tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ryhdikäs Pimu ja tottelevainen Typy

Rohkenimme uhmata viikonloppuna heikkoja jäitä ja lähdimme Rajasaareen. Eikä siellä mitään heikkoja jäitä ollut, kaikenlaista mekin kuvittelimme. Tiukat yöpakkaset ovat pitäneet huolen siitä, että merellä pystyi huoletta talsimaan ja emme olleet suinkaan yksin. Ihastuttava auringonpaiste oli houkutellut jäälle paljon myös muita koiria ulkoiluttajineen. Joukkoon mahtui lisäksi hiihtäjiä, pilkkijöitä sekä muuten vaan kauniista säästä nautiskelijoita. Sen verran pelästyin jäälle kaivettuja verkko-aukkoja, että meidän poppoo tyytyi lähinnä kiertämään saarta rantaa pitkin. Rakas Tyyperimme onnistui yllättämään minut totaalisesti, sillä pitkäkoipi pysytteli mukavasti meidän muiden matkassa eikä lähtenyt kouhkaamaan kohti aavaa ulappaa (ja niitä verkko-aukkoja). Kyllä minun kaiketi pitäisi alkaa edes vähän luottamaan meidän Typsykkään, aina olen epäilemässä sen tottelevaisuutta...

Pimu sai eilen tällä erää viimeistä kertaa osteopaattista hoitoa. Nyt edessä on muutaman kuukauden tauko ja sen jälkeen palataan asiaan mikäli katsomme sen tarpeelliseksi. Osteopaatin mielestä tilanne on jo parempi verrattuna ensimmäiseen käyntikertaan. Veri kiertää paremmin, asento on vakaampi ja jalat kantavat Pimun kroppaa nyt ryhdikkäämmin. Vaikkei oma silmäni näe eroa Pimulin asennoissa ennen ja jälkeen hoitojen, en suostu hölynpölynä tuota hoitojaksoa pitämään. Palaamme siis osteopaattisiin asioihin toukokuun puolella ja toki viemme vanhuksen käsittelyyn jo aikaisemmin mikäli jotain erikoista sattuu ennen sitä.

Ostin viime viikolla ensimmäiset pussit kukkien siemeniä. Osa pusseista meni suoraan mökkikassiin, johon on jo kerääntynyt kaikenlaista möksälle vietävää. Loput siemenistä esikasvatan taimiksi, jotka siirrän ensimmäisellä mökkireissullamme joko kukkapenkkeihin tai suurempiin ruukkuihin. Tähän hommaan tiedän saavani pari luppakorvaista apulaista, jotka innolla kaivavat multapusseja ja möyhentävät penkkejä. Apulaisista on kyllä enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä kukkapenkkien myllääminen tapahtuu yleensä vasta sen jälkeen, kun olen laittanut niihin siemenet tai taimet. Sen vuoksi hankinkin vielä lisää siemeniä ja kesällä saamme nauttia iloisen sekamelskaisista kukkaistutuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.