tiistai 21. joulukuuta 2021

Joulua kohti jolkotellaan!

Jouluviikko on alkanut pakkassäässä. Ja sehän on mitä hauskinta! Maa on kuiva ja ulkoilureissujen jälkeen ei isokorvia tarvitse suihkuttaa tai tehdä erilaisia kuivausoperaatioita, joista ne eivät erityisemmin pidä. Aurinkoakin on pitkästä aikaa nähty. Pieniä lupauksia valkoisesta joulusta on saatu ja sitäkään emme pahaksi pistäisi. Hienolta tämä jouluviikko siis näyttää. 

Nuuskuttelua...

Meidän jouluvalmistelut ovat loppusuoralla. Viikonloppuna hankimme joulukuusen ja koristelimme sen. Myttö on jo ehtinyt käsitellä kaksi siinä riippuvaa koristetta 😂. Toisen isäntä korjasi ja toinen selvisi onneksi vain lievillä vammoilla. Lahjapaketit on kääritty ja niiden sisältä löytyy leluja sekä herkkuja; kuivattua peuran keuhkoa sekä kuivattuja peuran korvia. Isännällekin on tiedossa avattavaa aattoiltana.  Jouluruuat vielä hankimme, paistamme kinkun ja joulutortut. Sen jälkeen  pysähdymme nauttimaan joulun tunnelmasta ja rauhasta.

ja nuuskuttelua.


Joulupyhien ohjelmaamme kuuluu käynti hautuumaalla sekä puhelutervehdykset lähisuvulle. Varmasti tulee myös ulkoiltua, luettua sekä kuunneltua joulumusiikkia. Saimme kutsun saapua viettämään aattoa Keravalle mutta pitäydymme perinteessä ja olemme jouluaaton sekä joulupäivän kotosalla. Tapaninpäiväksi suuntaamme sitten moikkaamaan Patua ja poikia sekä tietysti perheen emäntää ja isäntää. Kyläilystä tulee varmasti hauska reissu ja  kenties kinkkua sekä muita jouluherkkuja on sielläkin vielä jäljellä 😀. 

Koronatauti näyttää leviävän kulovalkean tavoin, myös rokotettujen osalta. Toivottavasti tilanne saataisiin pian aisoihin ja kolmospiikit reippaasti jakeluun. Enpä itse ainakaan olisi viime jouluna uskonut, että tilanne on yhä näin kurja. Mitä voimia nämä tautia aiheuttavat voimat ikinä ovatkaan, niin vahvoja ovat ja ihminen on niiden edessä pahimmillaan miltei kädetön. Pysyttehän terveinä ja voikaa hyvin! 

2 kommenttia:

 1. Pakkaskelit on. vuan vähä liikoo on pakkasta. Vähemmällä pärjees. -21 näätästi justiisa äskön olovan mittarissa.
  Lepposalle ja mukavalle kuulostaa tuo teejjän joolunaeka :) Niihhän sitä pittää ollahhii, raahassa ja hötköttämätä.
  Pysykee tervennä työhhii ja mukavija joolunaluspäevijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläpä on siellä vilpoisa keli! Täällä etelässä pakkasta on nyt asteen verran. Mutta kaiketi huomenna, aattona, jo kylmenee taas.

   Joulun aika otetaan tosiaan turhia hötkyilemättä. Tässä onkin jo kaikki puuhat tehty, joten nyt voi vetäytyä vain nauttimaan tästä loppuvuoden hienosta juhlasta.

   Hyvää ja iloista joulua koko teidän perheelle! Joulumuiskut meidän likoilta ihanalle valtakunnan vilosofille.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.