perjantai 13. huhtikuuta 2012

Parantava täytekakku

Luonto alkaa pikkuhiljaa puhkeamaan kevätloistoon. Takatalvikin on selätetty ja isokorvien kanssa on kuluneella viikolla saanut ulkoilla aurinkoisessa säässä. Lunta on vielä rippeiden verran paikka paikoin mutta vappuun mennessä loputkin on varmasti sulaneet. Vappu, tuo kevään juhla, jota odotamme tänä vuonna erityisen malttamattomina. Silloin pääsemme vihdoinkin mökille!

Mökki odottelee kaupunkilaisia vielä muutaman viikon verran ja ennen sitä on aika perinteisten emännän synttärijuhlien. Ja kuten aina ennenkin, häädän julmasti isännän ja karvakaksikon muiden nurkkiin kekkereideni ajaksi. Pimun kanssa juhlinta vielä onnistuisikin mutta en yksinkertaisesti jaksa kyttäillä koko iltaa, milloin Typyn naama on dippikupissa tai salaattikulhossa. Ja kun ruokapöytä on yritetty tyhjentää, on Typsyllä riehumisen jäljiltä pissihätä ja juhlakalu saa illan aikana juosta useampaan kertaan ulkona pissittämässä pitkäkoipea. Isäntä on siis jälleen tänäkin vuonna luvannut huolehtia koirimuksista ja emäntä saa viettää rauhassa hauskan illan ystäväjoukon kera. En kuitenkaan unohda pakolaisia ja aion säästää synttärikakkua koko kolmikolle. Lisäksi olen ohjeistanut isäntää, että evakkoretki alkaa huomenna vasta, kun vieraat ovat saapuneet. Sillä juhlaväki haluaa tervehtiä ja moikata tyttöjä ja tiedän, että niille tuodaan tuliaisia herkkupalojen muodossa.

Pimu nilkuttaa hieman edelleen toista etujalkaansa pääsiäisen rientojen jäljiltä. Luultavasti vanha loukkasi koipensa pelatessaan niin tohinalla lautapeliä. Typyhän iski kyseiseen jalkaan hampaansa mutta siitä oli tuloksena pieni pintahaava (-reikä), joka on jo parantunut. Mikäli Pimuli linkkaa jalkaansa vielä viikonlopun jälkeen, on ikäneito vietävä lääkärin pakeille. Siitähän Pimu ei tykkää yhtään mutta ontumisen syy on selvitettävä. Toivotaan, että huomisella synttärikakullani olisi parantava vaikutus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.