torstai 2. syyskuuta 2021

Kohti kirjastokeikkoja!

Kesä on kai ohi, sillä syyskuu luetaan kaiketi jo virallisesti syksyksi. Mukavasti aurinko on jaksanut yhä paistaa vaikka sää on viilentynyt. Toivottavasti tästä syksystä tulee vähäsateinen. On jo tarpeeksi tylsää, että päivä lyhenee ja illat ova yhä aikaisemmin pimeitä.

Viime viikonloppu meillä oli mökkiviikonloppu Kangasniemellä. Saimme nauttia upeasta säästä. Vielä tarkeni hyvin istuskella möksän kuistilla kuohujuomaa nauttien. Keravan poikien äiti oli oikein mieluisa mökkiseuralainen sekä minulle että isokorville. Voi, miten likat olivat riemuissaan, kun hoksasivat, kuka meitä perjantaina tuli noukkimaan kyytiin parkkipaikaltamme. Kävimme lauantaina sienestämässä, koko sakki. Sauna lämpeni sekä grilli myös. Myttönen ja Hippunen ahmivat puolukoita, joita riitti runsaasti. Juoksu- ja painileikit kuuluivat myös viikonlopun ohjelmaan. Isäntä oli pärjännyt kaupungissa oikein hyvin vaikka olikin hiukan ihmetellyt huushollin rauhallista tunnelmaa, kun naisväki oli poissa 😁.


Hipulle ja Mytölle maistui puolukat.

Tiistaina kävimme Hipun kanssa verikokeessa ja tulehdusarvo oli jälleen hieman noussut. Lukema ei ole edelleenkään vakava, onneksi. Mutta valtaisa pettymys se on, että arvo pikkuhiljaa hilaa itseään taas ylös. Parin viikon päästä käymme hoitajakäynnillä ottamassa vielä kerran verinäytteen. Sen jälkeen mietitään jatkotutkimukset. Kuumetta mittaamme säännöllisesti, kolme-neljä kertaa viikossa. Toki Hilpuri viedään eläintohtorille jo aikaisemmin, jos sen kunnossa alkaa näkymään huonoja merkkejä. Tällä hetkellä Hipusta ei päälle päin näy, että sitä vaivaisi yhtään mikään. 

Meillä isännän kanssa on epäilyjä, mistä tässä Hipun oudossa vaivassa saattaisi olla kyse. Eläinlääkärillä myös. Mutta ne ovat toki vain arvailuja. Olemme kuitenkin itse miettineet seuraavat askeleet millä mennään mikäli tulehdusarvo jatkaa nousuaan. Kyse ei taida olla IBD-suolistosairauteen liittyvästä, sen totesimme tässä viikon aikana vaikka sitäkin epäiltiin. Mutta lääkäri kehotti silti jatkamaan "ankeaa" ruokavaliota eli toistaiseksi Hippu syö vain ja pelkästään allergiapapanoita, ei mitään muuta. 

Hippua hoitava eläinlääkäri on hyvin empaattinen ja sanoo, että ymmärtää hyvin, miten tämä epätietoisuus meitä raastaa. Syytä kun ei löydy, ei sitten millään. Kovin paneutunut hän on Hippusen hoitoon ja kehuu, miten Hipusta on tullut eräs hänen lempipotilaistaan. Meillä on hyvä keskusteluyhteys tohtorin kanssa. Ja tiistaina minusta tuntui, että kyllä hänkin on sen hoksannut, ettei ikuisuuksia voida ultrata ja ottaa verikokeita. Mutta mikä se seuraava vaihe Hipun hoidossa on,  mietitään siis parin viikon päästä. Lääkärin vaihtaminenkin on yksi vaihtoehto.

Lukukoirailut pääsevät näillä näkymin starttaamaan loppukuusta. Silloin suuntaamme Hilpusen kanssa naapurikirjastoon. Myös kotikirjastoomme on työvuorot nyt sovittu. Siellä lukukoirailut aloitetaan lokakuussa. On aivan upea uutinen, että nyt näkyy tältä osin valoa koronatunnelin päässä 😊. 

12 kommenttia:

 1. Me pietään kaikki tassut pystyssä, että Hilpurin vaivalle löytyy hoidettava syy!

  Sulosia ootte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tuulinen kolmikko! Tekin olette eri söpöjä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Täällä on myös peukut tanassa, että Hippuliinin vaiva saadaan pian selville ja täysin hoidettua. Suolistoperäisten vaivojen syiden löytäminen vie runsaasti aikaa, hermoja ja rahaa, niin eläimillä kuin ihmisilläkin. Tsemppiä ja onni myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, että saattaa kulua pitkäkin aika ennen kuin vaivan syy selviää. Tai se ei selviä ikinä, kuten Hipun kohdalla nyt näyttää. Kiitos tsemppauksesta ja terveisistänne, Párek ja Palvelijatar!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Tiälä on kansa kaks yksilöö joella on peokalot ja tassut pystyssä että Hippulin vaeva selevijjää! Hyvä liäkärj on kyllä kullan arvonen ku sattuu kohalle. Ja jos ee satu ensmäsellä kerralla ni pittää vaehtoo. Meekäläesellä on nyt kyllä semmonen että hoetuu hommat, ee tarvihe atvaella :)
  Toevottavasti lukukoerahomma piäsöö nyt alakuun. Seon niin tärkeetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari! Hyvä lääkäri on tosiaan silkkaa kultaa, kun yritetään selvittää terveysongelmien syitä. Olisi aina parasta, kun tietäsi etukäteen jonkun pätevän tyypin, jota joku voisi suositella.

   Ensi viikolla pitäisi lukukoirailut alkaa. Toivottavasti suunnitelma pitää ja Hippu pääsee taas hommiin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Pidetään peukkuja, että syy vaivaan lopultakin löytyisi. Ja hienoa, että lukukoirailut jatkuvat, teitä taatusti kovasti kaivataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaivaan ei taida syytä nyt löytyä mutta onneksi tilanne on nyt hyvä. Hipun voinnin seurantaa kyllä jatketaan täällä kotona.

   Olen kuullut kirjastoista, että kovasti on lukukoiria ja Hippuakin kaivattu. Olisi se hienoa, jos nyt päästäisiin jo kirjastokäynneille.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 5. Onpa kurjaa, ettei Hippu ole vieläkään aivan täysin terveeksi toipunut. Todella kurja tuollainen epämääräinen vaiva, jonka syystä ei saa selvyyttä. Toivottavasti joku syy löytyisi, että se päästäisiin hoitamaan kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä olemme heinäkuusta asti toivoneet, että syy löytyisi. Vielä ei ole löytynyt ja mysteeriksi taitaa jäädäkin. Pääasia, että tilanne on nyt tasoittunut ja Hippu voi hyvin. Aika raskasta tämä kyllä on ollut, epätietoisuus.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 6. Toivottavasti saatte selvyyden ihan lähipäivinä, ja avun myös asiaan. Onhan se lääkärin vaihtaminen ihan perusteltua joskus. Toinen katsoo eri kantilta, ja voi olla kokemustakin eri asioista. Vaikka joka euron edestä sitä aina toivoisi saavansa vastinetta, kun lääkäreissä joutuu laukkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on lääkärilaskut hiponeet jo huimia summia tämän kesän aikana. Ja sekin stressaa, sen lisäksi että Hipun vaivaan ei löydy syytä. Mutta toki kaikkemme tehdään rahaa laskematta, jotta koira saa parasta hoitoa. Onneksi tilanne näyttää nyt hyvältä ja lääkärireissut ovat toivottavasti tältä erää ohi.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.