tiistai 14. maaliskuuta 2023

Takana raskas päivä mutta edessä ilon hetkiä

Tasan viikko sitten jätimme äidille lopulliset jäähyväiset. Päivä oli raskas ja melkeinpä epätodellinen. Olimmeko tosiaan äitimme hautajaisissa... kappelissa tuntui, että pysynkö tolpillani. Mutta pysyin. Muistotilaisuus oli kaunis ja kuulimme äidistä kivoja ja mukavia muistoja. Edessä on vielä uurnan lasku huhtikuussa sekä paperiasioita hoidettavana. 


Minulle on muutamat sanoneet, että kyllä se hautajaisten jälkeen helpottaa. No, ehkä voi pitää jonkun kohdalla paikkaansa. Tietysti voin jo paremmin kuin kuukausi sitten. Mutta ei tämä vielä ohi ole. Äitini poislähtö tuli täysin yllättäen ja äkillisesti. Sen lisäksi olen käsitellyt mielessäni hänen viimeisiä vuosiaan, sairautta, sen aiheuttamia suuria elämänmuutoksia. Sitä, että nyt piti asioiden olla vihdoinkin kunnossa ja järjestyksessä. Oltaisiin menty päivä kerrallaan eikä sairaus häntä vielä vie. Eikä vienytkään vaan toinen syy.  

Mutta annan ajan kulua. Surun rinnalle on tullut raastavan kova ikävä. Sen kanssa opettelen olemaan. Onneksi en ole yksin vaan tuo meidän karvakaksikko sekä isäntä pitävät minut pinnalla. Kuten niin usein ennenkin. Myös muut läheiseni sekä upeat ystäväni ovat olleet tukenani. Voisin kaikkia heitä loputtomasti kiittää. Kyllä tästä selvitään... 


Likat kerjää isännältään pähkinöitä. 
Eivät saaneet. Annoin lohdutukseksi
Saimaan kuivattuja muikkuja.

Tämän kurjan keskellä meillä on kuitenkin myös kivoja tapahtumia tulossa. Tänään menemme Hipun kanssa lukukoirailemaan naapurikirjastoon ja huomenna on vuorossa kotikirjastomme. Luulen, että molemmissa paikoissa odottaa taas innokas lukijajoukko. Hippu viihtyy mainiosti kirjastoissa ja pitää kovasti lukijoilta sekä muilta moikkaajilta saamastaan huomiosta. Tarinoita ja satuja se kuuntelee keskittyneesti, joskus kyllä torkahtaen 😁 Hippunen lähtee innolla töihin ja tunnistaa viimeistään kirjaston ovella, mihin mennään. Joten kovin helppoja nämä kirjastokäynnit Hipun kanssa ovat.

Loppuviikosta meillä on aihetta suureen juhlaan. Hipulla on syntymäpäivä. Isäntä hankki sille lahjaksi "kauneushoidon" erääseen turkinhoitopalveluita tarjoavaan yritykseen. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta... Hipulla kun on aivan valtavan paksu ja villainen turkki, ei heti beaglen karvaksi edes uskoisi. Toki lahjapakettikin hommataan, jonne laitan lelun ja herkkuja. Ja niitä niin paljon, että riittää jaettavaksi myös meille kaikille niin rakkaalle Myttöselle 😍

7 kommenttia:

 1. Surun ja ikävän keskellä saa ja pitää olla ilon pirskahduksia. En tiedä lohduttaako, mutta jostain on jäänyt mieleeni teksti: "ja sitten tulevat muistot ja jokainen niistä koskee yksitellen" en muista kenen tekstiä tai mistä, mutta siinä vaiheessa kun muistot eivät enää koske, vaan aiheuttavat pienen haikeuden tai ovat vain hyviä muistoja, niin tietää sen suurimman surun hieman helpottaneen. Mutta lopulta kiittää siitä että on muistoja.Ikävä tulee kyllä säilymään aina.
  Virtuaalihalauksia siulle!

  VastaaPoista
 2. Teellä se päevä on jo takana, meellä vasta eissä :( Pitkään se vuan suru ja ikävä vaevoo. Vuan pikkuhilijjoo hellittää aekoo myöten vaekkee kokonaan hävijä. Sano äet. Onneks myö nelj´jalakaset ollaan lohtutassuina immeesille <3
  Ja hyvä ku jottae illoohhii soppii sekkaan. Oekeen hyvvee syntymäpäevee ihanalle Hipulle! <3 Kovasti voemija ja jaksamista emännälle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset myötäelämisestä ja voimia sekä jaksamista teille kovasti paljon. Kyllä nämä surulliset ajat ottavat voimille mutta onneksi aurinkoakin jo näkyy. Hipusta ja Mytöstä on ollut iso lohtu, kuten sinusta on varmasti sinun kotiväellesi Iivari.

   Välitin onnittelut meidän juhlalikalle!

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Voimia ja mielenrauhaa sinne! Elämä on luopumista, muistoja, suruja ja iloja. Sanat eivät yllä lohduttamaan, mutta lämpimiä ajatuksia lähetämme teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti myötäelämisestä näinä synkeinä päivinä. Valoa kohti mennään ja mieleeni on alkanut nousemaan paljon myös iloisia muistoja äidistä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Järkytys on varmasti ollut suuri, kun on ollut sellainen toivo, että asiat on saatu kuntoon äitisi kanssa ja sitten yks kaks häntä ei olekaan. :(
  Kovasti voimia sinulle! Suru on niin yksilöllistä, että on varmaan vain tunnusteltava ja katseltava, miten se omalla kohdalla muotoutuu.
  Koirille rapsutuksia ja Hipulle onnittelut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suru on toden totta yksilöllistä ja sureminen myös. Jokainen käsittelee nämä omalla tavallaan. Omalla kohdallani aika varmasti parantaa pahemmat haavat ja äidistä on hienoja muistoja, joita vaalia. Ja kun se itku tulee, niin annan sen tulla.

   Lämmin kiitos myötäelämisestä surussani. Kerroin meidän synttäritytölle onnittelut ja rapsutuksetkin meni perille, molemmille.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.