torstai 14. huhtikuuta 2022

Hippu ahkeroi

Hipulla on ollut tällä viikolla työntäyteisiä iltoja. Tiistaina läksimme naapurikirjastoon lukukoirahommiin ja eilen oli vuorossa kotikirjastomme. Joten Hippu on pääsiäislomansa ansainnut. Kirjastoreissut sujuivat taas totutun hienosti ja leppoisasti. 

Naapurikirjastossa lukijoita odotellen.

Tällä kertaa naapurikirjastossa oli hieman rauhallisempi työtahti. Vaikka lukijoita oli niukalti, rapsuttelijoita ja moikkaajia riitti. Naapurikirjasto menee remonttiin toukokuun puolivälissä. Ehdimme käydä siellä ennen sen sulkeutumista päättämässä kevään lukukoiralukuvuoden. Syksyn työvuoroista emme ole vielä sopineet mutta luultavammin Hippuli palaa töihin syyskuun loppupuolella. Riippuen toki remontin edistymisestä. 

Kotikirjastossamme lukijoita piisasi. Hipa kuunteli esimerkiksi 5. luokan biologian kirjaa, jota kokeeseen valmistautuva lukija sille luki. Lisäksi Hippu kuunteli pienen lukupiirin lukijoita. Neljä lukijaa lukivat jokainen omasta kirjastaan sivun kerrallaan. Hippu kuunteli rauhallisesti ja levollisesti. Kaikki lukijat rapsuttelivat ja silittelivät Hippua samalla, kun lukivat. Pystyin näkemään lukijoiden sekä Hipun ilmeistä sen, että kaikki nauttivat tästä yhteisestä tuokiosta. Pääsiäinen on täällä. Meidän pääsiäinen sujuu suurelta osin kotioloissa leväten ja rentoutuen. Isäntä käristää joku pyhä pannulla karitsaa. Hilpalle ja Myttöselle on tarjolla kuivattuja peurankorvia.  Lauantaina, jos innostumme, saatamme piipahtaa kirkossa konsertissa. Sunnuntaina suuntaamme Keravan poikien luo juomaan synttärikahvit ja tapaamme taas myös Patun. Taidamme jättää meidän likat kotiin, jotta kekkerit eivät mene täydeksi koirahulinaksi. 

Minä, isäntä, Hippu ja Myttö toivotamme Teille kaikille, lukijamme ja ystävämme 

🌹🐣 iloa ja valoa pääsiäiseenne 🌷🐰


4 kommenttia:

 1. Mukavalta kuulosti kirjastokeikat, ja parasta juuri tuo, että kaikki osapuolet nauttivat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Hippu todella tykkää käydä kirjastossa ja kuunnella lasten lukemista. Ja ne rapsutukset ja halaukset ovat paras palkka.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Oekeen ilosta ja hyvvee Piäsijjäestä sinnehhii! Lukukoera ja sisko on lomasa ansaenna :) Nii ja isäntäväkj kansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisloma tuli tarpeeseen ja täytti odotuksemme; lepoa, ulkoilua ja rentoilua kotisohvalla.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.