keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Mökkeily on koirimusten parasta aikaa!

Helle, siitä suomalaiset tykkää! Ja kaiketi moni muukin. Yleistää ei tietenkään saa, sillä jotkut pitävät talvesta enemmän kuin kesästä. Meidän perheessä ainakaan emäntä ei kyllä lukeudu siihen joukkoon, sillä kesä on lempivuodenaikani.

Aurinko helli meitä mökkiläisiä, kun vietimme Kangasniemellä pitkän viikonlopun. Helatorstaina tein kävelyretken metsässä isännän jäädessä korjaamaan linnunpönttöä. Bongasimme retkellämme korvasieniä ja mökkiviemisiksi poimin ison kimpun kieloja. Sienet jätin rauhaan, sillä harrastan ennemminkin kanttarellien keräämistä. Pimulla ja Typyllä oli aivan hurja vire päällä, kun hajut veivät isokorvia pitkin sammalmattoista kuusikkoa. Pääsiäisestä mökkimaisemat olivat muuttuneet jäisestä järvestä liplattaviksi aalloiksi ja arvatkaahan kuka kauhoi vedessä etukäpälillä ja ohjaili takajaloilla uiden pitkin rantoja... Typsy todella rakastaa sitä hommaa!

Tämä se on elämää!

Pimu taas rakastaa pallon noutamista. Heittelimme sille upouutta tennispalloa, josta grand old lady piti kovasti. Kyllä vanhakin jaksaa kummasti hakea palloa helteestä huolimatta ja kun olo kävi tukalaksi, käveli Pimukin järveen vilvoittelemaan. Uimaan se ei ryhtynyt mutta jalat se kuitenkin kasteli. Yöt Pimuli nukkui makoisasti, sillä verrattuna kotioloihin, mökillä ei nukuta päiväunia niin tiheään tahtiin kuin kotona.

Ja mitä muuta tapahtui? Ihan sitä perinteistä ja sehän se mukavaa onkin! Saunottiin oikein vastan kera, isäntäkin kävi 16-asteisessa järvivedessä kahlaten sinne polvia myöten, grillimakkara maistui ja kukkapenkit sekä Nupin hauta saivat uuden multahunnun ja siemensateen päällensä. Hyvin levättyinä ja mieli virkeänä ryhdyimme jo kotimatkalla odottelemaan seuraavaa reissua, sillä siitä on koko perhe samaa mieltä; mökkeily on ihmisen ja beaglein parasta aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.