keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Edessä vaikka ja mitä!

Kevät on tullut! Kyllä me nautimme, beaglet ja minä, kun saamme tehdä lenkkejä auringonpaisteessa seuraten muuttomatkalta palanneita lintuja, talven jäljiltä taas ruskeiksi muuttuvia oravia ja sinisorsia, jotka ovat laajentaneet reviiriään sulavesistä esimerkiksi talomme takana olevaan metsikköön. Ja pääsiäiseen on aikaa hiukkasen yli kuukausi! Kyllä tässä sitten avataan mökkikausi, sen verran mukavia lämpötiloja meteorologi Anssi on Ylen uutisissa lupaillut. Lumet saa siis kyytiä ja toivon mukaan myös jäät Puulasta. 

Kyllä tähän kevääseen liittyy pieni miinuspuolikin näin koiranomistajan kannalta. Kunhan yöpakkaset hellittävät, alkaa aamulenkkien jälkeiset pesu-urakat. Kura lentää kaduilla, joten Pimu ja Typy ovat kaulaansa myöten ravassa. Eikä minua muuten rassaa pesukeikat mutta aamuisin se tuppaa olemaan aika työlästä. Isokorvilla kun on aina aamulenkkien jälkeen hirmuinen kiire ruokakupeille aamupalan syöntiin. Siinä sitten väännetään suihkussa kättä/tassua siitä, että peseminen onnistuisi ilman, että koko kylppäri lainehtii. Ja että emännän vaatteet säilyisivät myös kohtuullisen kuivina, jotta ei tarvitsisi vielä niitä alkaa vaihtamaan ennen töihin lähtöä. Kiirettä kun tuppaa olemaan vaikka varaankin aamutoimiin aina kosolti aikaa, omasta mielestäni.

Mutta näin siis edetään kohti kesää iloisin ja odottavin mielin. Edessä siintää vaikka ja mitä; emännän synttärit, vapun vietto, isännän ja Pimun kesäretki, juhannuksen viettoa... Unohtamatta tietenkään sitä pääsiäistä ja Kangasniemeä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.