lauantai 2. huhtikuuta 2022

Perhosbongaus ja vauhdikkaat treffit koirapuistossa

Huhtikuu on käynnistynyt ja vaikka keli on melko viileä, on kevään merkkejä jo nähty. Siitä todisteena tuo alla oleva kuva, jonka nappasin tänään päivälenkillämme. Meillä oli upea ulkoilusää ja kyllä tuota aurinkoa onkin kaivattu.

Isäntä viettää viikonloppua Turussa. Joten pidämme karvalikkojen kanssa huushollia pystyssä. Mennyt viikko oli työntäyteinen, joten nyt huilataan ja rentoudutaan. Ja kuten asiaan aina kuuluu, kun toinen meistä kaksijalkaisista on yöreissussa, saa Hipa ja Myttönen nukkua yöt meidän sängyssä. 


Eilen meillä oli iloinen ja riehakas tapaaminen Osku-beaglen kanssa. Kirjoittelin marraskuussa siitä, kun kävin katsomassa tätä beaglepoikaa, joka vielä silloin oli pentu. Nyt treffasimme Oskun omistajineen meidän kotikoirapuistossa. Hippu ja Myttö ottivat Oskun hienosti vastaan. Myttö osoitti hieman mustasukkaisuuden merkkejä sekä minusta että Hipusta. Mutta hyvin kolmikolla lähti leikit ja juoksukisat luistamaan. Oskusta on kasvanut juuri sellainen beagle, kuin mitä ainakin kaikki minun tuntemani beaglet ovat: ihmisrakas, iloinen ja utelias. Oskulla riitti kovasti vielä myös nuoruuden intoa ja vauhtia. Tapaamme varmasti Oskun uudelleen. 

Metsässä riittää vielä lunta.

Mytön laihdutuskuuri on mennyt melkoisesti pieleen. Sen paino ei näytä tippuvan vaikka ruuan ja herkkujen määrää on rajoitettu. Ja ylipainoa meidän Myttösellä on, sitä ei voi kieltää. Tilasin verkkokaupasta erisorttista kevytruokaa tuon nykyisen nappulan tilalle. Jospa se auttaisi painonpudotuksessa. Tiedämme, että kun mökkikausi päästään aloittamaan ja kesä saapuu, Mytön paino hieman tippuu lisääntyneen liikunnan ansiosta. Mutta kokeillaan nyt toista kevytsapuskaa tässä laihisoperaatiossa. Enkä tuosta Myttöskän painosta isoa ressiä ota. Ei se mikään megalihava ole. Sitä paitsi mikä minä olen tuomitsemaan toisten painoja, kun katson itseäni 😂 Mutta toki meidän omistajien vastuulla on huolehtia koirien hyvinvoinnista ja painonhallinta on osa sitä. Joten parhaamme teemme siis tässäkin. 

2 kommenttia:

 1. On tosi hienoa, että tytöillä on niin mukava nuorimies leikkikaverinaan! Vaikka kaunottarilla on aina seuraa toisistaan on tärkeää tavata muitakin lajitovereita. Beaglet ovat tosiaan hyväluontoisia koiria. Vanhan mäyräkoiran kanssa on oltava valikoiva kavereiden suhteen. Kun luonnollista on, nuoremmat koirat tapaavat riehuessaan painamaan pienemmän kaverin selkää tassuillaan. Se kuuluu leikkiin, mutta ei tee hyvää pienen vanhan mäyriksen nikamille. Nykyisin me lenkkeillään rauhallisemmin ja ollaan koirapuistossa harvoin, ja silloinkin yleensä ihan yksin tai jonkin samanikäisen ja kokoisen kaverin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osku on mukava kaveri ja tytöt tykkäävät sen kanssa juosta ja riehua. On totta, että biigelit ovat hyväluontoisia koiria. Yleensä ne eivät ala rähisemään tai riitelemään. Mutta kyllä me aina katsomme, kenen kanssa koirapuistoon yhtä aikaa uskaltaudumme. Valitettavasti allekirjoittaneella on ennakkoluuloja muutamia koirarotuja kohtaan. Niiden kanssa ei samaan aikaan puistoon mennä ja se ei johdu siitä, että en luottaisi meidän likkoihin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.