maanantai 6. joulukuuta 2021

Hyvää itsenäisyyspäivää!

En muista, milloin viimeksi olisimme jo joulukuussa kaivaneet biigelien talvitakit esille. Yleensä se on tapahtunut helmi-maaliskuussa, jos on sattunut olemaan kovia pakkasia. Meidän likat tarkenevat hieman kylmemmälläkin kelillä ilman palttoita. Vasta, kun pakkanen keikkuu 15 asteen hujakoilla, laitamme niille nutut niskaan. Ja tässä muutamana viime päivänä näin on tehty. On kivaa, että on pakkasta ja kuivaa. Sekä pieni lumi maassa. Tämä voittaa mennen tullen kurakelit. 

Töitä paiskien.

Keskiviikkona Hippu kävi  kotikirjastossa kuuntelemassa lukijoita. Viimeisen kerran tänä vuonna. Helmikuussa lukukoirailut jatkunevat, ainakin tällainen suunnitelma kirjastolla on. Saimme kuulla kurjia uutisia lukukoirakollegastamme Alicesta. Alice on sen verran sairas ja huonokuntoinen, että se jättää lukukoirailut. Jatkossa Hipun lisäksi kotikirjastossa kuuntelee Otto. Lukijoita tällä syksyn vikalla kerralla oli mukavasti ja aika hujahti taas kuin siivillä.

Sain perjantaina hienoja uutisia. Vieläkin on epätodellinen olo, näinkö kävi. Minulla on nyt uusi työpaikka, jossa aloitan 3.1. Työtehtävät ovat pitkälti samankaltaisia kuin aiemminkin. Mutta työympäristö ja toimiala aivan uutta ja erilaista. Työmatka hiukan pitenee entisestä mutta ei hurjasti. Odotan tammikuuta jännittyneenä ja iloisena.

Työttömyyttäni ei sitten kovin pitkään kestänyt. Olen onnekas. Irtisanominen tapahtui toukokuussa ja olin päättänyt, että en ennen syyskuun alkua edes hae uutta työtä vaan pidän hengähdystaukoa.  Perjantaina alkoi pyörimään mielessä mm. se, miten Hippu ja Myttö tulevat uudessa tilanteessa pärjäämään. Maaliskuussa 2020 jäin etätöihin ja olen siitä saakka ollut kotona. Meille on kehkeytynyt uudet päivärytmit ja ohjelmat. Mutta onhan niiden pärjättävä. Ja isäntä ottaa taas enemmän likoista vastuuta. Olen saanut paljon onnitteluja ja kannustusta ystäviltäni sekä lähisuvulta. Kaikki ovat iloinneet tästä uutisesta. Se on upeaa ja pidän sitä  suuressa arvossa. 

Juhlapäivän päivälenkillä.


Tänään Suomi juhlii 104-vuotissynttäreitä. Kilistelimme jo eilen isännän kanssa uudelle työpaikalleni sekä Suomen itsenäisyydelle. Hilpun ja Myttösen kanssa tulimme äsken pitkältä lenkiltä. Loppu tästä juhlapäivästä sujuu telkkaria katsellen ja lukien. Isännän pitää tehdä hieman töitäkin. 

Toivotan meiltä kaikilta Teille kaikille hyvää itsenäisyyspäivää

6 kommenttia:

 1. Oekeen paljo onnee uuvvesta työstä! :) Kerrassaan hieno homma. Kyllä sitä pittäähhii kilistellä sen kunnijaks.
  Ja kyllähän ne tytöt tuas tottuu uuteen järjestykseen päeviin kulussa.
  Pakkasta on ollunna meelläe, ee iliman lyyssijä tarkene pihalla. Vuan piäasija etton oekee talavi eekä kurakelijä :) Mukavata joolunootusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Iivari! Onhan tämä työpaikan saanti näin nopeasti iso asia. Hieno sellainen. Olin valmistaunut olemaan pitkäänkin kotona, koska töiden saaminen tänä päivänä ei valitettavasti ole kovin helppoa. Mutta minua onnisti nyt!

   Leppoisaa ja tunnelmallista joulun odotusta teille! Hipulta ja Mytöltä isot muiskut sinulle.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Onnea ja menestystä uuteen työhön. Hyvissä merkeissä alkaa siellä uusi vuosi. Onhan se tytöille mukautumisen paikka, kun totutut rutiinit vaihtuvat uusiin. Muuttuneista aikatauluista tulee toivottavasti pian heille uusia rutiineja.
  Rauhallista joulun odotusta. Joulu tulee hötkyilemättäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tämä työpaikan saaminen oli upea lopetus tälle melko kurjalle vuodelle. Paistoi siis vihdoinkin aurinko myös risukasaan. Likkojen on sopeuduttava uusiin kuvioihin ja rytmiin. Minulla vaan on tapana murehtia kaikkea paljon ja jo etukäteen. Hyvä siitä varmasti tulee.

   Kiireetöntä ja leppoisaa joulun odotusta teille! Meidän tyttösiltä muiskuja komealle Párek-herralle.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Isot kiitokset! Vieläkin hieman epäuskoinen olo siitä, että näin hyvinkö tämä vuosi päättyy.

   Mukavaa joulun odotusta teille toivottelee Hippu, Myttö ja emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.