torstai 17. huhtikuuta 2014

Patti poistettiin mutta polvet poksuu

Matkalla kotiin.
Häntä heiluen Typy suunnisti kohti eläinlääkärin vastaanottohuonetta. Mutta kun reilun tunnin päästä lääkärin oven sulkeuduttua noudimme Typsykän kotiin, ei heilunut häntä mutta muu kroppa kylläkin. Krapulahan Typyllä oli ja uni maittoi koko loppuillan. Koska Typsy ei saanut ruokaa ennen operaatio Pattia, se nousi kuitenkin syömään ja ulkonakin tehtiin pieni lenkki. Mutta pääosin eilisilta oltiin unten mailla aamuun asti.

Korvanlehdestä leikattiin patti/syylä pois ja jäljelle jäi muutama tikki sekä iso alue karvatonta korvanlehteä. Karvat kasvaa takaisin ja tikit voi nypsäistä pois 12 päivän päästä. Poisto-operaatio oli sujunut hyvin ja nyt vain odottelemme patologin lausuntoa patin laadusta. Tohtoritädin mielestä pahkura vaikutti harmittomalta ja ihmetteli, miksi se oli kasvanut uudestaan ja vielä samaan kohtaan. Mutta me haluamme saada mielenrauhan ja sen vuoksi patologi saa tutkia patin.

Korvanlehti on siis hoidettu mutta valitettavasti saimme kuulla hiukan huonoja uutisia lääkäriltä hänen tutkittuaan Typsykän takajalat. Talvella koirahierojamme kertoi hieroessaan Typyä, että pitkäsäären oikean takajalan polvessa on jotakin omituista. Eikä vasenkaan takajalka taipunut hierottaessa ihan niin kuin sen pitäisi. Sen vuoksi pyysimme eilisellä lääkärireissulla tohtoria vilkaisemaan myös Typyn jalkoja. Ja oikeassahan hieroja oli: Typyn molemmissa takajalkojen polvilumpioissa on löysyyttä, toisessa huolestuttavan paljon. Saimme kehotuksen varata ajan ortopedille jatkotutkimuksia varten ja kuulimme myös, että jalat eivät todennäköisesti tule kestämään Typyn loppuelämää ilman ongelmia. Viimeinen isku oli tieto siitä, miten näitä polvia sitten hoidetaan; leikkauksella. Hui!

Itkuhan siinä tuli, minulle. Myös sen vuoksi, että jouluyön tapahtumat samaisessa hoitohuoneessa nousivat elävästi mieleeni. Lääkärikäynti oli siis minun osaltani melkoista tunnemylläkkää mutta onneksi isäntä järki-ihmisenä keskusteli asiat selviksi tohtorin kanssa. Seuraava askel on siis ajanvaraus ortopedille ja tuolla käynnillä selviää, mikä on polvien lopullinen diagnoosi ja miten siitä edetään. Harmittaa ihan vietävästi Typyn puolesta mutta toivottavasti patologin lausunto patista on hyvä uutinen ja polvetkin saadaan kuntoon.

Isäntä sanoi lääkäristä kotiin palattaessamme, että meille ei tule enää ikinä koiraa. Sen vuoksi, että stressaan ja murehdin niiden vuoksi niin kovasti, että isäntää harmittaa vietävästi. Myönnän, että olen täysin hupsu, kun on kyse nelijalkaisten kamujemme hyvinvoinnista. Olen ja olemme pistäneet sekä Pimun että Typyn hyvinvoinnin monen muun asian edelle elämässämme. Mutta kun lemmikki on otettu, se hoidetaan rakkaudella ja huolella sen viimeiselle matkalle saakka. Ja kyllä isäntä eläinlääkärin odotushuoneessa huomasi lehdestä beaglenpentujen myynti-ilmoituksen ja näytti sitä innolla minulle. Lehti oli kylläkin jo vuoden vanha mutta Hessin kennel on hyvissä voimissaan...

