keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kemuja ja katseissa jo Kangasniemi

Tänään juhlitaan Valtakunnallista Koiranpäivää. Runsaasti siis rapsutuksia, kapsutuksia, herkkuja ja makupaloja kaikille nelijalkaisille hännänheiluttajille niiden omana juhlapäivänä!

Otin lauantaina ensimmäisen erän synttärijuhlinnassani viettämällä riemuisan illan ystävien kera. Isäntä lähti mukisematta äitini luokse kikattavaa akkalaumaa karkuun. Pimu ja Typy läksivät isännän seuraneideiksi ja hyvä niin. Typy nimittäin ehti käydä lihapullavarkaissa vaikka valvovia silmiä oli useampikin pari pullakulhon läheisyydessä. Mitähän kaikkea pitkäkoipi olisikaan ehtinyt anastaa mikäli olisin huolinut sen kekkereihin mukaan koko illan ajaksi... Juhlakalun lisäksi myös isokorvat saivat tuttuun tapaan lahjuksia, herkkuja sellaisia. Niistä riittää pitkäksi aikaa maiskuteltavaa. Synttärikemujen toinen erä on edessä ensi lauantaina ja silloin isäntä ja tytöt ovat itseoikeutettuja kunniavieraita juhlissani. Tiedossa siis lisää makupaloja...

Mökkikauden avaus lähestyy! Vielä pari viikkoa siihen, että pääsemme saunomaan, grillaamaan, mylläämään kukkapenkkejä ja tarkkailemaan lintujen kevätpuuhia. Kevään ensimmäinen möksäreissu on täynnä jännitystä, sillä koskaan ei tiedä, miten mökkivanhus on talven jäljiltä selvinnyt. Ja pääsemmekö ajamaan mökin pihaan saakka, onko järvi kokonaan sulanut, onko kaikki linnunpöntöt pysyneet puissa, löytyykö huussista kuolleita hiiriä ja onko vesi niin korkealla ettei laituria näy. Kaikkea tätä pääsemme ihmettelemään helatorstain tienoolla. Pitkä odotus palkitaan ja se tuntuu miltei epätodelliselta poikkeuksellisen pitkältä tuntuneen talven jälkeen. Onko siihen tosiaan enää muutama viikko... hip hip hei hurraa!!!

Ja loppuun lyhyesti: Typy meinasi sunnuntaina mennä ensimmäistä kertaa uimaan tänä keväänä, ojaan. En päästänyt vaan pidin remmin päästä kaksin käsin kiinni. Pimu tykkää, kun suurin osa hiekoitussorasta on lakaistu teiltä ja kivet eivät pistele enää varpaisiin. Kaverukset nukkuvat tätä nykyä usein selät vastakkain meidän kaksijalkaisten sängyssä ja saavat nukkua siinä koko yön, jos isäntä on Mansessa. Typsyn juoksuja odotellaan ja Pimuli on välttynyt isosta osaa suihkukeikkoja, sillä ikäneito kiertää kuralätäköt kiitettävästi.

Seuraavassa bloggauksessani kerron meidän sakin vappusuunnitelmista ja siitä, miten Synttärihulinat erä 2 sujui. Pysythän matkassa mukana!


4 kommenttia:

 1. Toisaalta aika kuluu kiitämällä, kun tuntuu että se oli ihan just, kun lopetitte viime syksyn mökkikauden :) Ihanaa, että pääsette sinne taas pian nauttimaan luonnosta ja kesästä.

  Hauskoja kekkereiden jatkoja ja onnea :)

  VastaaPoista
 2. Aika todella rientää, sen totesin tiistaina kun mittariin tuli taas yksi ikävuosi lisää. Kiitos onnitteluista! Itsestäkin tuntuu, että ei siitä lopulta niin kauaa olekaan, kun pistettiin mökkivanhus talviteloille. Ja kohta taas suunnataan sinne. Äkkiä se talvi sitten taisi mennäkin.

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
 3. Oikein aurinkoista kevättä ja terkkuja Pimulle ja Typylle! Tuo kevään eka möksäreissu on kyllä aina yhtä jännittävä, eikä koskaan tiedä, mitä siellä odottaa. Viime vuonna esimerkiksi meidän laituri löytyi järven toiselta rannalta..että sillee:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos koiranulkoiluttajalle terveisistä, ne on välitetty meidän isokorville! Jännitys tiivistyy, kun mökkireissu lähestyy. Puula on kuulemma vielä jäässä ja rantojen pitäisi sulaa viikon sisään, jotta uskallamme lähteä sinne meidän uimamaisterin (=Typy) kanssa. Pidetään peukkuja!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.