torstai 23. syyskuuta 2021

Syyskuussa on sattunut ja tapahtunut

Syyskuu kiitää vauhdilla kohti lokakuuta 🍂. Isännällä on ollut kiireisiä päiviä töissä. Ensi viikolla ruuhkan pitäisi helpottaa. Minä selailen työpaikkailmoituksia ja pari hakemusta on rustattu. Paljon kaikenlaisia ajatuksia ja mietteitä pyörii päässä näihin työkuvioihin liittyen. Onneksi päiväni täyttää noiden kahden ihanan isokorvan kanssa ulkoilu ja seurustelu. Kotihommiakin riittää ja välillä piipahdan jossakin ihmisten ilmoilla, etten höperöidy tänne kotiin. 

Meidän syyskuu on sisältänyt upeiden Hippuun liittyvien uutisten lisäksi muutakin mukavaa. Mutta Hipun tervehtyminen on toki ollut ykkösjuttu. Pientä takaiskua tuli, kun Mytölle ilmestyi vatsaan ihottumaa 😟. Tarkkailimme tilannetta reilun viikon. Iho ei alkanut puhdistustoimenpiteistä huolimatta parantumaan. Isäntä vei Myttösen eläinlääkäriin. Sille määrättiin loislääkitys. Iho- ja karvanäytteistä ei kyllä löytynyt mitään siihen viittaavaa mutta litku tuli laittaa niskaan ja varmuuden vuoksi molemmille koirille. Lisäksi Mytölle määrättiin linimenttiä, jota sivellään kerran viikossa ihottumakohtiin. Nyt vatsa näyttää jo paljon paremmalta. Jatkotutkimuksiin tuskin on syytä. Uskon, että Myttö paranee tuosta kutisevasta vaivasta täysin. Jos ihottuma palaa, alkaa allergiatutkimukset eli tässä tapauksessa ruokakokeilut 😐.


Alkukuusta piipahdimme viikonloppureissussa Kangasniemellä. Meitä suosi hieno sää ja tyttöset jatkoivat innolla puolukoiden syömistä. Välillä ehdittiin myös painia ja juosta kilpaa 😀. 


Isäntä heitteli Hipsulle ja Myttöselle palloa. Molemmille omaa. Tennispalloja on jostain syystä kerääntynyt mökille iso kasa. Ehkä siksi, että täällä kotona kaupungissa ei tahdo olla oikein sopivia palloleikkipaikkoja.


Iltaisin on sytytettävä mökin verannalle kynttilöitä. Näkee toimia hieman paremmin. Muita ulkovaloja meillä ei ole mutta lyhdyt tuovatkin miellyttävää tunnelmaa, valon lisäksi.


Pari viikkoa sitten kutsuin ystäväni juhlistamaan synttäripäivääni jälkikäteen 🎉. Olen kevään lapsi mutta koronataudin vuoksi juhlat pidettiin näin syksyllä. Olin hommannut Helsingistä hieman isomman hotellihuoneen, jossa nautimme syötävää ja kuohujuomaa. Kävimme kilistelemässä laseja myös hotellin aulabaarissa. Aamulla suuntasimme maittavalle aamiaiselle aamupalabuffettiin. Oli hauska ja rentouttava ilta 🍹. Isäntä, Hippu ja Myttö olivat pärjänneet hienosti kotona. Ikävähän minulla toki oli vaikka olinkin vain yhden yön poissa 😄.Tiistaina saapui kauan odotettu hetki. Hippu pääsi 1,5 vuoden jälkeen taas kirjastohommiin! Vastaanotto sekä lapsilta että aikuisilta, mukaan lukien henkilökunta, oli valtavan iloinen. Hippuli nautti rapsutuksista ja sai kuunnella koiratarinoita 🐶. Kirjastolle se veti remmi kireänä, kun jäimme tutulla pysäkillä pois bussista. Hippu hoksasi heti, minne olemme matkalla ja innolla kiiruhti kohti kirjastoa. Lokakuussa aloitamme lukukoirailut myös kotikirjastossamme 📗. Ja toki työt jatkuvat myös naapurissa. 

Värikästä, hienoa ja leppoisaa syyskuun loppua Teille kaikille! Nyt pujotan Hilpuselle ja Myttöskälle remelit kaulaan ja lähdemme ulos 🏃.

4 kommenttia:

 1. Tapahtumarikas on ollut syyskuu teillä. Toivottavasti Mytön ihottuma on parantunut. Meilläkin oli eilen onnenpäivä, Párekin neulanäytteet eivät osoittaneet mitään pahalaatuista, eikä mitään toimenpiteitä tarvita. Tänään on murheellinen päivä, kun luettiin ihanan Arttu-kamun siirtyneen sateenkaarelle. Vaikka ei Arttua ehditty koskaan tavata, hän jätti tassunjälkensä sydämiimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita uutisia, olen kovin iloinen että Pàrekin neulanäytteet olivat kunnossa. Hieno juttu!

   Artusta tulleet uutiset ovat niitä kaikkein surullisimpia uutisia. Tuntuu pahalta, itselläkin on vielä ehkä liiankin tuoreessa muistissa Typyn lähtö. Arttu oli hieno blogikamu, toivotamme varmasti koko tämän blogikamusakki Artun emännälle voimia ja jaksamista näinä synkkinä päivinä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Ompa ollunna kaekkee haaskoo teellä sielä. Tietysti tuo ihottumahomma ee oo vuan onneks on ruvenna paranemmaan.Ja lukukoerahommattii piäsj viimennii alakammaan. Hieno homma.
  Tuo Arttu-kamun lähtö kyllä järkytti ja satutti meetäe. Ihan hirveen surullista.Ne tassunpaenallukset säelyy meejjän kaekkiin syvämmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja juttuja on tälle päättyvälle syyskuulle ollut. Ja hyvä niin, sillä tuntuu että viimeiset puoli vuotta on tullut enemmän huonoja asioita eteen.

   Artun lähtö oli kamala uutinen. Vaikka sen kuinka tietää, ettei täällä meistä kukaan ole ikuisesti, on suru-uutiset aina järkyttäviä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.