perjantai 8. lokakuuta 2021

Mökkiviikko

Menneen viikon sisällä on tullut tehtyä muutama reissu. Perjantaina lähdin ystäväni kanssa Tampereelle ja jätin isokorvat pitämään isännän kanssa kotia pystyssä. Sain kaveriltani synttärilahjaksi teatterilipun ja niin suuntasimme Manseen. Edessä oli teatterikipaleen lisäksi hotelliyö, hyvää ruokaa ja leppoisaa oleilua. Meillä oli hauska reissu ja Kinky Boots-musikaali oli upeaa nähtävää sekä kuultavaa. Suosittelen lämpimästi! Erityisesti toista pääosaa esittänyt Lauri Mikkola oli loistava. Olin vallan vaikuttunut 😍.  


Koska olen ilman töitä, edelleen, on pitkin syksyä ollut mielessäni mennä mökille. Mutta Hipun sairaus sotki loppukesän sekä alkusyksyn kuvioita, kun kaveria piti viedä säännöllisesti lääkäriin. Meillä alkoi myös lukukoirailut ja minulla muutama harraste, joten mökkireissu on lykkääntynyt. Mutta maanantaina suuntasimme Hipun ja Mytön kanssa auton nokan kohti Kangasniemeä 😀.

Ennen mökille lähtöä piipahdin tohtorin pakeilla. Minulla todettiin jalan nilkassa jännetulehdus. Sain reilun viikon täysliikkumiskieltoa sekä tujut pillerit. Tämänkin vuoksi mökille tulo oli enemmän kuin fiksua. Täällä olen voinut lepuuttaa jalkaa. Hoidan vain pakolliset kulkemiset eli puiden ja vesien kannon sekä huussiin menon 😄. Nilkka tuntuukin jo paljon paremmalta. 



Hippu ja Myttö ovat kovasti tykänneet olla möksällä 🏡. Ne ottavat juoksukisoja ja tutkivat mökkimaastoja. Myttö on ollut saunakaverinani joka ilta. Päivätorkkuja pitää välillä ottaa, jotta jaksaa taas riehua. Pari sadepäivää piti meitä enimmäkseen sisällä mutta auringostakin olemme päässeet iloitsemaan. Minä luen kirjoja 📚. Yle Areenasta on tullut muutamia ohjelmia katsottua. Katselen Puulalle ja nautin hiljaisuudesta. Tällaista ei kaupungissa ole. Illat ovat jo pilkkopimeitä. Ja täällä tosiaan on pimeää! Iltaseitsemän jälkeen ei näy mökin ikkunoista muuta kuin ulkona palavat lyhdyt. 



Tänään olemme kuitenkin viimeistä päivää kolmistaan täällä mökillä. Iltapäivällä lähdemme hakemaan isäntää Mikkelin rautatieasemalta 🚆. Vietämme mökkiviikonlopun yhdessä koko sakki. Tämän vuoden mökkeilyt alkavat olemaan loppusuoralla. Mutta vielä meillä on syysloma edessä ja siihen ei ole kuin viikon verran 🍂. Eli tulemme takaisin Puulalle ja pian. Mutta sitä ennen Hippua odottaa isännän hankkima yllätys sekä lukukoirakeikat koti- ja naapurikirjastoissa. Jännittävä viikko on siis tulossa!

4 kommenttia:

  1. Varmasti ihanaa mökkeilyä nilkasta huolimatta. Ja edessä vielä lomaviikkokin. Pimeät illat ja ikkunasta näkyvät lyhdyt, sauna, rauha ja hiljaisuus. Aivan unelmaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka on tosiaan pilkkopimeää ja mökkiä saa aika tavalla lämmittää, on syksyissä oma viehätyksensä. Ja tätä hiljaisuutta ei voi oikein uskoa edes todeksi.

      Mukavaa viikonloppua teille toivotellen
      Hippu, Myttö ja emäntä

      Poista
  2. Kyä tommonen mökkeily on mialuisaa irtiottoo niin kaks- ku nelijalkasillekin. Joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, että mökillä sielu ja ruumis lepää. Kummasti luonnon keskellä pysähtyy ja osaa rauhoittua aivan eri tavalla kuin kaupungissa kotona.

      Iloista loppulokakuuta teille!

      Hipun ja Mytön emäntä

      Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.