maanantai 13. kesäkuuta 2022

Lomalaisia ja työläisiä mökillä

Aurinkoiset terveiset Puulan rannoilta! Isäntä, Hippuli ja Myttöskä tulivat tänne viikko sitten. Minä hyppäsin perjantaina Mikkelin junaan ja viivyn täällä alkaneen viikon puoliväliin. Etätyö sujuu hyvin mökilläkin ja ei kai parempaa maisemakonttoria voisi toivoa. Sää on ollut hienon kesäistä. Hyttysiä on kyllä kiusaksi asti mutta ne kuuluvat tähän alkukesään. 

Ennen mökille lähtöä tapasimme Hipun ja Mytön kanssa likkojen kaverin Oskun. Vietimme koirapuistossa useamman tunnin ja kolmikko leikki sulassa sovussa. Välillä juostiin, välillä painittiin. Myttö on edelleen hieman mustasukkainen Hippusesta ja minusta. Se komensi välillä Oskua ruotuun, kun kaveri tuli minua liian lähelle. Meidän Myttönen... 💓 Oskusta on kasvanut reipas, iloinen ja kiltti biiglepoika. Mainio kaveri, tuo Osku.


Toin Hipulle ja Mytölle 
pitkänmallisen koirakaverin. 

Viime viikolla karvanaamojen (kaikkien kolmen 😀) mökkeillessä täällä Kangasniemellä, kävin piipahtamassa yön yli Tallinnassa. Matkaseurueeseen kuuluivat anoppini ja hänen kaksi siskoaan. Olemme edellisen kerran olleet tällä porukalla reissussa joulukuussa 2019! Sen jälkeen kuvioita ilmestyi sotkemaan korona. Tallinna näytti melko hiljaiselta paikalta, kun vertaa parin vuoden taakse. Turistit eivät ole vielä täysin löytäneet sinne takaisin. Kiertelimme vanhassa kaupungissa, istuimme terassilla ja kävimme torilla. Söimme hyvin ja teimme hieman ostoksia. Nautimme maukkaasta hotelliaamiaisesta. Meillä oli kivaa ja tuntui, kuin olisin ollut pidemmälläkin lomamatkalla. 

Pitkäkaverista on riittänyt iloa
molemmille tyttösille. 

Isäntä on puuhaillut ja nikkaroinut kaikenlaista pikkuhommaa täällä möksällä. Hippu ja Myttö kiertelevät rantaa ja kaivelevat sieltä risuja ja keppejä. Välillä ne tarkkailevat laiturilta käsin harmaalokkeja ja kuikkia. Jokaisessa laittamassamme linnunpöntössä käy kova vilske. Sinitiaisilla, talitiaisilla ja kirjosiepoilla on vauvalintuja ruokittavanaan. Kielot kukkivat mökin pihassa ja lauantaina istutin kesäkukkia ruukkuihin. Ennen sitä hommaa pesin Hipun sekä Mytön ja laitoimme niille punkkimyrkyt niskaan. Hyttysten lisäksi myös punkkeja piisaa. 

Mutta nyt lähden kantamaan saunavesiä. Isäntä on hoitanut puiden kannon. Hippu ja Myttö lötköttävät tuossa sängyllämme ruokaperäisillä. Isäntä on uinut joka ilta. Minä en ole vielä uskaltautunut tuohon viileään veteen. Mutta ehkäpä tänään...

6 kommenttia:

 1. Mukavan kuuloista mökkeilyä teillä. Juuri sellaista aurinkoista ja rauhallista niin kuin pitääkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka pientä hommaa tuntuu aina riittävän, yritämme muistaa mökillä myös tuon rauhallisen ja leppoisan olemisen myös.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Siellä näyttää kesä alkaneen juuri kuten pitääkin. Kaikilla on mukavaa ja mökkeilyhän on ihan parasta! Poutapäiviä ja iloista menoa jatkoonkin! Muiskut tytöille Párekilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Párek, mökkeily on kivaa ja nautimme kyllä olostamme koko sakki. Vanhassa mökissä riittää toki korjattavaa yms. mutta teemme, mitä jaksamme. Tsemppiä teille asuntoasioihin ja aurinkoa loppuviikkoonne!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Kai on niin mallillaan! Yhessäoloo ja loikoilua, välillä leikkiä sekä pihahommia. Niistä on sopusat kesäpäivät tehty. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, tällä kaavalla kesäpäivät ovat mitä hienoimpia. Mökki on aarre meille kaikille. Voittaa mennen tullen kaupunkikodin.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.