torstai 14. syyskuuta 2023

Mökillä on humisevan hiljaista

Elokuu on taakse jäänyttä elämää ja olemme syyskuussa. Tästä se syksy on käynnistynyt ja myös Puulan rannalla siitä oli menneenä viikonloppuna merkkejä. Vaikka järvivesi oli 18-asteista, en enää pulahtanut Puulaan. Vesi tuntui kovin kolealta. Isäntä kävi uimassa ja Myttö oli meidän saunakaverina, kuten tavallisesti. Tulipa Hipakin piipahtamaan saunassa mutta vain hakeakseen Mytttöskäisen leikkimään. 

Mökin kuistilla nautittiin syysauringosta.

Mökkirannalla on niin hiljaista, että korvissa humisee, sanoi isäntä. Tämä on totta. Sellaista hiljaisuutta kuin syysmökillä on, ei voi kuvitellakaan täällä kaupungissa. Eikä sellaista pimeyttäkään täällä kotinurkilla ole, koska kaupungissa on katuvaloja sun muita valopilkkuja. Syksyissä mökillä on oma fiiliksensä vaikka kevät onkin sitä parhainta mökkiaikaa. 


Hippu ja Myttö söivät mökin pihalta ahkerasti puolukoita. Lepakot huiskivat menemään iltamyöhällä ja sain metsästä reilun saaliin mustatorvisieniä sekä kantarelleja. Koska Hippua ja Myttöä ei voi pitää metsässä irti, läksin sienireissulle tällä kertaa yksin. Laitoimme aurinkotuolit kasaan ja käänsimme veneen. Vaikka mökkikausi ei ole vielä ohi, tuollaisia kesänpäätöshommia tehtiin jo. Isäntä ripusti mökin pitkää seinää kiertämään valosarjan. Ulkona kuistilla sellainen on pari syksyä ollutkin. Nyt myös sisällä. Vaikkei lamppuketju ole suuri valon lähde, tuo se ihanaa tunnelmaa mökkiin näin syksyn pimeillä. 


Täällä kotimaisemissa olemme käyneet tervehtimässä lampaita. Hilpunen ja Myttönen pusuttelevat villakasojen kanssa. Minä rapsuttelen niitä ja ne lipaisevat kättäni, ehkä kiittääkseen. Miten terapeuttista ja mieltä rauhoittavaa on käydä moikkaamassa näitä kavereita. Lampaat ovat jo hyvin kesyjä ja eivät kavahda koiria. Eikä meidän Myttökään enää halua niitä haukkutervehtiä, kuten vielä alkukesästä teki. Molemmin puolin nelijalkaiset tulevat hienosti juttuun. 


Tällä viikolla Hipun kesäloma lukukoiran hommista päättyi. Suuntasimme tiistaina lähikirjastoomme Hipun ensimmäiselle syksyn kirjastokäynnille. Hippu sai kuunnella kolmen vakiolukijan tarinoita. Yksi uusi tuttavuus tuli moikkaamaan ja tutustumaan Hilpaan. Joten lukuvuorolista oli liki täynnä ja tämähän oli vallan mukava aloitus syksyn lukukoirailuille. Ensi viikolla vuorossa on kotikirjastomme ja teemme myös visiitin Länsimäen kirjastoon, jonne on hiukan pidemmälti matkaa meiltä kotoa. Lokakuussa lomailemme mutta tämä syyskuu pakerretaan työntäyteisiä päiviä. Työpaikallani ollaan niin sanotussa hybridimallissa työaikojen suhteen. Saan ja pystyn kivasti tekemään etätöitä sekä suunnittelemaan työpäivieni sisällön, toki muutama ehto huomioiden. Tämä on suuri plussa, sillä muuten stressaisin paljon siitä, miten meidän likat pärjäävät päivät pitkät keskenään. Isännän työ ei pysty joustamaan mutta onneksi minulla on tämä etuoikeus. Mitenhän sitä ennen näitä etätyökuvioita pärjättiin... no, muistan tehneeni lyhyempiä päiviä toimistolla ja rästihommat sitten kotona iltaisin. Siihen en halua palata enää koskaan.  

8 kommenttia:

 1. "Lepakot huiskivat menemään iltamyöhällä" Tuo oli jotenkin kiva kuvaus. Siitä onkin ihan hirmu pitkä aika, kun on tullut lepakoita viimeksi nähtyä, taitaa olla lapsena joskus. Loppukesästä löysin tienvarresta kuolleen lepakon, olettaisin törmänneen ohiajavaan autoon. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on mökillä lepakoita. Muutama vuosi sitten sellainen eksyi saunaan. Isäntä yritti sitä ystävällisesti hätistellä kohti ikkunaa ja ovea. Jonkin tovin päästä se hoksasi lähteä ulos. Oli se melko metkan näköinen otus.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 2. Pimmeetä on jo. Tiälä muaseuvvullahan seon ihan tavallista vaekka aena kesän jäläkeen äkikseltään tunnustaa oovvolle.
  Mökillä on syksypimmeellä varmaan semmonen oma tunnelmasa ja varsinnii jos on nuita pikkuvaloja ja tulta uunissa :)
  Oespa tiälläe lampaeta..näätästäävät haaskoelle kaverille. Tytöt ossoo viksusti niihen kansa käättäätyvä. Meekäläeseltä suattasj männä enämpi haakumpuolelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaat on hauskoja. Jostain syystä tämän kesän lampaat ovat todella sosiaalisia, kun alkukesästä vähän kasvoivat isommiksi. Ne suorastaan juoksevat aidan reunalle, kun näkevät meidät. Kovin ovat ihmis- ja koirarakkaita.

   Takkaan tulta, hellaan ja saunan pesään myös. Elävä tuli on upea tunnelman luoja. Täällä kotona sitä tulee vain kynttilöistä.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 3. Syysmökkeily kuulostaa tunnelmalliselta! Hienoa, että lukukoirahommat ovat päässeet taas alkuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on kovasti ahkeroinut syyskuussa lukukoirahommissa. Hienosti hommat ovat kulkeneet ja saan olla Hipusta hyvin ylpeä.

   Syysmökkeily on oma juttunsa, on siinä jotain kovin kaunista.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista
 4. On teillä oikea paratiisi siellä mökillä. Helppo kuvitella tunnelmallinen saunailta kahden ihanan koiratytön kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko on alkeelliset olot mökillämme ja se ei varmastikaan täytä monen nykypäivän mökkeilijän vaatimuksia (ei sähköä, ei juoksevaa vettä, ulkohuussi ja kivikkoinen tontti). Mutta meillehän se on parhaista parhain paikka.

   Hipun ja Mytön emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.