perjantai 6. toukokuuta 2022

Remontti käynnistyi mutta mökkikausi ei vielä

Meillä on menossa kylpyhuoneremontin viides päivä. Maanantaina savotta starttasi. Nyt vanhasta on jäljellä muisto vain, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Hippu ja Myttö ovat suhtautuneet hienosti asunnossamme häärääviin työmiehiin. Hipa päästää pari haukahdusta, kun ovikello soi tai miehet tulevat yleisavaimella sisään. Likat ovat ilmeistä päätellen onnellisia, kun saavat viettää aikaansa makuuhuoneessa, meidän sängyssä loikoillen. Kovin autuaan näköinen kaksikko siellä makailee. Normaalioloissa Hippu ja Myttö eivät kovin usein makuuhuoneeseemme pääse.  


Yllättävän hyvin olemme täällä rempan keskellä pärjäilleet. Ekovessa nököttää parvekkeella ja kellarikerroksemme saunatilat vessoineen ovat 24/7 käytettävissä. Lisäksi lähisuku ja ystävät ovat toivottaneet meidät tervetulleiksi omiin koteihinsa suihkuun, saunaan ja pyykinpesuun. Tätä tarjousta tulemme varmasti hyödyntämään, jos tarvetta tulee. 

Vaikka Hippu ja Myttö ottavat remonttitilanteen iisisti ja eivät näytä stressaavan, ei kaikilla ole aivan yhtä mutkaton tilanne. Alakerrassamme asusteleva villakoiraherra ulvoo ja haukkuu, uskokaa tai älkää, koko päivän, jos sen omistajatar on pois kotoa. Juttelin tästä kyseisen rouvan kanssa ja eihän sille mitään mahda. Pikkumies stressaa remontin kovista äänistä ja vieraista tyypeistä talossa. Ilmoitin, että herra voi tulla meille koska vaan päivähoitoon, jos omistajatar haluaa. Otamme isokorvien kanssa miekkosen ilolla tänne, jos olen etäpäivällä. Hippu ja Myttö ovat hyvää pataa naapurinpojan kanssa. 

Vappupäivänä Hippu huilasi. 

Vappua vietimme kotosalla pienen vierasjoukon kanssa. Ja mikä hauskinta, isännän veli vaimoineen toi mukanaan myös koirapojat Escon ja Risun. Hippunen ja Myttönen tykkäävät kovasti tästä poikakaksikosta. Nelikko viihtyi sulassa sovussa sohvalla lojuen ja rapsutuksia kerjäten. Tarjoilin poppoolle kuivattua peuraa ja hyvin se näytti maistuvan kaikille neljälle. Me kaksijalkaiset nautimme vappuherkkuja, jotka huuhdoimme alas simalla sekä muilla virvokkeilla. Vappupäivänä meillä huilasikin sitten kaksi rättiväsynyttä beagletyttöstä, sillä eipä koirajoukkio juuri aattona malttanut nukkua. Ilta kun venähti vappupäivän puolelle. 

Väsynyt vappujuhlija. 


Kevät on edennyt sen verran hitaasti, että emme voineet vielä tänään lähteä mökille. Harmittaa ja kovasti. Mutta on odoteltava, että mökkitie on sula lumesta, kuten myös Puulan rannat. Lisäksi kylmät yöt tarkoittaisivat liki taukoamatonta puun polttamista takassa ja hellassa. Mökistä lämpö karkaa nopeasti. Joten päätimme lykätä mökkikauden avausta parin viikon päähän. Eihän pieni punainen tupa sieltä mihinkään karkaa. Ja pitää muistaa se, että meillähän on koko mökkikesä ja -syksy edessä 😀

2 kommenttia:

 1. Hyvä, että Hippu ja Myttö eivät ole juuri moksiskaan remontista! Käy sääliksi sitä naapurin koiraa, joka on paniikissa koko ajan. :(
  Toivottavasti pian jo pääsette mökille! Tai ehkä olette jo olleetkin...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kovasti helpottanut oloa, että meidän likat eivät remontista juuri piittaa. Naapurin koira on jatkanut ulvomistaan mutta ei kai sille mitään mahda. Omistajarouva on asiasta tietoinen.

   Mökillä ei olla vielä oltu mutta ihan kohta päästään Puulan rannoille!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.