sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Hei, minne se kevät jäi viipyilemään!

Onpa tylsää, että kevään eteneminen tyssäsi. Useampana päivänä on satanut lunta tai räntää. Tiet etenkin metsässä ja pelloilla ovat liukkaat. Kylmä tuuli vihmoo kulkijoita. Muuttomatkalta palaavia lintuja on sentään havaittu. Minä olen huono lintujen tunnistaja mutta isäntä tietää niistä melkoisesti. Ja hei, ojalotrauskausi on avattu! Erityisesti Myttö talsii pitkin ojia eikä sitä haittaa yhtään, että tassut ja maha kastuvat. Tänään se molskahti ihan kokonaan veteen, kun luuli ojan jääpeitteen vielä kannattelevan itseään. Väärässä oli meidän Myttönen mutta hyvin se kampesi itsensä takaisi kuivalle maalle 👍 


Menneellä viikolla Hipulla oli pari päivää vatsavaivoja, taas kerran. Syytä ei isännän kanssa keksitty. Mutta meidän isokorvat ovat suoranaisia jätemyllyjä. Ne löytävät teiden varsilta jos jonkinlaista niiden omasta mielestä syötäväksi kelpaavaa. On täysi mahdottomuus estää täällä kaupungissa sitä, ettei ne joskus ehtisi napata jotain epäkelpoa suuhunsa. Oskun omistaja on kertonut samaa ja aika moni muukin beaglen omistaja, joihin ollaan törmätty. Onneksi Hippulin maha tuli melko nopeasti kuntoon. Se onnistuu siten, että muutamaksi päiväksi se saa syödäkseen vain nappuloita. Ne toimivat noina päivinä myös sen herkkupaloina. Edes kurkkua tai mustikoita, joita Hipa rakastaa, ei anneta. 


Tulevalla viikolla vietämme pääsiäistä. Pyhät tuovat odotetun levähdys- ja hengähdystauon, sillä sekä isäntä että minä olemme olleet viime viikot melko työllistettyjä omissa hommissamme. Hipun kanssa suuntaamme tiistaina lukukoirailemaan naapurikirjastoon. Ja keskiviikkona Hipulla on lukukoiratöitä kotikirjastossa. Hippu varmasti odottaa taas kivoja tarinoita, runsaasti rapsutuksia ja palkkionappuloita mukanani kantamastani herkkupussista. Kaikki yhtä mieluisia palkkoja tästä mukavasta työstä. 

4 kommenttia:

 1. On kyllä tervetulleet nämä pääsiäispyhät, saa kaksi nelipäiväistä työviikkoa ja niiden väliin nelipäiväisen vapaan, ja lisäksi lasken jo viikkoja kesäloman alkuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, kesälomaa täälläkin jo vartotaan. Onneksi isännällä sekä isokorvilla siihen ei olekaan enää pitkä matka. Itse liityn lomalaisten joukkoon keski-kesällä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Voe ojauimarit sielä! :D Meekäläestä ee saes millää namilla hookuteltuva tuonne. Minun ensmänen eeltäjä tuas olj piätönnä mänössä joka putrakkoon ja kisko penskattii sinne matkassaan ku olivat sen kansa lenkillä :D
  Piäsijjäenen on mukavasti siinä kahempuolen viikolloppuva ni on hyvä levähystaako immeesille. Meelle eläkelläesillehän semmonen on jokapäevä, taekka aenahhii melekeen :) Mukavija lukukoeraeluja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari, lukukoirailut olivat tällä viikolla oikein mukavia reissuja. Meidän Myttö on erikoistunut noihin ojissa lotraamisiin. Samanlainen kuin meidän rakas Typy-vainaa. Hippu sentään joskus kiertää pahimmat kuralammikot.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.