maanantai 21. lokakuuta 2013

Syysloman satoa osa I

Hiljaista oli Puulan rannalla koko lomaviikkomme ajan. Parissa mökissä tuikki muutamana iltana valot mutta eipä lahdella juuri liikettä ollut. Laulujoutsenpariskunta kahden poikasensa kera näyttäytyi eräänä aamuna ja jäin poppoota Pimun kanssa ihailemaan sen ajan, kun nyt pyjamassa tarkeni pihamaalla pikkupakkasessa seisoskella.

Savonrannalla pääsimme aloittamaan lomamme kylpypaljussa lilluen ja hyvästä ruuasta nautiskellen. Paljuun pääsi vain kaksijalkaiset ja tuskinpa meidän ikäneito sinne olisi halunnutkaan tulla. Typystä taas en tiedä, ehkäpä se olisi voinut moisesta innostuakin mutta paljussa ei valitettavasti uimalenkkiä mahdu tekemään. Harmiksemme Pimulla oli alkulomasta vatsavaivoja. Ruoka ei maistunut ja oksennuskin pulahti jokaisella automatkalla. Onneksi vanhan olo helpotti viikon aikana ja loppuloma sujuikin jo pirteissä merkeissä. On vaan kurjaa katsella, kun Pimpulamme sairastaa.

Typy meni kuin menikin uimaan, siis järveen. Lämpömittari näytti veden "lämmöksi" kahdeksaa astetta mutta niinpä vain pitkäsääri pulahti jääkylmään veteen vilvoittelemaan itseään metsälenkin jäljiltä. Meille isännän kanssa riitti saunan jälkeen vilvoittelu mökin terassilla, johon useampanakin iltana kävi reippaanlainen tuulenvire. Ja se oli kaukana niistä kesäisen leppoisista tuulenhönkäyksistä, jotka toivottaakin tervetulleeksi, kun istahtaa saunan lämmöstä mökin rappusille ja kerää voimia uusiin löylyihin.

Seuraavassa bloggauksessani kerron enemmän meidän lomatunnelmista ja -touhuista. Lisäksi tällä viikolla on juhlahetki; perjantaina rakas Tyyperimme täyttää neljä vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.