perjantai 16. toukokuuta 2014

Tuomio: puoli vuotta leikkaukseen

Kun tämän vuoden mökkikausi laitetaan pakettiin, on Typsyllä edessä polvileikkaus. Tällainen oli siis tuomio, kun kävimme tapaamassa ortopedia. Oikean takajalan polvilumpio ei ole ollenkaan ok ja ainut hoitokeino siihen on leikkausoperaatio. Ja jalka on leikattava, sillä polvilumpion vaiva tulee aiheuttamaan 99% varmuudella muita jalkavaivoja mikäli sitä ei hoideta kuntoon.

Tässä tiedossa eläen etenemme siis kevätlaitumilta kohti kesäketoja. Harmittaahan tuo ihan vietävästi, tuo Typyn jalkahomma. Emme todellakaan haluaisi viedä Typyä leikkauspöydälle. Mutta ilman muuta jalka on hoidettava ja lohduttaa tässä kuitenkin tieto siitä, että vasen takajalka ei vielä vaadi leikkausta. Siinäkin on polvilumpiossa löysyyttä mutta ei niin rajusti kuin oikeassa polvessa.

Siihen, miksei Typsyä leikata jo nyt, on suurin syy meidän mökkeilyharrastus. Leikkauksen jälkeen Typyä ulkoilutetaan vain remmin päässä operaation jälkeiset viisi viikkoa. Kaikenlainen riekkuminen, sekoilu ja juokseminen on tuona aikana kiellettyä. Ja mikä se semmoinen mökkireissu olisi, jos pitäisi kävellä remmissä mökkitiellä eikä saisi juosta peurojen perässä pitkin metsää... Tyhmä ja tylsä reissu, toteaisi Typy. Ja koska polvivaivan kanssa on eletty tähänkin saakka eikä Typy kärsi vaivasta, voidaan leikkaus tehdä syksyllä. Tätä mieltä oli ortopedikin ja luotamme hänen sanaansa. Siinä on mies, joka on Suomen huippuja omalla alallaan ja aikoinaan sai Pimu-vainaankin jalat kuntoon, kun kaikenlaiset amatööritunarit eivät ymmärtäneet asian päälle hölkäsen pöläystä. Laskun osasivat tietysti kirjoittaa...

Viikonlopuksi on luvattu mukavan lämpimiä päiviä ja ensi viikolle suoranaista hellettä. Huomenna saamme anopin ja appiukon vieraaksemme ja Typy saa varmaankin maistuvia tuliaisia. Sunnuntaina aiomme piipahtaa Rajasaaressa ja ensi viikolla, jos isännän työkuviot suo, saattaa Typsykkä lähteä isännän kanssa Puulan rannalle. Jeee!

10 kommenttia:

 1. Ompa harmi että leekkuks männöö. Mutta hyvähän se on hoetoo aejjoessa. Ee tule sittä niitä ohheesvaevoja.
  Hyvä mökkikesä tiijjossa, mikäs sen mukavampoo. Suap rymytä metässä ja puljata järvessä. Kuulostaa iha jokakoeran unelmalta :) Paetsi minusta tuo järvihomma....ku en veestä tykkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Iivari. Ensin puljataan kesä järvessä ja rymytään Kangasniemen metsissä. Sitten, kun syys saapuu, ruvetaan miettimään leikkausta. Hyvähän se kinttu on hoitaa nyt kuntoon, kun Typy on vielä nuori biigelityttö.

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Toivottavasti leikkaus tulee menemään hyvin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkku! Samaa toivomme itsekin, että operaatio menee hyvin. Ja meneehän se!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Voihan harmi tuo tuomio, mutta Typylle kuitenkin tsemppiä jo etukäteen leikkaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista on, tosiaan. Mutta onneksi polviviat löytyivät tässä vaiheessa, kun niille voi vielä tehdä jotain. Kiitos etukäteistsempistä!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Me saatiin kuulla tällä viikolla vähän samanlaisia uutisia :( meidät tosin vasta määrättiin ortopedille polven kipureaktion takia, mutta Avan historian tuntien taatusti päädytään myös leikkauspöydälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisia nuo Avan vaivat, toivottavasti tekin saatte apua niihin. Tsemppiä, olemme hengessä mukana. Ja tulkaahan Rajasaareen kesän aikana!

   Typyn emäntä

   Poista
 5. Mahottoman upeeta rymykesää teille! On hiano homma, että leikkauksella polvi paranee, joten eipä isompaa murhetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin teille! Kesällä on kiva rymytä, kun välillä pääsee veteen vilvoittelemaan ja löytyy mm. mukavia hajuja, joissa kieriä. Leikkaukset ei oo kivoja juttuja mutta pääasia, että polvi saadaan kuntoon.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.