perjantai 29. huhtikuuta 2022

Jännitämme Puulan jäätilannetta sekä alkavaa remonttia

Hippu päätti kevätkauden kotikirjaston lukukoirahommissa ammattitaidolla ja upeasti. Kuten aina. Lukijoita oli mukava määrä ja Hilpuri sai kuunnella tarinoita mm. koiranpentujen ristiäisistä sekä hevostallin jännittävistä tapahtumista. Syksyllä Hippu palaa taas töihin ja toivottavasti mukaan saataisiin lisää lukukoiria. 


Meillä koko sakilla jännitys kasvaa, kun odotamme tietoa siitä, onko Puula jo sula. Tällä hienolla järvellä on vielä viikko aikaa vapautua jäistä, jotta pääsisimme aloittamaan tämän vuoden mökkeilyt. Jos tämä ei ensi viikolla onnistu, lykkäämme reissua tietysti myöhemmäksi. Odotan itse kovasti sitä, kun pitkän talven jälkeen kaarramme mökkitielle ja näen edessäni pienen punaisen tuvan, joka on meitä palvellut niin hyvin vuosikausia. Minua itseäni jo niin kauan, etten kehtaa edes sanoa. Mutta olemme kärsivällisiä...

"Isosiskolla on pallo. Luovuttaisikohan
se sen mulle..."

On meillä myös toinen jännityksen aihe. Kodissamme alkaa maanantaina kylpyhuoneremontti. Taloyhtiössämme on ollut tämä remppa käynnissä jo tovin ja nyt on meidän asunnon vuoro. Se tarkoittaa noin kuuden viikon jaksoa, jolloin kylpyhuone-vessa ei ole käytössä. Onneksi meidän kylppärivessa sijaitsee heti ulko-ovemme vieressä, joten remonttityyppien ei tarvitse kulkea läpi asunnon. Minä teen mahdollisuuksien mukaan niin paljon etätöitä kun pystyn. Meidän ihanat Keravan ystävämme ovat tarjonneet meille evakkopaikkaa, jonne voimme tarvittaessa majoittua öitä myöten ja voin myös mennä sinne etäpäiväilemään yhdessä Hilpun ja Myttösen kanssa. Ja siellähän minulla on kolmaskin etätyökaveri, Patu.  Meillä on oikeasti aivan mahtavia, ystäviä, nämä Keravan joukot! Myös mökille pakenemme mahdollisuuksien mukaan. 

"... ja antoihan se. Ihana toi mun sisko 💕"Maanantaina siis nähdään, miten remontti lähtee käyntiin. Hippu ja Myttö saattavat olla ihmeissään ja nostaa pientä mekkalaakin, kun vieraita hahmoja alkaa pyörimään täällä kotona. Ihan joka päivä en voi koko päivää etätöitä tehdä ja on piipahdettava konttorilla. Ne ajat meidän likat pysyttelevät portin ja oven takana makuuhuoneessa. Selviydymme tästä ajasta varmasti hyvin ja kesällä meillä on uutuuttaan kiiltelevä kylpyhuone.

Ennen ensi viikolla alkavaa mylläkkää, vietämme vappua. Saamme huomenna vieraiksemme isännän veljen vaimoineen sekä erään hyvän ystävämme. Ilta sujuu varmasti leppoisissa tunnelmissa herkkuja syöden ja simaa sekä kuohujuomaa hörppien. Hippu ja Myttö saavat tietysti peurankorvia, niiden suurinta herkkua. Sunnuntaina raivataan kylppäristä kaikki tavarat pois ja pestään vielä monta koneellista pyykkiä. Etsitään paikka ekovessalle, joka tänne saadaan sekä tehdään eteiseen tilaa remontoijille. 

Toivotan meidän koko pesueen puolesta Teille kaikille

iloista ja hauskaa kevään juhlaa vappua

🎈🎉 


2 kommenttia:

  1. Hyvää vappua! Ja tsemppiä remonttiin! Ne on aina vähän epämukavia aikoja elää, mutta onneksi saatte sitten upean uuden kylppärin! :)

    VastaaPoista
  2. Remppa on tosiaan yhtä mylläkkää, Tytöt, mut toisaalta hauskaa ku on jännää kattotaavaa ja kuunneltaa pitkin päivää. Toivotaan jäätöntä Puulaata!

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.