saunaoluen.

Olemme Hipun kanssa viettäneet rauhallisia kotipäiviä. Sää on ollut kovin helteinen, joten päivisin lenkit ovat olleet minimittaisia. Vasta iltaisin olemme lähteneet pitkälle lenkille. Jotta en aivan mökkihöperöidy tänne kotiin, olen käynyt kirjastossa ja tapasin entisiä työkavereitani. Oli oikein mukava nähdä heitä ja vaihtaa kuulumisia. 

Keskiviikkona saapuivat kesälampaat läheiseen lammasaitaukseen. Kovin pieniltä ne näyttävät aina näin alkukesästä. Kun ne syyskuun lopulla viedään pois, on niistä kasvanut jo isoja kavereita. Satuimme aitaukselle Hipun kanssa juuri, kun lampaat oli lastattu alas kuljetusautosta. Eikä mennyt kuin hetki, kun uteliaimmat kamut tulivat jo morjestamaan Hippua. 


Tiistaina rekka oli tuonut lavallisen aitatarvikkeita mökkitien päätyyn. Isäntä on ahkeroinut helteessä, valtavien hyttysparvien keskellä. Aidan teossa on iso, iso urakka. Mökkimaasto on kivikkoista ja louhikkoista. Mutta tolpat ovat jo pystyssä. Seuraavaksi isäntä ryhtyy kiinnittämään verkkoa. Porttitarvikkeet on myös hankittu ja minä ostin niihin kyltit, jotka ilmoittavat yksityisalueesta sekä koiravartioinnista. En tiedä, miten voin kyllin kiittää isäntää tuosta suuresta savotasta, jota hän nyt tekee. 

Kangasniemellä on helteitä riittänyt myös. Järven vesi on täysin uimalämmintä ja isäntä on pulahtanut Puulaan usemmankin kerran päivässä. Myttö on uinut myös. Ja saunonut 😀. Ensi viikolla mekin sitten Hipun kanssa pääsemme mökille. Tänään lähdemme anoppini ja appiukkoni luo kyläilemään. Uskon, että se on Hipusta aivan mahtava juttu!

8 kommenttia:

 1. Seon aejjan teko kovvoo hommoo. Sen tietää meejjän sakkihhii ku sillon muinon änkäsivät aetuusta meejjän pihhaan. Vuan kyllä on sittä mukava ku on se valamis ja suapi vappaana juosta pihamualla :)
  Mukava ku on lampaat piässynnä tuas kesälomalle. Haaska niitä on varmaan käävvä kahtelemassa.
  Mukavata viikkoo teelle ja mukavata lomanootusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Iivari, aitaurakka on kova homma. Mutta kyllä se palkitsee, kun ei tarvitse kantaa murhetta meidän likkojen ulkoiluista mökkimaastoissa. Aita takaa turvallisuuden.

   Lampaat ovat mukavan leppoisia kavereita. Yritetään melkein joka päivä käydä niitä katselemassa. Ja kyllä siellä ihailijoita riittää meidänkin lisäksi. Joskus oikein hämmästelen, että täällä keskellä kaupunkia ne ovat saaneet olla rauhassa eikä ilkivaltaa ole esiintynyt.

   Mukavaa loppuviikkoa toivotellen
   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Hyvä, että saatte kunnon aitauksen mökille, niin voitte sitten jatkossa taas mökkeillä ilman huolta ikävistä kanssaihmisistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuitte naulan kantaan. Aita takaa koirien turvallisuuden vaikka kurjalta tuntuu, että joudumme sen tekemään. Mutta parempi näin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kyllä vaan aidan pystyttäminen käy kuntoilusta! Hienoa, että isäntä ja koira pääsevät välillä pulahtamaan järveen.
  Hauska kuva Hipusta ja lampaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksikko on tosiaan uinut ahkerasti, sillä Puulan vesi on lämmintä. Ja taitaa vielä lämmetä, kun loppuviikon helteet iskevät. Aidassa on ollut kova työmaa mutta se alkaa olemaan valmis. Isäntä on näppärääkin näppärämpi!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Onpa kiva, että jaksatte tehdä aitauksen mökille! Siinä on kyllä urakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä tapahtunut kamala ja pelottava välikohtaus aiheutti sen, että päätimme tänä kesänä rakentaa mökille aidan. Se takaa koirien turvallisuuden ja meille suuren mielenrauhan. Erityisesti minä sain tuosta tapahtumasta suurta mielipahaa ja murhetta. Nyt olo on kevyempi, kun olemme aitojen sisällä.

   Täällä kerron tarkemmin viime heinäkuun tapahtumista: https://pienisuuribeagle.blogspot.com/2020/07/taysin-uutta-mokkeilya.html

   Aurinkoista kesän jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.