sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Itsekäs emäntä

Uintireissun jälkeen Hartolassa...
Ennen kuin Typy matkasi yhdessä isännän kanssa Kangasniemelle, lukukoirailimme kevään viimeisen kerran. Lukijoita ei ollut kuin muutama ja kirjaston väki kertoikin, että hieno ilma sekä kesä ylipäätään hiljentää lastenosaston meininkiä. Mutta kiva kuuntelukeikka meillä oli ja Typsykkä sai taas runsaasti rapsutuksia ja ihailua osakseen. Lupauduimme jatkamaan hommia myös syksyllä, joten kesäloman jälkeen olemme taas työn touhussa!

ja Kangasniemellä. 
Koska autossamme reistailee ilmastointi ja sää on ollut mitä polttavin viime päivinä, oli isäntä mökille ajellessaan pysähtynyt uittamaan Typyä. Loppumatka olikin sujunut mukavimmissa merkeissä, kun Typsyllä ei ollut kuuma. Ja oli Typy heti mökille päästyään pulahtanut Puulaan. Niin lämpimäksi helteiset päivät ovat veden lämmittäneet, että jopa isäntä on uinut. Suoraan sanoen käy vähän kateeksi, etten voi olla isännän ja Typyn kanssa mökkeilemässä. Näillä ilmoilla, jos millä, pitäisi saada olla veden äärellä.

Huomaan tekeväni kummallisia asioita, kun olen yksin kotona. Käyn suihkussa jättämällä kylpyhuoneen oven auki. Puhun yksikseni kommentoiden esimerkiksi televisiossa kerrottavia uutisia. Tein töitä näin sunnuntai-päivänä! Se on jo todella omituista... Ja käyttäydyn myös itsekkäästi yksin ollessani, sillä huudatan stereoista heviä. Ostin myös itselleni laatikollisen jätskituutteja, koska tiedän voivani syödä ne aivan yksin ja rauhassa, ilman kerjäävää beaglea. Ehkä jätän isännälle kuitenkin tuutin-pari.
8 kommenttia:

 1. Ulkona on jo nyt liian kuuma. Toivon ettei kukaan koira paistu, kun koittaa kuumimat ajat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että tällaiset kelit ovat todella tukalia koirille. Moni koiratuttu ajoittaakin lenkit aamuvarhaiseen ja iltamyöhään, jolloin on viileämpää. Näin tekisin nyt minäkin, jos Typy olisi kotosalla. Ja usein uimaan tai suihkuun, se viilentää mukavasti!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Heh, eekö muka tullu huono omatunto ku söet ne jäätelöt? Ku ee Typy suanna niistä ossoosa :) Minuttii on marinoetu hevillä pienestä pittäen. Sitä tiälä kuuloo.
  Äetijä huvitti tuo sinun iteksee huasteleminen. Se tekköö sitä kaapassahhii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätskistä ei tullut huono omatunto mutta noudin eilen ruuaksi pizzan. Sitä syötyäni tuli vähän huono omatunto, sillä yleensä annan Typylle pienen palasen pizzan reunaa. Mutta onhan se saanut mökillä makkaraa ja isäntä on varmasti käryyttänyt grillissä myös lihaa, josta Typsy on saanut makupalan.

   Kai sitä on niin tottunut puhumaan edes koiralle, kun on kotona, että nyt kun olen ypöyksin kotosalla, en vain osaa olla hiljaa. Vaikken mikään suupaltti olekaan.

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Mukavaa, että olet nauttinut yksinolosta, sitäkin tarvitaan aina välillä :) Vaihtelua molemmille, ja jälleennäkeminen on sitten taas riemua täynnä. Sen hetken eteen voi joskus olla vähän aikaa erossakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä, Mai. On joskus ihan tarpeellista olla omissa oloissaan, ilman koiraa. Ja miestäkin. Sitä paitsi olisi täysin typerää, että isäntä viettäisi Typyn kanssa vapaapäivät kotona, kun sää on ollut mitä kesäisin ja mökillä on kaikenlaista pientä nikkarointia yms. joita isäntä tykkää tehdä. Puhumattakaan Typsystä, joka saa nauttia vapaudesta.

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Hehe, Typyllä on samanlainen istumistyyli kuin meidän Tyynellä - beagle siis myöskin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Typyllä on mitä kummallisempia asentoja ja useimmat niistä se on matkinut meidän Pimu-vainaalta.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.