keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Juhlahuisketta ja kirjastohommia

Hipulla oli eilen tämän vuoden viimeinen työkeikka. Kävimme naapurikirjastossa ja siellä oli tällä kertaa melko rauhallinen meininki. Liekö kamalan kurja sää verottanut lukemaan tulijoita... mutta ei Hippusen täysin toimettomana tarvinnut koko reissua olla. Ja rapsuttelijoita riitti taas runsaasti. Keväällä jatketaan ja tässä välissä Hippu viettää hyvin ansaitun joululoman 🎅. 


Lauantaina vietimme pikkujoulukekkereitä. Vieraaksemme saapui hieno ystäväjoukko, joka on jo vuosien varrelta tuttu vakiokokoonpano. Illan ohjelmassa oli leppoisaa seurustelua maukkaan ruuan ja juoman äärellä. Pelasimme bingoa allekirjoittaneen toimiessa bingoemäntänä. Kilistelimme kuohujuomalla joulun tulolle sekä tietysti sille, että sain töitä. Työttömyyteni päättymisestä iloittiin ja se lämmitti sydäntäni kovasti 💖. Hilpu ja Myttöskä saivat paljon rapsutteluja, silityksiä ja halauksia. Erityisesti Myttö pukkasi itsensä istumaan vieraan jos toisenkin syliin. Se on vielä niin vauva (ainakin minun mielestäni) 😄. Annoin parivaljakolle juhlaherkuiksi kuivatut peurankorvat. Olemme niitä taas tauon jälkeen uskaltautuneet testaamaan Hipulle ja sen vatsa näyttää niitä hyvin kestävän. 

"Taasko tuo ihminen tulee häiritsemään
meidän päiväunia... pitäisi kuulemma
valokuva saada."


Pakkaset poistuivat toistaiseksi ja nyt ollaan taas kurakelissä. Nastakengille on käyttöä joka lenkillä ja varoen pitää biigeleidenkin liikkua liukkailla poluilla. Ehdotin isännälle, josko tänä vuonna hankkisimme joulukuusen aikaisemmin kuin yleensä on tehty. Tämä passasi isännälle hyvin ja aiomme käydä viikonloppuna kuusiostoksilla. Joululahjoista taisinkin jo kirjoitella. Ostamme lahjat Hipulle ja Mytölle. Lähipiirimme osalta lahjat ovat kukkasten ja syötävän muodossa. Tällaisella minimalistisella tyylillä siis mennään.

Mytöstä on tullut pullukkamaha. Sille on kertynyt hiukan ylipainoa. Päätimme, että siirrämme likan kevytruualle. Ainakin joksikin aikaa. Myttönen saa nykyisestä ruuasta liikaa energiaa vaikka annoskoot ovat sopivan normaalit. Herkkujakin tyttöset saavat vähän. Taitaa olla niin, että liikuntaa ei täällä kaupunkioloissa tule niin runsaasti, että energiaa kuluisi riittävästi. Mutta jouluna Myttö saa kyllä nauttia herkkupaloista, kuten me muutkin. Hipun vuoksi nekin ovat terveellisemmästä päästä 😊. Pitäisiköhän itsekin vaihtaa suklaa mustikoihin...

7 kommenttia:

 1. Oekeen ilosta joolulommoo vuan Lukukoeralle! :)
  Meekäläesen myötätunto on Myttösen puolella. (Joka ee kyllä yhtää näätästä pullukalle :)) Meekäläenen on niät kuulema tuas nyt sittä paksu poeka.Lenkit on jiännä vähemmälle eekä tuossa pihassa jaksa miäreesä enempöö lumessa puarata.
  Mahakippeen taatta laehuin kelekannaruks ja nyt ku ruoka maestuu ni on paenoo kertynnä. Vähä liikoohhii. Vuan ee myö siitä ressijä oteta. Piäasija että oon elolla ja ruoka maestuu. Sano äet.
  Jooluna suapi herkutella, se joka pystyy. Että anna männä vuan suklaata :)Oekeen mukavata joolun ootusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää terveisistä! Kyllä se varmasti aikoo joululomastaan nauttia. Jos vielä lunta saadaan, niin iloa riittää.

   Eipä noista painoasioista kannata tosiaan ressata. Yritämme Myttöä nyt saada hieman laihtumaan mutta lempein keinoin. Ja jouluna syödään herkkuja koko sakki. Mahavaivaisilla, kuten sinä Iivari ja Hippu, on kyllä tärkeintä, että ruoka maistuu ja pysyy mahassa sisällä eikä siitä tule kipeäksi. Vaikka sitten saisikin vähän reilumpia satseja.

   Iloista jouluviikon jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Lukukoiralle leppoisaa lomaa! Varmasti tammikuussa on jo kova into palata työhön :)

  Hommasin jo marraskuun puolella elämäni ensimmäisen tekokuusen, kun halusin sellaisen tyylikkään kapean, helposti sisustukseen sujautettavan mallin. Koristeetkin on jo parin viikon verran olleet oksilla, tästä hankinnasta pitää nyt ottaa kaikki irti :D

  Mustikkasuklaa voisi olla sopiva jouluherkku ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai ja Hippu kiittää myös. Se aikoo ottaa loman ajan rennosti. Toivottavasti pääsemme viimeistään helmikuussa taas kirjastohommiin. Miten tuo korona nyt sitten tästä vielä leviää...

   Tuollaisesta kuusihankinnasta kannattaa ja suorastaa pitää ottaa kaikki kyllä irti. Ja ihastella sitä mahdollisimman pitkään ja paljon. Meilläkin on nyt kuusi tuolla olohuoneen nurkassa. Toivottavasti se jaksaisi pitää neulasensa ainakin vuodenvaihteeseen saakka.

   Leppoisaa joulunalusaikaa sinulle! Mustikkasuklaa kuulostaakin erinomaiselta.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Mukavaa, että olette saaneet juhlia yhdessä työttömyytesi päättymistä. :)
  Koiria ei onneksi kauheasti haittaa, vaikka ruoka olisi kevyempääkin. Ainakin Lucylle on maittanut laihisruoka oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlat oli tosiaan mukavat ja pitihän laseja kilistellä työpaikalleni. Olin varautunut siihen, että hommia ei niin vaan saada ja saatan joutua raapustamaan monen monta hakemusta pitkin kevättä.

   Hipun vatsalääkäri ja kesällä Hippua tutkinut lääkäri ovat molemmat sanoneet, että koiraahan ei haittaa, vaikka ruokavalio on aina sama. Ja koskee varmasti myös kevytruokia eli vaihto tavallisesta kevyeen ei koiran suussa maistu. Olemme nyt pari päivää sotkeneet laihisruokaa Mytön vanhoihin nappuloihin ja hyvin näyttää maistuvan.

   Mukavaa joulun odotusta ja jouluviikon jatkoa teille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.