maanantai 16. joulukuuta 2013

Jekkuja ja jalkavaivoja

"Joko lähdettäisiin kotiin?" Pimu tykkää lumesta
mutta ei pakkasesta. Koirapuistossa tuli kylmä.

Viime viikolla saimme hetken ajan nauttia lumesta ennen kuin se viikonlopun aikana suli pois. Tervetuloa takaisin, kurakelit! Taas... Allekirjoittaneen miniloma synttärijuhlinnan merkeissä sujui rentouttavasti ja voi, miten Typsyllä oli ollut emäntää ikävä, kun isokorvat isännän kanssa tulivat hakemaan minua lauantaina juna-asemalta. Typy suorastaan sekosi ilosta ja piti oikein haukkumaan alkaa, kun kohtasimme asemalaiturilla vuorokauden eron jälkeen. Emännän vauva...

"Hyvää tää keppi!"
Vaikka isäntä on oleskellut nyt enemmän kotosalla eikä koirimusten ole tarvinnut kaikkia päiviä viettää pitkiä aikoja kaksistaan, näyttää ne päivät, kun molemmat olemme samaan aikaan poissa, aiheuttavan Typylle turhautumista. Kaikenlaista pientä jekkua on keksittävä ja esimerkiksi tiistaina minua odotti kotiin päästyäni risaksi revitty kolikkopussi, jossa säilytämme parkkirahaa. Pussukka oli jäänyt eteisen lipaston päälle odottamaan, että se viedään autoon ja Typy oli keksinyt, että kukkaroa voisi vähän järsiä. Kysyinkin pitkäkoivelta, oliko se mahdollisesti ajatellut jouluostoksille lähteä. Vastaukseksi sain pitkän katseen ja sen jälkeen tuholainen poistui häntä koipien välissä lipaston alle piiloon.

Kai näillä jo nakkipaketin ja pari
luuta olisi ostanut...
Pimulla on huomenna edessä eläinlääkärikäynti, josta jo viime viikolla kerroinkin. Pitäkäähän peukut ja tassut pystyssä, että saamme tohtoritädiltä hyviä uutisia! Mukavasti Pimu on jaksanut tehdä pitkiäkin lenkkejä yhdessä meidän muiden kanssa mutta valitettavasti seniorin jalat luistavat jäällä todella pahasti. Ja nyt, kun lumi on sulanut pois, pistelee hiekoitussora ja kivet sen tassuja. Pimpulan jalat eivät ole kunnossa ja asiasta täytyykin jutella huomenna lääkärin kanssa lisää. Pahin pelkoni on, että vaikka muu kroppa kestäisikin, jonain päivänä ikäneidon jalat menevät alta lopullisesti. Pimun kulkua helpottamaan olenkin keksinyt Pimulle oivan joululahjan, ostamme sille tossut. Niistä on varmasti hyötyä, kun tuolla hiekalla joutuu talsimaan ja taitaa ne helpottaa jäisillä poluilla kulkemista myös. Sitten kun se talvi joskus oikeasti alkaa...


6 kommenttia:

 1. Peukut pystyyn! Ihanaa kun jotkut niitkin käyttää beaglejaan koirapuistossa. Josen kanssa käyn kalmuurin koirapuistossa usein.

  VastaaPoista
 2. Juu, sekä Typy että Pimu tykkäävät olla puistossa. Pimu ei enää oikein leikeistä innostu mutta Typy kyllä riehuu siellä, jos vaan sopivia kavereita sattuu samaan aikaan paikalle.

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
 3. Joo, me pidetään tassuja ja häntiä ja äippä peukkuja pystyssä. Tossut on hyvät. Meillä on semmoset punaset, jokka on tehty fliisistä. Pehmeet, eikä yhtään pluikkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoisia fleegetossuja minäkin meinasin Pimulle. Olis varmaan mukavat tassuissa. Suostuukohan vanhus vaan pitämään sellaisia... No, kerron sille, että tekin pidätte. Se saattaa kyllä jelpata.

   Pimun ja Typyn emäntä

   Poista
 4. Fleece-tossuja kannatetaan täälläkin. Kun ne riisutaan, tossusta paljastuu lämmin tassu kovilla pakkasilla :) Kannattaa muuten ostaa yksi pari ylimääräisiä, koska tossut ovat kovia kävelemään omille teilleen, vähän kun ihmisten sukat!

  Odotamme hyvien ajatusten kera Pimun huomisia uutisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Mai, pitää siis ostaa varmuuden vuoksi useampi tossupari.

   Vähän jännittää tai suoraan sanoen kauhistuttaa tämänpäiväinen lääkärireissu sillä Pimun jalat ovat eilisestä saakka olleet aika huonossa kunnossa. Mitenhän tässä käy...

   Pimun ja Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.