tiistai 28. maaliskuuta 2023

Synttärikemut ja kirjastokeikkoja

Kovin keväiseltä tuo keli ei näytä vaikka kuljemme jo maaliskuun loppumetrejä. Lunta on satanut viime päivinä aika reilusti. Itse olin valmis jo kaivamaan kevätpalttoot esiin ja laittamaan nastakengät kaappiin. Hilpu ja Myttönen ovat riemuissaan, kun maa on taas valkoinen. Ja onhan se toki mukavampaa talsia puhtaassa lumessa kuin kuraloskassa. 

Kuuntelemassa
kotikirjastossamme.

Meille kuuluu hyvää. Juhlimme Hipun synttäreitä 18. päivä ja ennen sitä Hipa lukukoiraili sekä koti- että naapurikirjastossamme. Lukijoita oli taas kerran varauslistojen täydeltä ja kivoja tarinoita Hippu sai kuulla. Eräs lukija toi Hipulle herkkutuliaisia ja minulle tuli aivan valtavan hyvä mieli. Olen viime kuukausina kuullut ja nähnyt, miten kovin tärkeä Hippu on usealle kirjastossa lukemaan käyvälle ja miten kovasti Hipusta tykätään. En ole ehkä aiemmin tajunnutkaan, miten merkityksellistä hommaa Hippu tekee. Säästin Hipun saamat tuomiset Mytölle, sillä Hippunen ei niistä voi nauttia. Mutta ajatus oli tärkein 💓

Tässä kuunnellaan vakiolukijoita
naapurikirjastossamme. 

Hilpusen synttärikemut olivat mukava ja hauska ilta lähisuvun seurassa. Söimme hyvin ja kilistelimme juhlamaljoja. Kakkuakin oli pöydässä ja isokorville niiden omia herkkuja. Hippu sai meiltä kotiväeltään lahjaksi kauneushoidon, kuivattuja peurankorvia, lelun sekä uuden pedin. Peti ostetettiin sillä ajatuksella, että siinä voi myös Myttö lötkötellä. Uskalsimme vihdoinkin hankkia muovikaukalon tilalle pehmeän sängyn, sillä Myttösestäkin on kasvanut jo iso likka. Eikä se vielä ole petiä käsitellyt vaan nukkuu siinä Hippulia enemmän. Pedissä on ortopedinen avaruuspatja, joten se taitaa olla vallan mukava sänky huilata. 

Uuteen sänkyyn mahtuu hienosti
sekä Hippu että Myttö.

Hipun kauneushoitoreissu oli sujunut mallikkaasti. Isäntä oli Mytön kanssa mukana ja kun Hippulia "kaunistettiin", tekivät isäntä ja Myttö pitkän lenkin. Turkkihoitolassakin oli ihmetelty Hipun epätyypillistä beaglen turkkia. Niin pehmeä, paksu ja villainen se on. Hipsulla on jopa alusvillaa! Hyvin hoitaja sai irtokarvaa lähtemään. Pesun ja kuivauksen jälkeen Hippu näytti sutjakammalta. Korvat oli myös puhdistettu ja kynnet leikattu. Korvista oli myös leikattu karvaa pois. Kyllä tällaisen hoitokeikan jälkeen kelpasi juhlia synttäripäivää 🍰


Myttö otti uuden sängyn
heti omakseen.

Juhlatyttö ja lahjapaketti.

Oli hyvä päätös juhlistaa Hippua. Ilta toi koko meidän perheelle paljon hyvää mieltä ja iloa, jota varmasti tarvitsimme. Hippu ja Myttö nauttivat kovasti, kun tapasivat taas tuttuja kasvoja. Rapsutuksista ei ollut pulaa ja siihen päälle kun sai herkkuja, oli meidän likoistakin kemut varmasti täydelliset. 

"Joo, kiitos, rapsuta vaan. Minä
olen sentään se juhlakalu."

Toivotan teille kaikille, PSB:n lukijat sekä blogikamumme palveluskuntineen, kivaa maaliskuun loppua! Ensi viikolla Hippu lukukoirailee naapurissa ja vietämme pääsiäistä. Eilen laitoin rairuohot alulle ja kirjoitin muutaman pääsiäiskortin. Ja eihän tässä mökkikauden avaukseenkaan ole enää edes kahta kuukautta 😁 Joten valkoisesta maasta huolimatta kesää kohti mennään 🌼

4 kommenttia:

 1. Hienoista kuvista välittyy hyvin lämpimät tunnelmat. Ei päilystäkään etteikö juhlat olleet onnistuneet. Onnea jatkoon koko teidän kivalle laumalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Oli ihana juhlia ja nauttia kivoista, iloisista asioista. Se teki terää ainakin minulle.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Kuulostaa, että teillä on ollut ihanat juhlat siellä surunkin keskellä. :) Iloiset hetketkin kuuluvat elämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Pitää muistaa, että elämään mahtuu paljon iloisiakin asioita. Ja valoa kohti mennään, kaikilta osin. Päivä kerrallaan ja onneksi niitä hyviä aikoja enemmän muistaen.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.