tiistai 28. joulukuuta 2010

Menneitä muistellen, uutta odottaen

Vietimme rauhallisen, leppoisan ja herkullisen joulun. Me kaikki olimme tainneet olla kilttejä, sillä kuusen alle oli löytänyt Typyn lisäksi tiensä myös jouluiset paketit. Aattoiltana meinasi joulurauhamme hiukan rikkoutua, sillä Typsykkä oli kovin mustasukkainen näistä lahjakääröistä. Ja kun vielä useammasta paljastui herkkupaloja koirimuksille, päätti Typy omia itselleen kaikki paketit. Se rökitti Pimun, kun vanhus halusi myös osallistua avaamisoperaatioon. Isäntä päätti puuttua peliin ja antoi Typylle kurinpalautusta. Vaikka periaatteemme on, että koirat saavat keskenään selvittää omat kahinansa, oli tämä aattoillan hyökkäys sen verran epätasapuolinen, että pikkuriiviölle piti näyttää sen paikka. Pimu-parka kun edelleenkin antaa Typylle liiaksi periksi eikä kaikissa tilanteissa uskalla pitää puoliaan. Mutta kaiken kaikkiaan meillä oli  oikein mukava joulun aika!

Uusi vuosi 2011 häämöttää jo nurkan takana. Ja mitä kaikkea tähän kuluvaan vuoteen mahtuikaan: Pimun äiti Dino sekä vanha ystävä Hertta siirtyivät vihreämmille niityille. Lisäksi itse hautasimme linnunpoikasia ja hiiriä. Alkuvuoden kovat pakkaset asettivat haasteita ulkoilulle, etenkin Typylle sen ollessa vielä ihan pieni beagle. Typy oli ensikertalainen monessa asiassa ja useat tapahtumat olivat uutta sille; Kangasniemen, Savonrannan ja Haukivuoren mökkireissut, Rajasaaressa käynnit, veneilyretket, Kotkan juhannus, uiminen, muikkujen ja grillimakkaran syönti, rupisammakon kohtaaminen ym. Onneksi pikkuneiti lopetti syksyyn mennessä ruokavarkaan "uran" ja meillä voi jo rauhassa kutsua vieraita kyläilemään illallisen ääreen.

Pimulle vuosi tarjosi perinteisen kesäretken yhdessä isännän kanssa. Sairauksilta ja leikkausoperaatioilta vältyttiin (onneksi!) lukuunottamatta muutamia vatsatauteja. Vuosi on varmasti ollut Pimulle raskaskin, sillä Typyn tulo meidän perheeseen oli vanhalle neidille todella iso muutos. Myös hellekesä vaati Pimulta tavallista enemmän voimia ja välillä se olikin uuvuksissa valtavan kuumuuden vuoksi. Pelastukseksi koitui mökkireissut Puulan rannalle sekä märät pyyhkeet. Ikäneitomme poseerasi syksyllä valokuvaajalle ja vietti perinteiset synttärikemut. Joten mukavia muistoja jäi tästä vuodesta myös Pimulille!

Suuntaamme siis katseemme ja kuonomme tulevaan. Jäämme uteliaina odottamaan mitä vuosi 2011 tuo meille tullessaan. Sen voi ainakin jo todeta, että beaglekaksikkomme kanssa ensi vuodestakaan ei tule tylsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.