6 kommenttia:

 1. Hyvä että Patti on poissa. Ja uskon, että lääkärin mielestä harmiton myös on sitä :)

  Polvivaivat ei ole mukavia, mutta löytyisikö niihin muuta vahvistavaa, jos vaikka leikkausta ei tarvittaisi? Tämä on ihan vieras aihe minulle, mutta ajattelin, kun kaikenmaailman nivelaineita syötetään koirille ja hevosille, olisiko niistä mitään apua.

  Rohkeutta vaatii ottaa lemmikkejä, hankkia ystäviä tai yleensä kiintyä mihinkään... Mutta sinä keräät sitä rohkeutta koiranpennun suhteen ja toimit sen mukaan, miltä sinusta tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos positiivisen kannustavista sanoista, Mai. Olen sellainen tapaus, että kannan huolta kaikista muista enemmän kuin itsestäni ja harteilla oleva taakka purkautuu turhankin usein itkuna ja murehtimisena. Helpommalla pääsisi, kun ei aina pelkäisi pahinta ja yritän myös ajatella, että elämä kyllä kantaa.

   Typylle on syötetty nivelvalmisteita öljyn ja kapselin muodossa. Ja sitä kuuria jatketaan nyt pienen tauon jälkeen. Toivottavasti leikkaushoitoa ei tarvita sillä en haluaisi Typyä leikkauspöydälle ja lisäksi tuollaiset operaatiot ovat valitettavasti todella kalliita. Enkä tiedä, miten Typyn vakuutus niitä korvaisi. Juu, rahasta se ei saa olla kiinni mutta väkisinkin sitä miettii, kun toinen kaksijalkainen on opiskelija (vaikka kohta valmistuukin) ja toinen pienituloinen toimistorotta.

   Mukavaa pääsiäistä sinulle ja Arttu-herralle!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Hyvästit Patille! Tiäkkö kuule, Typyn emäntä, että sä oot samanlainen murehtija ku meijän äippä: murehditte kaikki asiat kahteen kertaan.

  Hyvä se tietysti on, että polvet tutkitaan ja hoidetaan, mut tuskin niitä nyt heti ainaskaan tarvii leikata ja jos leikataan, niin sitten polvista tulee entistä vankemmat. Tsempit ja ilosta pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia me äipät ollaan...

   Pitää tosiaan ottaa nyt vähän rauhallisemmin tämän murehtimisen kanssa. Vaikka eilinen tohtoritäti oli ihan ammattilainen niin kannattaa varmaan kuunnella mitä todellinen alan asiantuntija eli se ortopedi sanoo. Hän on tosi pätevä tyyppi ja auttoi Pimuakin aikoinaan muutamissa vaivoissa. Muiskaukset teille tuulisille pojille ja leppoisaa pääsiäisen aikaa!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Nii oot justiisa ku meejjän äet. Minnoon luullu ettee oo toesta joka nuin paljoo etukätteen murehtii kaekki asijat ja pelekee pahinta koko aejjan! Sanoko se liäkär että mihinkä luokkaan se nuo polovet panis jos pitäs ne luokitella? Siis että olko ne 0/0 vae 1/1 jne? Elähä hättäele. Nuo poloviasijat on joskus meleko mutkikkaeta ja varmaannii se erikoesliäkär ossoo parraeten sannoo onko syytä huolee vae ee. Kuvattiinko niitä polovija? Kuvvoomata ee varmaks tiijjä sannoo kestääkö polovet vae ee! Viettäkeehän iha raahallinen piäsiäenen! Hättäellä kerkijjää sittä jos sielä on isompata vikkoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä Iivari. Nyt on vaan parasta odotella, mitä se erikoistohtori sanoo. Tämä eilinen lääkäri vain totesi jalkoja väännellessään, että eivät ole ok. Luokituksen ja kuvaukset tekee varmaankin se ortopedi, siihen ollaan valmistauduttu. Nyt nautimme pääsiäispyhistä ulkoillen ja leväten. Mukavaa pääsiäistä teidän pesueelle! Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.