tiistai 29. elokuuta 2023

Mökkeilyä, juhlia ja vapautta

Meidän poppoon kesäloman jälkeinen aika on kiitänyt niin vauhdilla, että en ole päässyt blogin ääreen taas hetkeen. Mutta kaikki on täällä päässä hyvin. Olemme alkaneet kulkea arjen askeleita ja kun on vapaata, huilaamme ja nautimme yhdessäolosta. 

Pari viikkoa sitten piipahdimme Kangasniemellä. Mökkiviikonloppu sisälsi kantarellien keruuta, saunomista ja pulahduksia Puulaan. Vielä tarkeni uida mutta ehkäpä nuo järvikäynnit jäivät ainakin minun osaltani tämän vuoden viimeisiksi. Yöt kylmenee ja syksy saapuu, joten järvi jäähtyy. En voi olla ylistämättä meidän uutta huussia! Se on moderni, tilava, lyhyen matkan päässä mökistä ja helppo tyhjentää 😍 Mitähän projektia isäntä mahtaa ensi kesäksi keksiä...

Mökkilaiturilla on loistavaa
lepäillä.

Hippu lomailee vielä ensi viikon lukukoiran hommista. Mutta sitten käynnistyvät syksyn työt. Kuunteluvuoroja on kerran kuussa sekä koti- että naapurikirjastossa. Lisäksi teemme syksyn aikana kaksi vierailua Länsimäen kirjastoon. Uskon, että Hippunen on taas iloinen päästessään kuuntelemaan kivoja tarinoita ja saamaan paljon rapsutuksia. 

Myttö poseerasi juhlien kunniaksi.

Menneenä lauantaina juhlistimme Myttösen sekä isännän kesällä olleita syntymäpäiviä. Isokorvat olivat riemuissaan juhlavieraista ja herkkujakin toki tarjoiltiin. Myttö pääsi haukkaamaan palan kakkua, kun sen onnistui hiipimään salakavalasti keittiöön ettei kukaan kaksijalkainen hoksannut. Myttö on varsin ovela tapaus ja kieltämättä melkoinen varas, kun tilaisuus koittaa. 

Illan tunteina alkoi juhlahumu väsyttämään.

Aiomme vielä ennen syyslomaa käydä kerran-pari möksällä. Tilasin eräästä verkkokaupasta beagle-aiheisia joulukuusenkoristeita. Hippuselle pitäisi varata aika hammasputsaukseen mutta olen halunnut odotella, että se toipuu täysin heinäkuisesta virtsarakkovaivasta. Myttö pusuttelee innolla kotimme lähistöllä laiduntavien lampaiden kanssa. Lampaat ovat jo täysikasvuisia ja kovin kesyjä. Ne tulevat moikkaamaan biiglejä ja yhdessä ne syövät heinää; Hippu ja Myttö toisella puolela aitaa, villakasat toisella. Ja kirjoitelmani loppuun hienoja, kivoja uutisia! Adoptio-orankimme Canyon on kuntoutunut ja kasvanut siihen pisteeseen, että se on päästetty vapauteen orankien kuntoutuskeskuksessa Malesian Sepilokissa. Ensin Canyon saa opetella lisää itsenäistä elämää valvotulla alueella sademetsässä. Canyon päätyi kuntoutuskeskukseen, kun se pelastettiin eräästä perheestä, jossa sitä oli pidetty lemmikkinä 😢 Canyonin adoption päätyttyä, jatkamme edelleen tämän uhanalaisen lajin tukemista. Olemme adoptoineet Hujanin, pörrötukkaisen orankineitokaisen. Toivomme Canyonille onnea ja kaikkea hyvää elämän jatkoon 💗 

8 kommenttia:

 1. Mukavalta kuulostaa teidän mökkeilyt ja juhlimiset. Hihi, vai onnistui kakkupalan kähvellys sutjakkaasti. Hauska temppu. Niin, taitaa järvivesi hiljalleen viiletä ja syksy hiipiä nurkkiin. Illat pimenee aina vain aikaisemmin ja ei aikaakaan kun ollaan taas kynttiläkaudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myttö on taitava pikkurosvo. Kakun lisäksi olohuoneen pöydältä uhkasi hävitä perunalastuja ja karkkeja... juomat se sentään jättää rauhaan vaikka haluaa minun maidolla höystettyä kahvia usein maistaakin.

   Syksy tekee tuloaan ja mökillä se tietää myös sitä, että valon määrä on niukkaa. Kun ei ole ulkovaloja missään, on pihapiiri todella pimeä. Mutta lyhdyissä palaa kynttilät ja tarpeen tullen piharoihut. On sekin melko kivaa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Rennon näköisiä biiglejä omalla mökkilaiturilla. :) Ja myös juhlahumun jälkeen ovat näköjään aika uupuneita. :D Sehän oli kiva, että Myttökin sai synttärikakkua edes varastettuna. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laituri on mökillä yksi likkojen lempipaikoista. Hyvä vahtipaikka myös, ettei kuikat ja muut vesilinnut hyökkää rannalle... Suklaakakku ei ollut paras mahdollnen Mytölle mutta pääsi se sitä nyt sitten kuitenkin hiukan maistamaan.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. No nii, oekeeta meeninkijä ku on suanna kakkuva maestella omatoemisesti ku kerta ee tarjottu ;)
  Kyllä tuo teejjän mökkiranta näätästää kerrassaan unelmapaekalta <3 Tuommosella laeturilla kelepoes kyllä kelletellä itekunnii :) Ja vielä on monta mukavata mökkipäevee jälellä ku on kuulema leppee syksy tulossa. Sano aenahhii ne siäennustajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myttö meinasi tosiaankin noin, että kun ei kerran kakkua tarjoiltu, niin otetaan sitten omatoimisesti itse...

   Tuota rantaa ja järvimaisemaan meidän mökkivieraat ihailevat eniten. Ja onhan se meidän itsemmekin mielestä upea. Mökki on vanhus, mukavuudet puuttuu ja paljon olisi remontoitavaa sekä raivattavaa. Mutta meille se on parhaista parhain paikka ja kuten olen kirjoitellutkin, olen niin kovin kiitollinen äidilleni, joka halusi jättää paikan meille ja sen sitten saimme.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. Kyl ootte onnellisia, Tytöt, ku on kaikkee mukavaa tekemistä ja sopivasti lepiä upeissa maisemissa. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeilyt on meille kaikille sitä parhautta. Ja Hippu ja Myttö viihtyvät mökkirannoilla varmasti paremmin kuin missään muualla. Yritetään pitää likat tyytyväisinä ja onnellisina, sekä arjessa että juhlassa.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.