torstai 30. syyskuuta 2021

Kaikki kunnossa!

Lampaat laiduntavat vielä läheisellä niityllä. Ihan näinä päivinä ne taitavat kuitenkin siirtyä talven vietttoon muualle. Hippu ja Myttö eivät arastele moikata määkiviä kavereita. Ja minä rapsuttelen niitä aidan raoista. Jos asuisimme maalla omalla tilalla, meillä olisi lampaita. Ja muutamia muitakin elukoita.Ulkoilukelit ovat olleet viime viikkoina mitä mainioimmat. Minulle kelpaa mieluusti tällainen poutasyksy. Uskon, että myös isokorvat tykkäävät tästä. Lenkkien jälkeen ei tarvitse mennä suihkuun. Talvelta toivon pakkasta ja lunta. Sopivasti. Ainakin jouluksi. Mytön ihottuma on täysin parantunut. Eli eläintohtorin määräämät linimentit auttoivat. Mistä tuo ihottuma johtui, sitä ei saatu selville. Mutta pääasia, että Myttönen on taas kunnossa. Kaikenlaisia erikoisia sairauksia ja tauteja sitä pitääkin ilmestyä... 

Hipun kanssa olemme jatkaneet pelkällä hypoallergisella ruualla. Eli kengurut, peurat ja hirvet ovat historiaa. Vaikka Hilpun mysteerisairaus tuskin ruokavaliosta johtui, päädyimme tähän ratkaisuun. Koska sen suolisto on mitä on, on Hippulin hyvinvoinnin kannalta ykkösasia, että ruoka on sopivaa. Ja allergiaruualla sen vatsa on kunnossa, suolisto pelaa kuten pitää ja Hippu voi hyvin. Kurkkua, marjoja ja porkkanaa se saa jälleen herkkupaloina. Ja syyslomalla rohkenen ehkä antamaan sille pari paistettua Puulan muikkua.

4 kommenttia:

 1. Hienot uutiset, tytöt kummatkin kunnossa!
  Ihanat kuvat lammaskaverin kuonotteluista. Mukavaa viikonloppua teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Párek ja Palvelijatar! Kovasti Hilpu ja Myttö tykkäävät kuonotella lampaiden kanssa. Jäämme odottamaan taas ensi kesää, jolloin määkivät kaverit palaavat.

   Aurinkoista ja leppoisaa viikonloppua toivotellen
   Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista
 2. Kyllä, ku vatsa on kunnossa, ni kaikki on hyvin. Reippaita päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin paljon olotilaan vaikuttaa, että vatsa on kunnossa. Hipusta huomaa pian, jos maha reistaa. Siksi ollaan tarkkoina ruokahommien kanssa.

   Värikästä ja puuhakasta viikonloppua teille tuulinen kolmikko ja terkkuja meidän likoilta!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.