maanantai 27. heinäkuuta 2009

Kyllä mökillä on mukavaa!

Aika usein ihmiset valittavat Suomen kesäsäistä, itsekin olen moiseen syyllistynyt. Usein... Mutta nyt ei parane valittaa, ainakaan täällä Haukivuorella ollessa! Lomasää on mitä parhain, aurinko on jaksanut paistella täydeltä terältä eikä sateista ole tietoakaan. Kannattaa siis suunnata tänne Etelä-Savoon!

Loma alkaa olla puolivälissä ja siihen on mahtunut kaikenlaista puuhastelua. Pimu on jaksanut päivästä toiseen juosta pallon perässä ja ahkerasti sitä on yritetty heittääkin. Veneilyn makuun on päästy katsastamalla katiskan antimet (tänään saaliina iso kuha) ja kävimme katsomassa myös, joko kanttarellit ovat ilmestyneet lähisaareen (saalis: nolla sientä). Ainoastaan paarmat ja kärpäset tuntuvat todella häiritsevän Pimua, se menee niitä karkuun mm. peräkärryn alle, venekatokseen, mökin portaiden alle (vakkaripaikka) sekä yrittää myös epätoivoisesti napsia niitä suuhunsa. No, eipä noista paarmoista taida ihmisetkään tykätä.

En voi siis muuta kuin kehua ja sanoa, että lomailu ja mökkeily on oikein kivaa! Silmä kyllä lepää näissä järvimaisemissa luonnon rauhassa. Tuntuu, että täällä todella saa kerättyä voimia tulevaa syksyä varten. Ja sen verran vedän Keski-Suomessa syntyneenä kotiin päin, että tämä osa Suomea on ehdottomasti sitä kauneinta, sanokoon kuka muu mitä hyvänsä. Pimu kyllä tuskin taitaa arvostaa maisemia yhtä paljon kuin me ihmiset. Sille todennäköisesti on pääasia, että lomalla grilli kuumenee usein ja sieltä saa makupalan myös omaan suuhunsa. Mutta olen kyllä aika varma, että vanhus nauttii mökkeilystä ihan yhtä paljon kuin me omistajatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.