tiistai 22. huhtikuuta 2014

Eväsvahti

Pääsiäispyhinä näimme kevään ensimmäiset valkovuokot. Vierailimme Rajasaaressa useampaankin otteeseen ja Typsy kävi meressä uimassa. Lisäksi se vahti mustasukkaisena sekä minua että eväitäni. Eväistä vahtia piti pitää vain tonnikalapatongin puolesta, mehulla ja karkkipussilla ei ollut niin väliä. Eilen Rajikseen ehti mukaan myös isäntä, sillä pari pyhäpäivää hän paiski töitä yötä myöten. Isännän kanssa ostamamme jäätelötötteröt vaativat nekin vahtimista vaikka ne nautittiinkin Sibelius-puiston reunamilla. Mutta kulkihan sielläkin nelijalkaisia, jotka olisivat saattaneet kiinnostua jätskeistämme...

Takana on siis mukava ja hyvin levätty pääsiäinen ja nyt suuntaamme katseet tiiviisti ensi viikkoon  Mökki odottaa jo meitä etelästä saapuvia tarjoten meille taas kuumat löylyt saunanlauteilla, grillistä nousevia herkullisia tuoksuja, metsäreissuja Typsykälle, pihamaan tonkimista emännälle ja pientä nikkarointia isännälle. Mutta ennen kaikkea kivoja ja lämpimiä muistoja, joita keräämme taas mukaamme pitkin tätä kuluvaa kevättä aina syksyyn saakka. Valitettavasti surullisiltakaan fiiliksiltä ei voida välttyä sillä yksi mökkireissulainen on nyt joukosta poissa. Pimu vietti mökillä varmasti elämänsä parhaimpia hetkiä aina pikkubeglesta elonsa viimeisiin kuukausiin saakka. Siksi on itsestäänselvää, että myös Pimulin viimeinen leposija on Puulan rannalla, jossa hautapaikka odottaa kaivamista. Tämä raskas tehtävä on edessä vappuna.

Typyn korvanlehti on parantunut hienosti ja vielä viikon verran somien sinisten tikkien tulisi pysyä siinä. Se voi olla haasteellista, sillä Typsykkä kierii ja pyörii ihan mahdottomasti, kun ollaan ulkona. Oli kyseessä sitten multakasa, kuivunut nurmikentttä tai hiekkatie, kaikki käy kierimisalustaksi. Mikähän pyörimisvimma meidän pitkäsääreen on iskenyt... Mutta vahvoilta tikit näyttävät ja kun korvanlehden putsaa joka ulkoilun jälkeen, parantuu korva varmasti entistä ehommaksi.

Alkanut viikko jatkaa kulkuaan varsin lämpimissä ja aurinkoisissa tunnelmissa. Aion jatkaa keväisten ilmiöiden ihmettelemistä yhdessä Typyn kanssa ja varata reissuille vesipullon mukaan. Sillä näillä lämpötiloilla sille on jo tarvetta, sekä isokorvalla että omistajalla. Toivotan myös kaikille blogin lukijoille reippaita lenkkejä ja ulkoilureissuja, nautitaan näistä ilahduttavista kevään päivistä!

8 kommenttia:

 1. Kyllä se on viisaenta vahata evväetä. Tiijjä vielä mikä nappoo. Eekös sielä teelläpäe oo niitä kaekemmualiman puluja ja pöntijäesijä jotka viep leepäpalannii suusta? Typylle kuullostaa tulovan mukava kesä. Suap mökkimaella hilipoo.
  Surullista on kaverille hyvätijättö ja lepopaekan laetto. Äet sano että toevottaa teelle kovasti voemija siihe hommaa. Se on ite suatellu kolome koerakaverija ni ymmärtää miltä tuntuu.
  Mutta ne hyvät ja iloset muistot kantaa etteempäen. Ja Typy tietennii. Terveesijä koko sakille! Ku Puulaveen rannalle tuletta ni työhä ootta jo Savossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyä taisi eniten mietityttää lähistöllä lentäneet varikset. Se pelkäsi vissiin, että ne vievät meikäläisen patongin. Kiitos tsempistä äipällesi, Pimun hautaaminen tulee olemaan raskas juttu mutta näinhän se vaan elämä menee. Pahin suru on onneksi takana päin mutta ikävä ei hellitä varmaan koskaan.

   Puulavesi on hieno juttu, kaunis järvi ja mökillä on aina mukavaa. Aurinkoista loppuviikkoa sinne teille toivottelee täältä etelästä Typy ja emäntä!

   Poista
 2. Todellakin nautitaan näistä säistä! Mikä sen parempaa kuumana päivänä kuin lenkkeillä koiran kanssa ulkona ja syödä jäätelöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, Inkku. Kesällä on mukava tehdä kaikenlaisia ulkoilureissuja ja retkiä, eväät mukana tai matkalla jätskikiskalla piipahtaen. Josélle terkkuja!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Oikein mukavia juttuja teille tiedossa. Jospas se surukin siitä himmenee hieman. Äippä kyl totes, että lemmikit kulkee aina mukana, ajatuksissa. Aurinkoa ja touhukkaita päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pahin suru on jo takana ja elämä kulkee eteenpäin, näinhän se vaan on. Pimu elää ikuisesti meidän muistoissa, oli se vaan niin hieno tyttö. Reipasta menoa teille, tuulisille pojille!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Mekin on nyt pk-seutulaisia ja testattu myös Rajasaari! Toivottavasti törmätään siellä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tänne Etelä-Suomeen! Kyllä me aina silloin tällöin Rajasaaressa piipahdetaan. Se on eri hieno paikka, joten suosittelen lämpimästi. Toivottavasti tosiaan nähdään siellä!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.