perjantai 11. lokakuuta 2013

Maakuntakierros

Syksy on edennyt siihen pisteeseen, että edessä on loma. Se loma, jolloin laitamme pienen punaisen mökin talviteloille ja jäämme odottamaan jälleentapaamista taas ensi keväänä. Mutta ennen kuin sanomme heipä hei mökkivanhukselle, nautimme viikon verran Kangasniemen hienoista maisemista, saunasta, sieniretkistä ja leppoisista päivistä vaikkapa kirjaa lueskellen. Syksyn mökkiohjelmaan kuuluu toki myös haravointia, puiden kaatoa, halkojen hakkaamista, pihan raivaamista ynnä muuta pikkuhommaa. Isännän kesälomalla nikkaroimat linnunpöntötkin on ripustettava puihin ja samalla vanhoista pöntöistä osa putsataan ja osa laitetaan saunan pesään.

Suuntaamme siis viikonloppuna auton kohti Etelä-Savoa ja teemme pyörähdyksen Savonrannan kautta, jossa loma polkaistaan käyntiin siskoni ja hänen miehensä mökillä. Uskon, että isokorvat touhuavat innokkaasti Savonrannan maisemissa, sillä viime vierailusta on aikaa miltei tasan vuosi. Mökkeilyhän on beaglein mielestä sitä parhautta syömisen lisäksi!

Kävikö Typy vielä uimassa? Millaisen sienisaaliin saimme Pimun kanssa rohmuttua? Pystyikö emäntä pidättämään kyyneleitä, kun kotiinlähdön hetki koitti? Näistä sekä muista meidän poppoon lomatouhuista kerron seuraavassa kirjoitelmassani, jonka raapustan lomalta palattuamme. Jääthän kuulolle!


2 kommenttia:

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.